Украса за лятна маса

Отдавна е известно, че вкусът на ястията и настроението на масата зависят не само от качеството на продуктите, но и от декора на масата. Правилата на етикета ни диктуват как да разположим ножове и вилици, а добрият вкус и въображение ще ви помогнат да направите истинско произведение на изкуството от обикновена вечеря. Днес програмата “Фазенда”  и хипермаркетът за стоки за дома Uuterra ще споделят няколко идеи как да украсите масата в различни ситуации: лека следобедна закуска във френски стил, викторианска ера и обяд на лятна веранда.

 

За лятното сервиране използвахме ястия с цветни шарки, които хармонизират с цветята и билките на масата и в градината. През лятото е за предпочитане да изберете ярки, богати цветове, които в този случай се отразяват в текстил и съдове: ярък орнамент върху покривки и чинии, цветни салфетки и естествени шарки върху чаши. Не се страхувайте да експериментирате с цветове, препоръчително е да включите повече естествени мотиви. Също така през този период ястията в селски стил са перфектни..

Същата настройка може да се направи и в апартамента, за да създадете истинско лятно настроение. Деликатни нюанси на светло зелено, ярки цветни петна и лалета ще оживят стаята в най -сивия ден..

Следващата сервиране на маса се основава на викторианския стил, разпространен в Англия в края на 19 век и широко представен в Утера. Тя включва красота и прагматизъм, нещата според викторианците трябва да са уютни, солидни, елегантно декорирани. Това е английски стил от средната класа, който поставя много акцент върху домашния уют и комфорта, поддържането на дома. Викторианският стил включва топли цветове, богати флорални шарки, порцеланова живопис и дървени текстури.

Третата обстановка е чай или лек обяд в модерен френски стил. Той съчетава простота и изтънченост, а също така е много лесен за повторение..

За магазина Uuterra:

Веригата хипермаркети за домашни стоки “Uuterra” предлага богат асортимент за създаване на стилен, уютен и уникален дом и дава възможност на своите клиенти да се изразят в атмосферата и декора. На територията на комфорта са представени уникални колекции, които специалистите на магазина носят от международни изложби и които не могат да бъдат намерени никъде другаде..

Магазин “Uuterra”

Адреси в Русия

Каталог Uuterra пролет-лято 2013

Списание “Територия на комфорта”