Стилна светлина

В навечерието на новогодишните празници вечният въпрос отново става актуален: какво да подаря на роднини и приятели. Дизайнерска настолна лампа може да бъде чудесно решение на този въпрос. Приятно е да получите като подарък не просто красиво малко нещо, което със сигурност ще бъде, но и верен помощник и спътник. Такъв подарък също е удобен, защото ще се впише във всеки интериор и няма да изисква монтаж, като например висулка или стенна лампа..

KELVIN LED

Това например може да бъде лампата Kelvin Led на известния архитект Антонио Читерио за италианската фабрика Flos. Настолната лампа с функция Зелен режим открива нивото на околната светлина и съответно регулира яркостта на светодиодите. Осветителното тяло е оборудвано с чувствителен на допир димер, който ви позволява да го управлявате, като леко докоснете горната част на лампата.

Дизел-с-Фоскарини-Дуи

lampe-de-table-duii-mini-grey-diesel-whith-foscarini

Brutal Duii и Duii Mini, създадени от италианската фабрика Foscarini за модната марка Diesel. При създаването на тази лампа дизайнерите бяха напомнени за патицата Dewey на Disney. Плафонът наистина прилича на патешки клюн. Лампата на лампата, състояща се от няколко болтови части, се сглобява и разглобява като дизайнер и е удобно да съхранявате офис консумативи в вдлъбнатината на основата.

lampe_gras_211_04

Модел No 211/311 от фабрика La Lampe Gras. Серия от тези лампи е създадена през тридесетте години на ХХ век от френския архитект Бернар-Албин Гра. Здрава стомана и изключително функционална конструкция, без заваряване и подвижни шарнирни съединения осигуряват дълготрайността на тези лампи.

12451

Лаконичен OJ от датската марка Louis Poulsen.

Gubi-bestlite-BL2-bl-bord

Настолна лампа BL1 от колекцията Bestlite от датската фабрика Gubi. Той е създаден от легендарния Робърт Дъдли-Бест. Най -известният собственик на тази лампа беше самият Уинстън Чърчил..

десет

Фортебрачо от Лучеплан. Името на лампата се превежда като “силно рамо”, което е напълно вярно. Осветителното тяло е изненадващо функционално: може да се води във всяка равнина с удобна дръжка, а тежката основа го прави много стабилен.

 tolomeo-tavolo-01

Най -продаваният модел Tolomeo, създаден през 1987 г. от Michele De Lucchi за италианската фабрика Artemide. Повече от двадесет години той не престава да бъде популярен сред ценителите на висококачествена светлина. Позицията на осветителното тяло е фиксирана благодарение на уникален механизъм, състоящ се от кабели и крепежни елементи.

 82081108-1

Лампа Caravaggio от младата датска марка Lightyears. Гъвкавият крак ви позволява да регулирате позицията на лампата, като я накланяте.

Кукла_амбиентата

Кукла от Фоскарини. Дизайнерите, които го създадоха, бяха вдъхновени от японските кукли Kokeshi от хартия.

Фоскарини Биник 1

Фарът Binic от Foscarini е подходящ за детска стая и ще разрежда напълно възрастен интериор. Миниатюрният размер и скучният дизайн ще ви позволят да представите тази лампа като подарък на познат творчески човек, включително себе си..

Дизел-7

Метално стъкло от Foscarini Diesel. Модерно изпълнение на керосинова лампа от издухано стъкло и метал. Капакът на осветителното тяло може да се обърне и инсталира с главата надолу.