Jak si doma udělat sorbet?

Jak si doma udělat sorbet?

Jak se dělá domácí sorbet

Ovoce nakrájíme, dáme do hrnce s vodou a cukrem a vaříme, dokud se ovoce takřka nerozvaří. Pokud chceme mít sorbet i s kousky ovoce, propasírujeme ho přes síto. Šťávu dáme do mrazáku a každých půl hodiny jí prošleháme metlou. Do 2 hodin je hotovo.

Jak doma udělat Jahodovy sorbet

Smícháme 500 ml jahodového pyré, 250 ml cukrového rozvaru a likér. Ochutíme citronovou šťávou, přendáme do vychlazeného zmrzlinovače a necháme zpracovávat 30–45 minut. Hotový sorbet můžeme ihned servírovat ozdobený čerstvou jahodou a meduňkou, nebo ho můžeme dát na 20 minut do mrazáku zatuhnout.
Archiv

Jak se dělá citronový sorbet

Cukr na mírném ohni rozpusťte v litru vody. Pak hrnec odstavte a do sladké vody přimíchejte citronovou kůru i šťávu. Nechte trochu vychladnout. Po půlhodině základ na sorbet přeceďte přes sítko a uložte do mrazáku (pokud nemáte moc času, vyplatí se nalít sorbet do igelitových sáčků – zmrzne rychleji).

Jak na domácí zmrzlinu

Smetanu ušleháme a do šlehačky opatrně přimícháme zahuštěné slazené mléko. Do misek pak dáme vrstvu ovoce, na ni šlehačku se Salkem, pak opět ovoce a nahoru další šlehačku se Salkem. Misky vložíme na hodinu do mrazničky, potom směs můžeme lehce promíchat a necháme ji zcela zmrazit.

Jak se dělá jahodová zmrzlina

Jahody očistěte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka s tvarohem. Přidejte med, cukr dle chuti a zašlehejte smetanu. Na závěr můžete dochutit citronovou šťávou. Pak máte dvě možnosti: a) Směs nalijte do formiček na nanuky a nechte ztuhnout v mrazáku.

Jak se dělá Jahodová dřeň

Z jahod odstraníme stopky a omyjeme je. Do mísy je dáme spolu s cukrem a vodou a všechno rozmixujeme. Vzniklou dřeň dáme do nádoby a necháme v mrazáku aspoň den mrznout. Dobrou chuť!

Co udělat z mražených jahod

4.7 46x. Rychlá jahodová zmrzlina. Výborná jahodová zmrzlina.3.6 166x. Jahodová zmrzlina.3.6 25x. Kynuté lívance s jahodovou omáčkou.4.8 26x. Jogurtové muffiny s jahodami.3.7 9x. Ledové obětí4.0 77x. Dvoubarevný zmrzlinový dort.5.0 4x. Jahodový dort se šlehačkou.5.0 1x. Závin s jahodami a rebarborou.

Co je to citronový sorbet

Venku je pořádné vedro a na smetanovou zmrzlinu nemáte chuť Máte-li doma výrobník zmrzliny, postačí jen citronová a pomerančová šťáva, voda, cukr a vaječný bílek. Příjemně nakyslý citronový sorbet dokonale osvěží i v těch největších parnech.

Jak se dělá citronová zmrzlina

Do šlehačky vmíchejte strouhanou citronovou kůru z dobře omytého citronu a po částech zamíchejte citronovou šťávu. Smetanový krém nalijte do plastové misky o rozměrech cca 22 x 12 cm. Zakryjte folií nebo plastovým víčkem a vložte do mrazničky. Po cca 30 minutách, nejlépe s použitím vidličky, propracujte smetanový krém.

Jak udělat domácí zmrzlinu bez zmrzlinovače

Základem je 150 g jemného tvarohu, 150 g zakysané smetany a 100 ml smetany ke šlehání. Tvaroh dobře promícháme se zakysanou smetanou a zašleháme do vyšlehané šlehačky. Do směsi nakonec můžeme přimíchat pokrájené ovoce podle libosti a naplnit jí formičky na nanuky nebo třeba obyčejné kelímky od jogurtu.

Jak si udělat domácí smetanovou zmrzlinu

Ze smetany ušleháme pevnou šlehačku. Žloutky utřeme či ušleháme až do bíla s oběma cukry a všleháme lžíci teplé, převařené vody. V míse vše spojíme, zakryjeme potravinovou fólií a dáme do mrazáku. Po 12 až 24 hodinách je domácí zmrzlina hotová.

Jak se dělá banánová zmrzlina

Banány oloupeme a nakrájíme na kousky. Ty vhodíme do mixeru, pokapeme citronovou šťávou a rozmixujeme dohladka. Přisypeme krupicový cukr s vanilkovým cukrem a zalijeme smetanou ke šlehání. Opět vše promixujeme.

