Na co si dát pozor na Zanzibaru?

Na co si dát pozor na Zanzibaru?

Co si nezapomenout na Zanzibar

Mezi to, co si sbalit na Zanzibar patří základní lékárnička, také opalovací krém a repelent. V zemi je zakázané kupovat a vyvážet některé druhy mušlí, produkty ze zvířecí kůže, slonoviny a želvoviny.

Jaké očkování do Zanzibaru

V současné době nejsou žádná povinná očkování, výjimku tvoří očkování proti žluté zimnici u turistů přijíždějících z oblastí s jejím výskytem (subsaharská Afrika a Latinská Amerika včetně transferů). Většina letů z Evropy má přestup jindě, tudíž toto očkování není potřeba.

Jaké zásuvky jsou na Zanzibaru

Elektrická síť na Zanzibaru je 230 V / 50 Hz. Užívané zásuvky jsou typu D, tedy se dvěma plochými kontakty a zemnicím kolíkem, případně tři kulaté kolíky v trojúhelníkovém uspořádání. Pro všechny elektronické přístroje s českými zástrčkami budete potřebovat adaptér, tzv. přechodku.

Jaké je moře na Zanzibaru

Bílé písečné pláže, omývané nádherně modrou, až zelenomodrou vodou Indického oceánu jsou symbolem Zanzibaru. A takové pláže na ostrově ve skutečnosti jsou. Barva moře, zvláště v ranních hodinách, bere dech. Tak nějak si představuje přímořský ráj Brit, Němec, Francouz nebo Ital a už nic víc neřeší.

Jaké léky si vzít na Zanzibar

TIP PRO VÁS: Nezapomeňte si s sebou přibalit cestovní lékárničku. Kromě vašich pravidelných léků, které užíváte, se vám můžou hodit zejména léky na teplotu, bolest hlavy a zubů nebo průjem/zažívací potíže.

Co se dá koupit na Zanzibaru

TOP 11 suvenýrů ze Zanzibaru: Přivezte si nádech exotiky – kikoi, ukili nebo tingatinga!Přivezte si ze svých cest originální suvenýr.Tašky a pouzdra kitenge.Dřevěné sošky zvířat.Pletené koše.Originální truhly.Výroba kosmetiky z řas.Obrazy tingatinga.Originální kanga.

Kdy je vhodné jet na Zanzibar

Za optimální měsíce je považován červen a říjen. Avšak nejvíce turistů sem jezdí v lednu až v březnu. Vlhkost vzduchu se pohybuje mezi 60-70%. Průměrná teplota moře je největší v březnu, dosahuje až 30°C.

Jak se oblékat na Zanzibaru

Lidé na Zanzibaru vyznávají převážně islám, proto respektujte jejich náboženské zvyky. Ženy by se měly oblékat tak, aby zakryly ramena a kolena. U mužů se doporučují dlouhé kalhoty.

Kdy je příliv a odliv na Zanzibaru

V závislosti na fázi měsíce zažívá Zanzibar s šestihodinovými přestávkami 2 odlivy a 2 přílivy denně. Úplněk a nov přináší na pobřeží přílivy a odlivy silnější (tzv. „skočné dmutí“).

Která část Zanzibaru je nejlepší

Jaké pobřeží si vybrat na Zanzibaru – Severní pobřeží Severní pobřeží je ideální pro rodiny. Ve skutečnosti Nungwi a Kendwan, které jsou nádhernými plážemi, nejsou ovlivněny fenoménem přílivu a odlivu. Je to ideální oblast pro ty, kteří chtějí trávit dny koupáním a prozkoumáváním mořského dna.

Jak se stravovat na Zanzibaru

Zanzibar strava

Doporučujeme stravu minimálně polopenzi – snídaně i večeře. Je zde ale i dost hotelů zajišťující stravu allinclusive. Strava je většinou běžná mezinárodní s vlivy asijské, africké a středomořské kuchyně. Hojně zde nabízeny především mořské ryby.

Jak se Oblect na Zanzibaru

Protože obyvatelé Zanzibaru jsou převážně muslimové, ženy musi zapomenout na opalování nahoře bez. Svléknout si na pláži horní díl plavek je zakázané. Celkově je třeba dbát na vhodné oblečení a příliš se neodhalovat. Vhodné je mít zakrytá ramena a kolena, a to především v turisticky odlehlých oblastech.

Jak je draho v Zanzibaru

Je Zanzibar drahé město Ceny základních produktů v roce Tanzanie jsou nižší než v Česko. Za nákupy v Tanzanie zaplatíte 1.62 krát míň než v Česko. Průměrná ubytovací cena v Zanzibar se pohybuje od: 382 CZK (42,000 TZS) v hostelu po 1,100 CZK (127,000 TZS) v 3 hvězdičkovém hotelu.

Kdy jsou nejlevnější zájezdy na Zanzibar

Pozor na levné zájezdy

Naopak nejméně vhodným časem je duben až květen a listopad, kdy každý průvodce upozorňuje, že na Zanzibaru panuje období dešťů. Na druhou stranu právě v těchto měsících lze koupit zájezd u cestovních kanceláří s výraznou posezónní slevou.

Co si vzít za léky na Zanzibar

TIP PRO VÁS: Nezapomeňte si s sebou přibalit cestovní lékárničku. Kromě vašich pravidelných léků, které užíváte, se vám můžou hodit zejména léky na teplotu, bolest hlavy a zubů nebo průjem/zažívací potíže.

Proč jet na Zanzibar

Zanzibar je domovem idylických pláží, mírného počasí a teplých tropických vod. Toto souostroví je proslulé čistou teplou vodou, korálovými útesy a bohatým podmořským světem. To z něj bezpochyby dělá perfektní cíl pro šnorchlování a potápění.

Kdy je nejlepší jet na Zanzibar

Nejlepším obdobím pro dovolenou na Zanzibaru jsou měsíce červen až říjen a leden až březen, které nespadají do období dešťů. Při rozhodnutí, kdy jet na Zanzibar, hraje důležitou roli také pohyblivý svátek ramadán, během něhož bývají některé podniky uzavřeny.

Kdy je nejtepleji na Zanzibaru

Za nejteplejší období se považuje leden až březen, kdy se teploty vzduchu pohybují okolo 32 – 33 °C, od dubna do června je 31 – 29 °C. „Nejchladněji“ je v Zanzibaru v měsících červen až červenec, s teplotami kolem 28 °C, ty se v září a říjnu vyšplhají opět na 29 – 30 °C a v listopadu a prosinci dokonce na 32 °C.