Co se nachází na levé straně těla?

Co se nachází na levé straně těla?

Co se nachází na levé straně

V této oblasti se v dutině břišní nachází zejména slezina, a proto bolesti tomto místě často souvisí právě s onemocněními sleziny.

Co může bolet na levé straně

Bolestivý střed levé části břicha připisujeme možnému zánětu močových cest – problémy s ledvinami. Bolest může způsobit i zácpa. Pokud křeče a bolesti pociťujete níže, může jít o gynekologické problémy, slepé střevo nebo zánět tlustého střeva. Bolesti v levé části mohou znamenat i zánět slinivky nebo zmíněné vředy.
Archiv

Co způsobuje bolest v levém boku

Bolest v levém boku je poměrně častý problém, který obvykle souvisí s překrvením sleziny. Kromě toho se však může objevit i u nemocí vylučovací soustavy a při bolestech páteře. Jde zřejmě o nejčastější příčinu bolestí v levém boku. Většinou jde o prosté překrvení sleziny při fyzické námaze.
Archiv

Co když mě bolí v levém podbřišku

Bolest v levém podbřišku je přítomna i při infekčním průjmu, močových kamenech či může být gynekologického původu. Pokud tedy nepocítíte v následujících dnech zlepšení, či bude bolest intenzivnější, kontaktujte lékaře.

Proč mě bolí u srdce

Píchání u srdce je obvykle vyvoláno poruchami nervosvalovými, tj. různými degenerativními procesy krční a hrudní páteře, funkčními bloky páteře, uskřípnutím některého z hrudních nervů apod. Zejména u neurastenických a psychicky labilnějších pacientů mohou být obtíže akcentovány jejich psychickou a emocionální rozladou.

Jak uvolnit zablokované žebro

K léčbě se využívají nejčastěji techniky měkkých tkání (uvolnění přetížených svalů, podkoží a kůže) a mobilizační techniky na žebra a páteřních obrate. Výborně také pomáhají dechová cvičení a tzv. lokalizované dýchání do problematických oblastí. Při akutních obtížích lze pomoci i kinesiotapem.

Jak se zbavit bolesti v levém boku

Pokud se objeví bolest v levém boku, obvykle jde o slezinu. Zpravidla se slezina překrví při fyzické námaze, například při běhu na dlouhou vzdálenost bez dostatečného tréninku. Bolest rychle odezní, pokud člověk přeruší zátěžovou aktivitu.

Kde bolí břicho ze stresu

Stres může narušit pohyby (motilitu) žaludku a vyvolat přecitlivělost gastrointestinálního traktu a problémy jako žaludeční nevolnost, křeče v žaludku a břiše a nadýmání. Kromě bolesti břicha mohou být se stresem spojené i další symptomy, například: nespavost. poruchy příjmu potravy.

Co bolí vlevo dole

S nepříjemnými pocity vlevo dole je spojováno tlusté střevo, případně jeho zánět neboli ulcerózní kolitida. K tomu se obvykle přidávají průjmy, nevolnost a ztráta chuti k jídlu. Mezi příčiny tohoto onemocnění se řadí nevhodná strava, kouření, stres, napětí i dědičné dispozice.

Jak bolí cysta

Nejčastějším příznakem cyst na vaječnících je bolest v dolní pravé či levé části podbřišku. Cysty na vaječnících patří mezi nejčastější problémy žen v plodném věku. Často nemusejí způsobovat žádné potíže a samy zmizí stejně záhadně, jako se objeví.

Jak poznat že srdce není v poradku

5 signálů, že srdce není v pořádku: Poznejte projevy srdečníhoNestačíte s dechem. Na zadýchávání při sportu není nic zvláštního.Otoky, které nesvedete na nepohodlí při cestováníNevysvětlitelná únava a slabost.Nadměrné bušení srdce i bez fyzické zátěže.Nárůst váhy i přes ztrátu chuti k jídlu.

Jak se pozná slabé srdce

Těmi nejčastějšími příznaky jsou narůstající únava a slabost, dušnost, která se může zhoršovat vleže a v noci. Dále vás mohou při srdečním selhání trápit otoky kolem kotníků, nohou a břicha. Někteří pacienti si stěžují na nadměrné bušení srdce. Běžný je náhlý nárůst váhy, nechuť k jídlu a častější frekvence močení.

