Jak vytáhnout kostíci z pračky?

Jak vytáhnout kostíci z pračky?

Jak vyndat věci z pračky

Zkuste zjistit, jak je připevněná gumová manžeta vstupního otvoru k přední stěně pračky. Měla by jít poměrně jednoduše uvolnit a pak se dostanete do mezery mezi bubnem a nádrží a víceméně snadno vyndáte cizí předmět. Manžetu pak upevníte zpátky a je vyřešeno.

Jak se dostat k bubnu pračky

V horní hraně dílu jsou v řadě asi čtyři díry, kterými jde strčit šroubovák. Nahmatal jsem jím otvory v bubnu asi centimetr… Pokud tam je, tak je v ose toho plastového dílu a musí být zmáčknutelný prstem.

Jak vyndat těsnění z pračky

Pružinu povytáhneme směrem od těsnění ven. Drát z vnější strany těsnění musíme sundat (Zdroj: Prima DOMA MEDIA, s.r.o.) Abychom mohli správně nasadit gumové těsnění bubnu pračky na původní místo, musíme tento drát kompletně vyjmout. Od místa, kde jsme našli malou pružinu, sundáme drát z těsnění.

Jak vyndat kostici z pračky Bosch

Sundejte bok pračky a demontujte topnou spirálu. Na spirále povolte matičku na 10 klíč a vyšroubujte ji až na konec závitu a nechte jí tam. Pak stačí na závit zatlačit, aby zajel i s matičkou.
ArchivPodobné

Jak poznat uvolněný buben pračky

Buben je zavěšen na pružinách, aby se mohl volně hýbat do všech stran a aby pružiny zároveň tlumily nadměrný pohyb a hluk. Pokud se jedna z pružin uvolní, špatně fixovaný buben v pračce bouchá při odstřeďování. Náhledem do vnitřku pračky zjistíte, zda není uvolněná pružina a případně ji opět zahákněte za buben.

Jak vyndat žebro pračky AEG

Ohrň gumu u dvířek. Na ní je struna s pérkem. Když to pérko povolíš gumu stáhneš. Pak už dostaneš ruku do škvíry pod buben.

Jak vyměnit ložiska v pračce

Ložiska pračky jsou umístěny v plastových vanách, kde je nemožné se dostat “svépomocí”. My jsme nositeli unikátní technologie, kterou jsme vyvíjeli řadu let, díky které dokážeme plastovou vanu rozříznout. Jakmile plastovou vanu rozřízneme máme následně přístup k ložisku, které leze vyměnit.

Jak vyčistit gumu

Smíchejte jedlou sodu a prací prášek v poměru 1:1 (vyvarujte se používání bělících pracích prášků). Použijte lehce navlhčené houbičky nebo různě hrubé látky k nanášení a roztírání čistící směsi na boty. Vždy po očištění použijte jiný mokrý kus látky k omytí směsi z bot, aby nevznikly případné skvrny.

Jak opravit gumové těsnění

To je důvod, proč těsnění nelze jednoduše přilepit zpět lepidlem na své místo. Existuje však i jiný způsob, jak opravit těsnění okna Vašeho auta. Gumové těsnění můžete snadno vyměnit a použít silikonové mazivo WD-40 Specialist silicone lubricant, abyste zajistili dlouhou životnost gumového těsnění.

Jak otevřít zablokovaná dvířka pračky Bosch

Problém s UBL zámkem dvířek pračky

Pokud se zámek neotevře, zkuste pračku nejdříve odpojit od elektrické sítě, což by mělo vést k odemčení dvířek. Jestliže tento pokus selže, můžete zámek odemknout ručně pomocí speciálního kabelu, který se nachází u vypouštěcího filtru. Je většinou oranžový, takže jej snadno najdete.

Jak vyndat zásobník z pračky LG

Vysuňte dávkovač a vyjměte přihrádku na aviváž a zkontrolujte je 1x až 2x měsíčně. 1. Vytahujte dávkovač, dokud se nezastaví. Silněji zmáčknete tlačítko pro vyndání (Push) směrem dolů a vyjměte dávkovač.

Proč se netočí buben v pračce

Opotřebené uhlíkové kartáče. Pokud se netočí buben naplněný vodou nebo v průběhu ždímacího cyklu, může to znamenat, může jít o opotřebované uhlíkové, což vyžaduje opravu proškoleným a kvalifikovaným servisním technikem.

