Jaké je moře v Kalábrii?

Jaké je moře v Kalábrii?

Kam na Sicilii k moři

Nejkrásnější pláže SicílieCala dello Zingaro (Trapani)Fontane Bianche (Syrakusy)Isola Bella (Taormina)Mondello (Palermo)San Leone (Agrigento)San Vito Lo Capo (Trapani)Scala dei Turchi (Agrigento)

Kdy jet do Kalábrie

Nejlepší měsíce pro dobré počasí v Kalábrii jsou Duben, Květen, červen, červenec, Srpen, Září, říjen a Listopad. V průměru jsou nejteplejší měsíce červenec a Srpen. Nejchladnější měsíce jsou Leden a únor. Nejtěžší dešťový měsíce jsou Leden, únor, Březen a Listopad.

Kam jet do Kalábrie

Kam se vydat na zajímavá místa v KalábriiTropea. Nejnavštěvovanější a nejkrásnější město v Kalábrii.Castello Aragonese. Aragonská tvrz se nachází ve středisku Isola di Capo Rizzuto.Mys Capo Vaticano. Je nejkrásnější pobřežní částí Kalábrie.Gerace.Pentedattilo.Národní park Pollino.Za gastronomickým zážitkem.

Jaké je moře na Sicílii

Sicílie, největší ostrov ve Středozemním moři, byla kvůli strategické poloze na pomezí Evropy a Afriky příčinou, proč se o ni vedly války už od nepaměti.

Na co si dát pozor na Sicílii

V rámci dovolené na Sicílii se můžete setkat pouze s drobnějšími bezpečnostními riziky. A ty vznikají spíše při větší koncentraci lidí na rušnějších místech, u památek, v rámci kulturních akcí a podobně. Právě zde byste si měli dávat pozor na místní zloděje.

Kde se koupat na Sicílii

KoupáníPobřeží Sicílie je omýváno dvěma moři, Jónským a Tyrhénským, a je velice různorodé.Mezi nejvyhlášenější pláže patří ty v okolí turistického letoviska Mondello (v blízkosti Palerma), pobřeží mezi středisky Messina a Taormina a pláž poblíž starořeckého města Eraclea Minoa na jižním pobřeží ostrova.

Kde je nejtepleji v Itálii

Nejteplejší léto je na Sicílii, teplo je i v Římě, nebo na Sardinii. Na jih přináší teplé počasí scirocco, teplý vítr ze severní Afriky. Středozemní moře má průměrnou teplotu v létě mezi 22 až 28 stupni. Nejteplejší je moře v srpnu a v září.

Co je Kalábrie

Kalábrie (italsky Calabria [kaˈlaːbrja]IPA) je region na jihu Itálie. Na severu sousedí s regionem Basilicata, na západě je obklopen Tyrhénským mořem a na východě Jónským mořem. Za Messinskou úžinou na západě leží Sicílie. Region má rozlohu 15 079 km² a žijí zde téměř 2 milióny obyvatel.

Co koupit v Kalábrii

Nepostradatelnou součástí zdejší kuchyně jsou také čerstvé sardinky a z nich připravené těstoviny Pasta ccu ri sarde. Tuto velmi chutnou, Arábií inspirovanou sladko-slanou kombinaci sardelek s chlebovými krutony, rozinkami a piniovými oříšky rozhodně vyzkoušejte.

Co ochutnat v Kalábrii

Grilované krevetky a sušená horská šunka, nakládané feferonky, salát z chobotniček, smažené houbičky a kalamáry, těstoviny na olivovém oleji s bazalkou, kalábrijské víno, lesní jahody a zmrzlina z cedrových šišek. Všechno bylo pohádkově dobré.

Kdy je nejlepší jet na Sicílii

Nejlepší období pro dovolenou tak bývají intervaly od dubna do června a poté od září do října, kdy teploty bývají nejpříjemnější, zhruba okolo 25°C. V červnu a září bývá i teplota moře okolo 25°C. Naopak za nejhorší období pro návštěvu se považuje srpen.

Kdy jet na Sicílii

Průměrná denní teplota činí 29 °C, ale často teplota vzduchu přesáhne i tropickou třicítku. Pokud se chcete vyhnout největším davům, doporučujeme na Sicílii vyrazit od dubna do června nebo od září do října. Počasí je příjemné a ceny ubytování rozumné. Jaro je ideální období pro pěší turistiku.

