Светъл апартамент в Москва (60 кв. М)

След голямата популярност на апартамента за неженен мъж в Самара, за която писахме в началото на годината, решихме да ви разкажем за още един прекрасен проект на прекрасно дизайнерско студио Насладете се на Дома. Този път имаме история за много светъл двустаен апартамент в Москва с площ от около 60 кв. м, изработени в топли цветове. Приятно гледане!

Този апартамент е проектиран специално за отдаване под наем, така че задачата беше да го направим възможно най -удобен, лек и сравнително неутрален, не много женствен, но в същото време не мъжествен, тъй като вероятно в него ще живее млада двойка. Клиентът, купувайки апартамент, веднага се замисли как да направи пълноценен двустаен от едностаен. И едва след като дизайнерът каза, че задачата е доста изпълнима, тя сключи сделка.

Имах късмет с оформлението, тъй като кухнята имаше обща стена със стаята и комуникациите не трябваше да се полагат през целия апартамент. Спалнята беше подредена на мястото на бившата кухня, а холът, трапезарията и кухненската част бяха поставени в стаята. В същото време имаше голяма зала и баня с огромен килер..

На пода е използвана масивна дъбова дъска, покрита с масло. Неговият плюс е, че дори да се случи нещо с небрежно боравене, винаги може да се полира. Стените бяха боядисани в светъл ванилов нюанс, отново с идеята, че могат лесно да бъдат актуализирани, ако е необходимо

Основната задача беше да направим апартамента функционален и удобен, а също и да спазваме бюджета. Нямаше смисъл да инвестирате много пари, но въпреки това качеството не трябваше да страда. Общо всички ремонти (от етапа на бетонни стени) и мебели струват 2 милиона рубли.

В спалнята те решиха да използват комбинация от светло сиво и ярко жълто, за да създадат усещането за вечно слънце в стаята. И същата техника като в хола – две ленти тапети с вертикален модел. Тук вече няма какао, а огромен копър. И вместо картини или фотографии над таблата, има композиция от огледала. В този апартамент има много от тях!

Основното предимство на банята е висококачественият водопровод от Villeroy.&Bosch и неразрушими смесители от Hansgrohe. И отново има голямо огледало и килер до тавана със стъклени врати, в който се крият пералня, бойлер и всички битови неща. Аксесоари – ZaraHome.

Текст: Надя Зотова

Снимка: Юрий Гришко

Дизайн: Насладете се на Дома