Proč zůstává voda v pračce

Prací program dávno skončil, v pračce ale pořád zůstává voda. V takovém případě máte nejspíš ucpaný odtokový filtr – musíte jej vyšroubovat a ručně vyčistit. Odtokový filtr najdete v pravém či levém dolním rohu pračky, u některých modelů musíte nejprve odklapnout celý spodní kryt. Filtr poté vyšroubujete a vyčistíte.

Jak vyndat žebro z pračky Beko

Stačí čudlík označený šipkou lehce zamáčknout a celé žebro posunout doprava (někdy to chce trochu síly). Žebro vypadne do prostoru bubnu. Po otočení bubnu a otevření jeho dvířek pak můžete cokoliv zapadlého pod buben otvorem po žebru vyndat.

Jak vyměnit žebro bubnu pračky

U některých modelů praček lze žebro vyměnit téměř uživatelsky jeho nasazením a zajištěním v bubnu. Bude Vám tedy stačit pouze si objednat nové žebro jako náhradní díl. Druhá možnost je, že se musí nerezový buben z pračky vyndat a k povolení žebra a k zajištění nového musí dojít z venkovní strany bubnu.

Jak vyndat ložisko z pračky Electrolux

Na pračce demontujeme boční kryty, mají na zadní straně čtyři šrouby a tahem dozadu jich odebereme. Na straně s řemenicí stejně jako na opačné straně uvolníme šroub na ose bubnu. Řemenici tahem vysuneme ven, neměla by jít těžko. Případně si pomůžeme šroubovákem.

Proč je pračka hlučná při ždímání

To může mít dvě příčiny. Buď jsou špatné ložiska motoru, nebo vyběhané uhlíky motoru. Na motor nejčastěji nateče voda, případně je pračka umístěna ve vlhkém prostředí. Tehdy ložiska zreznou a jsou poměrně hlučné.

Jak vyčistit gumové těsnění u pračky

Gumové těsnění dveří pračky čistěte ideálně po každém praní. Rukou vyjměte velké nečistoty ze záhybů. Suchým hadříkem vytřete gumové těsnění dosucha. Pokud nějaká špína odolává, vezměte si na pomoc například starý zubní kartáček.

Jak mám vyčistit hadici od pračky

Přidáte-li octu do pračky a do běžného pracího programu příliš mnoho, může vám poškodit pryžové části, tedy právě odtokovou hadici. Doporučuje se také po praní nechávat pračku pootevřenou a občas zvolit vyšší teplotu. Vyšší teplota krásně vyčistí pryžovou hadici a nečistoty se vám nebudou hromadit v pračce a prádle.

Čím přilepit gumové těsnění

Roli favorita mezi lepidly pro lepení pryží, gumy i mnoha typů plastu u nás zastává lepidlo CYBERBOND 2008.

Jak vypnout zámek na pračce

Je-li aktivována dětská pojistka, bude na displeji zobrazena zpráva „CL“ a všechna tlačítka pračky budou zablokovaná. Dětskou pojistku deaktivujete stisknutím tlačítka „start“ a jeho podržením po dobu tří až pěti sekund. Poté zaslechnete zvukovou signalizaci a symbol klíče zmizí.

Jak otevřít zamčené dveře

Zavolejte zámečníkovi ve vašem okolí

Asi nejrychlejší možnost. A také nejméně nebezpečná a pracná. Prostě si otevřete v telefonu prohlížeč, do google dejte vyhledat „nouzové otevírání dveří“ nebo „otevření zabouchnutých dveří“ a najděte si zkušeného a prověřeného zámečníka ve vašem blízkém okolí.

Jak se zbavit zápachu z pračky

Nalijte ocet do bubnu, nebo jej přidejte do přihrádky k pracímu prášku. Pusťte nejdelší prací cyklus s nejvyšší teplotou. Až program doběhne, nechte roztok působit přes noc. Nezapomeňte poté pustit ještě program, aby se pračka propláchla.

Jak vyndat zasobnik z pračky Electrolux

Chcete-li ovládací panel mírně rozšířit, uvolněte páčky směrem dolů a uvolněte spony, které jej upevňují na místě. Mírně zvedněte přední část ovládacího panelu. Posuňte jej směrem dozadu. Rozšiřte / rozbijte svorky, které blokují potrubí vedoucí k automatu na vodu.

Jak poznat utržený buben pračky

Určitá vůle bubnu pračky je v pořádku. Nicméně pokud jsou vibrace pračky při ždímání příliš velké a buben „lítá”, bouchá, klepe, rozhodně to není v pořádku a je třeba to řešit. Buben je zavěšen na pružinách, aby se mohl volně hýbat do všech stran a aby pružiny zároveň tlumily nadměrný pohyb a hluk.