Исторически селски ъглови колекции

Колекциите на френската марка Country Corner са ярко отражение на определени периоди от историята на Франция, чрез които можете спокойно да изучавате историята на формирането на великолепния стил Прованс. Днес ще се спрем на две от тях по -подробно и ще започнем с Romance – най -популярната и известна колекция на компанията. Нейният стил и настроение са вдъхновени от цяла епоха – във формите и очертанията на мебелите и предметите на декора, стилът на Луи XV, който възниква в средата на 17 -ти век, е лесно видим. Самият стил е формиран под влиянието на френския двор, наричан е още женствен поради особената си лекота, изтънченост и елегантност..

Колекцията Gustavien е кръстена на шведския крал Густав III, а по -късно е наречена отделен стил, който е скандинавска интерпретация на величественото френско рококо от времето на Луи XVI. Интересно е, че най -яркият пример за тази тенденция беше и остава известният Версай. Мебелите в стил Густавен също са невероятно изискани и изискани, но лишени от прекомерния лукс, характерен за френските дворци от онова време..

Мебелите Country Corner могат да бъдат закупени на салони ексклузивен дистрибутор – компанията “Interior Shop”, както и в онлайн магазина www.in-lavka.ru