Частна къща в Израел

Дан Исраелевич, главният архитект на този прекрасен минималистичен дом в Израел, проектира къщи от 15 години. Той твърдо вярва, че успешният архитект е този, който притежава две важни умения: първото е артистично и творческо, а второто е професионално. Докато декорацията на пространството помага да се привлекат погледите на ценителите, прецизността и професионализмът при избора на строителни материали ще помогнат на клиентите да се чувстват комфортно. Наистина успешен проект е невъзможен без едно от уменията.

Дан завършва Архитектурното училище в Тел Авив (Sadna) и получава магистърска степен от Школата на архитектите на Scot Suterland в Шотландия. В допълнение, неговият артистичен вкус е силно повлиян от обучението му в Bauhaus в Тел Авив. По -късно, след като учи, Дан се среща с Алваро Сайз (известният испански архитект), Петер Айзенман и Льо Корбюзие, които оказват значително влияние върху развитието на стила на архитекта в бъдеще..

Ето какво разказва авторът на този проект за изпълнението му: „Да се ​​създаде уют в голяма и висока къща е много по -трудно, отколкото в малък апартамент. Голямото пространство дава много светлина, но прекомерната тържественост не ви позволява да се чувствате така, сякаш сте направили собствено топло гнездо. С облицовки от тъмно дърво и някои трансформации, архитектът поставя ударението върху контраста. Дизайнерите искаха да създадат къщата възможно най -лека, така че идеята за използване на стъкло беше успешна – през големите прозорци слънчевата светлина лесно влиза в къщата, а белите стени осветяват стаята още повече. Доминиращите цветове са бяло и черно, придаващи на дома елегантност и спокойствие, докато минималистичният стил е красиво подчертан от дървени и мраморни панели. “