Jak udělat jahody se smetanou

Jahody omyjeme a nakrájíme na větší kousky. Zakysanou smetanu a měkký tvaroh rozmícháme dohladka a podle chuti můžeme přidat i cukr. Do misky nebo většího hrnku vyskládáme na dno piškoty a na ně první vrstvu smetany s tvarohem, kterou poklademe jahodami. Vrstvy opakujeme v tomto pořadí až do vyčerpání surovin.

Co se dá udělat z jahod

Jahody jsou výborné syrové jen tak se šlehačkou, v jogurtu, pudinku, jako ozdoba na dortu, v koláči či ovocných knedlících. Hodí se i do smoothies a obilných kaší. Jahody obsahují také velmi dobře stravitelnou vlákninu, což usnadňuje jejich tepelnou úpravu, takže jsou z nich skvělé marmelády.

Co s přebytkem jahod

Způsobů, jak zpracovat čerstvé jahody, je celá řada. Můžete z nich udělat kompot, džem nebo třeba šťávu. Nejméně ze své přirozené chuti ovoce ztratí mražením. Můžete je použít do bublanin, koláčů, knedlíků, ale i pro přípravu koktejlů, freshů a smoothie.

Co s čerstvými jahodami

Nejlepší jahodové dezertyNepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želéTvarohový dort Míša s jahodami.Propadlá pudinková buchta s jahodami.Nepečený dort s borůvkami a jahodami.Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami.Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou.Mini větrníčky s jahodami.

Jak se dělá vanilková zmrzlina

Příprava vanilkové zmrzliny není náročná. Budete potřebovat jen vanilkový lusk, měkký tvaroh, mascarpone a cukr. Všechny ingredience smícháte a nakonec přidáte zrníčka z vanilkového lusku. Pokud máte pocit, že směs není dostatečně podle vaší chuti, můžete přidat u trochu vanilkového cukru.

Jak se dělá jogurtová zmrzlina

Smetanu vyšleháme na šlehačku. Zašleháme jogurt a med, až směs získá hladkou krémovou konzistenci. Vlijeme ji do zmrzlinovače a necháme vytvořit zmrzlinu. Vložíme ji ještě na půl hodiny do mrazáku a podáváme.

Jak udělat domácí ovocnou zmrzlinu

Postup: Ovoce pokrájejte na kousky (jahody, maliny) nebo rozmačkejte (černý rybíz, borůvky), posypte lžící třtinového cukru, promíchejte a dejte na pár hodin do mrazáku. Zmraženou směs rozmixujte společně se smetanou (postupně ji přilévejte, dokud směs nebude mít typickou zmrzlinovou konzistenci). Směs dejte zmrazit.

Jakou smetanu pouzit na zmrzlinu

Já doporučuju kvalitní zakysanou smetanu, ale pokud se rozhodnete pro šlehačku, mascarpone, jogurt, řecký jogurt, tvaroh, pribiňák, termix, lipánek, kokosovou šlehačku, sojové mléko, mandlové mléko nebo mléko z ovesných vloček, dobře vám tak.

Jak udělat zmrzlinu ze Salka

Úplně jednoduše… 🙂 Pouze ze Salka a šlehačky.V misce si lehce rozšlehejte obsah celé plechovky Salka 397 g.V další misce si našleháte dvě krabičky 200 gramové smetany ke šlehání.Další ingradienci připravíte dle naší chuti.Vše dohromady pečlivě zamíchejte.

Jak udělat jahody se šlehačkou

Postup přípravyOčištěných 250 g jahod nakrájejte na plátky a 8 plátků dejte stranou na ozdobu.V míse vyšlehejte smetanu spolu s vanilkovým extraktem, až vznikne šlehačka.Připravte 4 vyšší sklenice a na dno každé z nich vložte plátky jahod, zalijte jahodovým pyré a na ně dejte vrstvu šlehačky.

Jak udělat jahody s cukrem

Jahody zbavte stopek a pokrájejte spolu s banány a stonky rebarbory na kousky. Vložte do misky vhodné do mikrovlnné trouby nebo do kastrůlku a prosypte cukrem. V mikrovlnce vařte při nejvyšším výkonu tři minuty, přičemž směs alespoň jednou promíchejte.

Jak se dělá jahodový sirup

Jahody důkladně omyjeme a zbavíme se stopek. Následně je rozmačkáme (rozmixujeme), přidáme vychladlou převařenou vodu, citronovou šťávu a kyselinu citronovou. Nádobu následně necháme pár hodin v chladu a temnu. Poté směs přecedíme přes husté sítko.

Co udělat z čerstvých jahod

Nejlepší jahodové dezertyNepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želéTvarohový dort Míša s jahodami.Propadlá pudinková buchta s jahodami.Nepečený dort s borůvkami a jahodami.Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami.Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou.Mini větrníčky s jahodami.