Jak poznat blokadu žeber

Při blokádách prvních tří žeber nalézáme zřetězené příznaky v oblasti horní krční páteře (ne výjimečně se objevují bolesti hlavy), dále nacházíme bolesti v oblasti ramenního pletence, bolesti lokte a citlivé meziprstní řasy na ruce.

Jak poznat prasklé žebro

Diagnostika zlomenin žeber

Pacient s frakturami žeber má výrazné bolesti, které zjistíme už při pouhém stlačení hrudníku během příjmového vyšetření. Pacient nám místo zlomeniny sám přesně ukáže. Stejná lokalizovaná bolest je vyvolána i hlubokým nádechem nebo výdechem. Proto je u postižených dýchání velmi povrchní.

Jak bolí střeva

Je-li bolest tupá, bodavá až ostrá a přechází ve svíravou bolest na různých místech podbřišku, může jít o střevní chřipku doprovázenou dalšími příznaky (průjem, horečka, zimnice, bolesti svalů, nevolnost). V oblasti pupku nebo nad/pod pupkem se objevují průvodní bolesti appendixu a tenkého střeva.

Kde bolí pravý Vajecnik

Velká bolest v podbřišku

Nejčastějším příznakem cyst na vaječnících je bolest v dolní pravé či levé části podbřišku a tedy v oblasti, kde se nacházejí vaječníky.

Kde bolí plynatost

Při plynatosti dochází k nadýmání, které způsobuje pocit dyskomfortu v oblasti dutiny břišní. Tím se zvyšuje napětí břišní stěny, jednotlivých vazů a orgánů. Tlak v dutině břišní se stupňuje, vede k bolestem a někdy až křečím.

Kde bolí tlusté střevo

Tlusté střevo bolí vlevo dole

S nepříjemnými pocity vlevo dole je spojováno tlusté střevo, případně jeho zánět neboli ulcerózní kolitida. K tomu se obvykle přidávají průjmy, nevolnost a ztráta chuti k jídlu. Mezi příčiny tohoto onemocnění se řadí nevhodná strava, kouření, stres, napětí i dědičné dispozice.

Kde bolí zaražené prdy

Zaražené větry dokážou vyděsit!

Cítíte nepříjemný tlak v nadbřišku, který směřuje vzhůru, s občasným bodnutím. Břicho je tvrdé a nafouklé. V téhle fázi (ještě než začnou plyny přirozenou cestou odcházet) se skutečně můžete vylekat: pro infarkt zadní stěny srdeční je podobná bolest (v kombinaci s nevolností) typická.

Jak se pozná cysta

Mezi případné příznaky, které se odvíjí od velikosti cysty, patří:nepravidelný menstruační cyklus,tlak v podbřišku,bolestivost při sexu,bolest v klidovém režimu (pouze u větších cyst).

Jak poznat že mi prasklá cysta

Samovolné prasknutí cysty může žena pocítit jako prudkou bolest v podbřišku, může se objevit i zvracení.

Na které straně bolí srdce

Bolest, která ukazuje na srdeční problémy, bývá lokalizovaná za hrudní kostí, mírně vlevo.

Jak se pozna slabe srdce

Charakteristickým příznakem je svíravá, palčivá či tlaková bolest lokalizovaná retrosternálně. Může vystřelovat do horních končetin, krku, dolní čelisti, mezi lopatky či do epigastria. Mezi další známky infarktu myokardu patří dušnost, bledost, pocení, úzkost, nauzeu či vomitus.

Jak poznat kašel od srdce

Dušnost a kašel

Přetrvávající kašel nebo dušnost mohou být rovněž ukazatelem selhávání srdce, kdy se hromadí tekutina v plicích a způsobuje právě tyto problémy. Dýchavičnost při cvičení, námaze a stresu tak může být včasným znamením toho, že se ve vašem organismu něco děje.

Co bolí na levé straně pod žebry

bolest pod levým žebrem často souvisí s páteří nebo se žebry. Vlevo se také nachází slinivka, slezina a bolest také může být spjata se žaludkem. Takto přes monitor diagnostika opravdu není možná, navíc nejsme lékaři, doporučuji proto řádné vyšetření u praktického lékaře.