Kde je v Itálii čisté moře

Nedaleko Amalfi se nachází ostrov Capri. Na „Modrém ostrově“ na vás čekají bílá skaliska a moře s křišťálově čistou vodou. Každá část Itálie má svou kulinářskou specialitu.

Kde je v Itálii nejčistší moře

Baia dei Turchi, Apulie

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.

Co koupit v Kalabrii

Nepostradatelnou součástí zdejší kuchyně jsou také čerstvé sardinky a z nich připravené těstoviny Pasta ccu ri sarde. Tuto velmi chutnou, Arábií inspirovanou sladko-slanou kombinaci sardelek s chlebovými krutony, rozinkami a piniovými oříšky rozhodně vyzkoušejte.

Jak do Kalábrie

Nejpohodlněji se do Kalábrie dostanete letecky. Lze přitom využít přímý let z Prahy do Lamezia Terme od Smartwings, který v roce 2017 létá čtyřikrát týdně, a to od začátku června do začátku října. Doba letu je jen 2 hodiny a 15 minut. Z letiště už je Tropea jen hodinu cesty.

Jak se žije v Kalabrii

Oblast Kalábrie je nejchudší v celé Itálii a lidé zde stále žijí převážně venkovským způsobem života. V posledních letech, zároveň se stoupajícím zájmem letních dovolenkářů o Kalábrii, se začíná budovat i turistická infrastruktura nutná k pokrytí potřeb návštěvníku Kalábrijského pobřeží.

Co si přivézt ze Sicílie

K vhodným dárkům z prosluněné Sicílie zaručeně patří místní víno, panenský olivový olej, citronový likér limoncello, pálenka z hroznů grappa nebo vynikající sušená rajčata. Suvenýry, které jsou hluboce spjaté s tímto ostrovem, jsou přívěsky a různé drobnosti vyrobené z lávy.

Kam k moři bez lidí

Dovolená bez davů aneb Kousek ráje pro introvertyDestinace pro introverty Shutterstock.Laguna Wadi Tiwi, Omán Shutterstock.Maltský ostrov Gozo Shutterstock.Národní park Sutjeska, Bosna a Hercegovina Shutterstock.Vulkanické Liparské ostrovy Shutterstock.Pláž Bouteille, ostrov Rodrigues Shutterstock.

Kde se koupat v Itálii

Bez lidí, s průzračnou vodou i jako z Karibiku. Pět NEJ pláží ItálieDuino / Sistiana Mare. Poloha: severovýchodní Itálie nedaleko Terstu, provincie Friuli-Venezia Giulia.Noli. Poloha: severozápadní Itálie nedaleko Savony, provincie Liguria.Vieste / Pizzomuno.Maremma.Záliv Orosei.

Jaká je Kalábrie

Kalábrie se vyznačuje zejména čistotou a průzračností moře, které omývá sluncem zalité pobřeží. Vrcholky Apenin s typickými městečky s úzkými uličkami se střídají se zelenými sady citronovníků, pomerančovníků i olivovými háji. Kalábrie je typickým představitelem chudých italských regionů zvaných Mezzogiorno.

Jak dlouho se letí do Kalábrie

Doba letu letadlem do vybraných dovolenkových destinací:

Místo odletu Země příletu Doba letu Vzdálenost
doba letu z Prahy na Kalábrii 2:20 h 1 500 km
doba letu z Prahy na Menorku 2:25 h 1 550 km
doba letu z Prahy na Djerbu 2:30h
doba letu z Prahy do Moskvy 2:30h

Co se pije na Sicílii

Nápojem Sicílie je pak víno. Podmínky na Sicílii jsou totiž více než vhodné pro pěstování vinné révy, a tak právě tady najdete jedny z nejlepších vín na světě. Červená vína jsou těžká, obsahují zhruba 13% alkoholu a konzumují se převážně večer, a to k pečenému nebo grilovanému masu.

Kde je nejčistší moře

Pokud hledáte to nejlepší místo pro dovolenou u moře, jsou jimi z hlediska kvality vody ostrovy Kypr a Malta. Průzračně čistá voda je tady téměř všude (99,1 % a 98,9 %). Daří se také Řecku (97 %) nebo Chorvatsku (94 %), kde ale kvalita vody mírně klesá.

Kde je nejčistší moře v Itálii

Baia dei Turchi, Apulie

Tato rozlehlá pláž je zastrčená v chráněné přírodní rezervaci v Apulii, severně od města Otranto. Obklopuje ji hustý borový les. Má kilometr bílého písku a jedny z nejčistších vod v zemi, díky čemuž také získala Modrou vlajku.