Скандинавски интериор с нотка на арт деко

Скандинавският стил е толкова популярен, че дизайнерите често го смесват с други стилове с цел експериментиране. Така че често в дизайна на шведските апартаменти можете да намерите нотки на Прованс, английски стил, таванско помещение и дори ориенталски стилове. Но днес имаме нещо ново – скандинавски интериор, вдъхновен от толкова красива историческа посока като Арт Деко. Оказа се с достойнство!

За да ви улесним да разберете къде е скандинавският стил и къде е арт декото, нека да преминем през стаите и да го разберем.

Нека започнем с хола. Не е трудно да се досетите, че цветът на стаята съответства на скандинавския стил. По принцип това може да бъде проследено в други стаи, които ще разгледаме по -късно. Е, светъл диван, големи картини вече са арт деко. Но диваните са съчетани със скандинавска сдържаност, следователно в този избор може да се проследи комбинация от стилове. И разбира се, тъмното одеяло в ъгъла на дивана издава скандинавския почерк – добре, къде можете да отидете без одеяло? 🙂

Кухня. Вече си спомняте за цвета. Но съществената наличност на съвременните технологии, трапезария в центъра на кухнята и остров за по -удобно готвене е арт деко. Въпреки че на този остров също трябва да има котлон, скандинавците са такива скандинавци – те експериментират внимателно. Забелязали ли сте, че саксии има навсякъде? Шведите също много обичат това. Между другото, когато посещавате шведите, можете спокойно да си купите саксия с цвете като подарък – веднага ще спечелите сърцето им.

А забелязали ли сте, че има специална ниша за хладилника, така че да не се откроява много на фона на сдържана кухня? Като цяло няма нищо излишно от артикулите в кухнята, което вероятно е причината собствениците да решат да комбинират тези два стила..

Сега да преминем към спалнята. Както трябва да бъде, ако изберете стил арт деко за спалня, тогава централното място в стаята ще бъде отредено на леглото. По принцип това е, което виждаме на снимката. Въпреки че самата стая не е голяма, така че би било трудно да не забележите такова светло легло, за разлика от стените. Масивно дървено огледало също ни напомня за арт деко.

От спалнята имате директен достъп до банята, кухнята и коридора. Тъй като вече сме били в кухнята, нека да отидем до банята.

Цялостният дизайн на банята е грандиозен и луксозен, към което призовава Art Deco. Черно -белите плочки също са много характерни за този стил. Е, самата вана и душ кабината са подбрани в сдържан скандинавски стил, без излишна претенциозност..

Наличието на арт деко във фоайето на апартамента е показано от голямо огледало с интересен орнамент..

Източник: Ерик Олсон