Jak vypadá kousnutí od švába?

Jak vypadá kousnutí od švába?

Jak poznat že mám doma šváby

Jak poznám, že mám doma šváby

Mladí švábi produkují trus, který se podobá mleté kávě, dospělí švábi produkují trus válcovitého tvaru. Podle množství trusu obvykle také můžete odhadnout, jak moc se švábi u vás doma stihli rozšířit. Některé druhy švábů navíc produkují nepříjemný zápach.
Archiv

Jak vypadá brouk šváb

plochý hmyz s oválným tělem, červenohnědé, tmavě hnědé nebo černé barvy s lesklým povrchem. larvy a samice jsou bezkřídlé, samci sice mají křídla, ale nelétají na hlavě jsou umístěna dvě dlouhá nitková tykadla, skládající se z mnoha článků sloužící jako čichové receptory. šváb obecný dorůstá do délky až 30 mm.
Archiv

Jak odpudit šváby

Někdo smíchá křemelinu s kyselinou boritou anebo cukrem. I profesionální deratizátoři se shodují, že mix třech částí kyseliny borité a jedné části cukru je rychlá a efektivní cesta, jak zabít šváby. Časem na ně zabere i jedlá soda a cukr nastříkaný opět na jejich frekventovaná místa.

Co nemají rádi švábi

Nemají rádi světlo, ani velký hluk, a tak se přes den ukrývají se za chladničkou, sporákem, za topením, ale i vanou a v noci vyráží na průzkum. Švábi se rádi ukrývají ve vlhkých zákoutích, třeba za vanou.

Co nesnáší švábi

Na místě je v první řadě důsledná hygiena; všechny potraviny uchovávejte v uzavřených dózách, pečlivě uzavřete i odpadkový koš. Můžete si všimnout, že se švábi vyhýbají skříňkám s kořením, obzvláště je odpuzuje hřebíček. Toto koření můžete použít jako přírodní odpuzovadlo, ale nezvanou kolonii tím nevyhubíte.

Co přitahuje šváby

Jak už bylo popsáno výše, švábi přitahují nečistoty a zbytky jídla. Neustále hledají nové zdroje potravy. Nejjednodušší způsob, jak se zkusit zbavit švábů vlastními silami, je, že váš domov bude čistý.

Co nesnáší šváby

Boj proti švábům proto není radno odkládat. Na místě je v první řadě důsledná hygiena; všechny potraviny uchovávejte v uzavřených dózách, pečlivě uzavřete i odpadkový koš. Můžete si všimnout, že se švábi vyhýbají skříňkám s kořením, obzvláště je odpuzuje hřebíček.

Jak škodí švábi

Je všežravý, žere i papír a kůži, může hladovět až 3 týdny. Dává přednost teplotě okolo 25 °C, ukrývá se na tmavých, vlhkých a chladnějších místech než rus domácí. Škodí znehodnocováním potravin, přenáší bakterie, roztoče (Salmonella) a šíří nepříjemný zápach. Udržovat hygienu, vyplnit škvíry a pukliny ve zdech.

Jak se zbavit švábů doma

Spreje proti švábům

V kuchyni lze použít i netoxický sprej proti švábům Zelená síla, který funguje i na mravence. Sprej lze stříkat na místa, kde se švábi vyskytují, nebo přímo na ně.

Jak dlouho žije šváb

Švábi patří mezi dlouho žijící hmyz a dospělci některých druhů žijí čtyři roky.

Kde se vezmou šváby

Voda: Jedna z hlavních podmínek přežití živých tvorů je přístup k vodě. Můžete je proto objevit v umyvadle, WC, vaně, nádobí na stole nebo dokonce jeho zbytky v květináčích. Jídlo na dosažitelném místě: Ovoce a zelenina, potraviny, spálené kousky jídla na sporáku nebo v mikrovlnné troubě mohou být lákadlem pro šváby.

Čím je nebezpečný šváb

Švábi jsou nejen nepříjemní, ale také nebezpeční, protože patří k přenašečům organismů, způsobujících úplavici, mor, tyfus nebo virovou dětskou mozkovou obrnu. Navíc jejich výměšky mohou vyvolat u alergiků závažnou alergickou reakci, která může vést až k život ohrožujícímu anafylaktickému šoku.