Мебели EAMES – истински дизайнерски икони

Кой би си помислил, че поредица от мебели, създадени от начинаещи дизайнери през 1940 -те и 1950 -те години в САЩ, ще станат наистина легендарни и емблематични в историята на дизайна на 20 -ти век! В резервната спалня на наетия от тях апартамент Чарлз и Рей Иймс, един след друг, разработиха няколко модела фотьойли и столове, които по -късно ще носят името на техните създатели и ще бъдат част от постоянната колекция на Нюйоркския музей на модерността Изкуство. Нашата история за най -известните „Ims“ днес.

Шезлонг Eames

Много експерти наричат ​​Eames Lounge Chair най -легендарния и емблематичен стол в историята на мебелите. Моделът е резултат от много години творчески експерименти и търсене на оптимален дизайн, а оригиналната конструкция включва основа и подложка за крака, които могат да се използват като пълноценна седалка. Създателите първоначално се опитаха да засилят в съзнанието на потребителите образа на най-удобното да бъдеш на такъв стол-в полуседнало-легнало положение. Накратко, Eames Lounge Chair е нов израз на съвременната класика и пример за уважавана елегантност, която се произвежда и до днес..

Eames DSW – Създаден през 1950 г., това е първият пластмасов стол, който се произвежда масово. Моделът се отличава с факта, че ще се впише идеално в интериора не само на офис или кафене, но и на всяко жилищно пространство. Брат му Eames DSR има външно сходство, но се произвежда с метални крака, за разлика от дървените на DSW. И двата стола са много популярни по целия свят, което се улеснява и от относително ниската цена..

Друго творение на дизайнерите – столът Eames DCW – се превърна в истинска еволюция на индустриалния дизайн на 20 -ти век и днес е символ на комфортен минимализъм сред практичните мебели. Моделът е направен по специално разработена технология за деформация на шперплат, която по -късно става широко използвана в много други индустрии, по -специално в медицината..

На пръв поглед може да изглежда, че фотьойлът от алуминиева група Eames EA 117 е чисто офис вариант. Но това не е така, тъй като моделът украсява много жилищни пространства по света и е чудесен атрибут на домашната работна зона. Креслото по право се счита за най -голямата дизайнерска икона на 20 -ти век и остава неизменно на върха на популярността извън времето и модата..

Всеки от горните артикули и много други дизайнерски опции за мебели могат да бъдат закупени от Скот Хауърд.