Jak vrátit zboží přes Balíkovnu?

Jak vrátit zboží přes Balíkovnu?

Jak zabalit balík do Balikovny

Balík musí mít tvar krychle, kvádru nebo válce a být zabalen v pevném obalu. Je to např. karton, pevná obálka, pevný plastový sáček určený pro přepravu. Obsah musí být zabezpečen proti pohybu.

Jak poslat na Balikovnu

Stačí si na webu najít nejbližší Balíkovnu a balík tam zanést a jednoduše poslat,” říká Lenka Kristová, ředitelka Balíkovny. Služba je zpoplatněna částkou 65 korun, při posílání na dobírku je cena 84 korun. Za odeslání zákazník zaplatí on-line na stránkách Balíkovny, kde také zadá údaje k zásilce.

Jak funguje Balíkovna kurýr

Balíkovna-BOX

Pro vyzvednutí zadáte kód pro vyzvednutí na displeji boxu. Otevře se schránka, vyzvednete balík, schránku zavřete a je hotovo. Pokud máte balík s dobírkou, zaplaťte ji předem přes Sledování balíku nebo pomocí odkazu v e-mailu.

Kde mohu podat balík Balikovna

Neviděli jsme se už Balíkovnu najdete na poště, v trafice i v obchodě. Adresátovi můžete balík poslat i do Balíkovna-BOXU.
Archiv

Jak správně zabalit balík

Proto zabalte zásilku tak, aby nepoškozená přežila pád alespoň z výšky 0,8 m.Opatřete si vhodnou krabici nebo obálku.Obalte své zboží do vhodného materiálu.Vyplňte volný prostor obalu.Eliminujte z balíku ostré rohy a vyčuhující části.Uzavřete a zpevněte zásilku lepicí páskou.

Kdo provozuje Balíkovnu

Česká pošta ve spolupráci s loterijní firmou Sazka otevře během listopadu celkem 1 500 nových externích výdejních míst Balíkovna, z nichž 1 100 již otevřela, dalších 400 spustí do konce měsíce. Celkový počet externích výdejních míst tak vzroste na dva tisíce. Balíky pošta vydává i na všech 3 200 pobočkách.

Jaký je rozdíl mezi Balíkovnou a balíkem na poštu

Vlastnosti Balíku Do balíkovny

Na všech přepážkách a depech Balíkovny může zákazník uhradit dobírku platební kartou. Ceny jsou oproti Balíku na poštu o něco zajímavější. Pro využívání Balíkoven je nutné mít tuto službu uvedenou i ve smlouvě s Českou poštou (může chybět zejména u starších smluv).

Co se píše na balík

Jak správně napsat adresu

Všechny zásilky musejí být správně označeny adresou adresáta i odesílatele: příjemce vpravo dole, odesílatel vlevo nahoře. Adresy lze napsat přímo na krabici nebo použít papírový nebo samolepicí adresní štítek.

Jak poslat balík kurýrem

Nemusíte se bát, Zaslat.cz najde dopravce i pro nadrozměrnou zásilku.Zabalte zásilku, případně vytiskněte štítek.Vyberte službu a dopravce, který vám skutečně sedíDoplňte detaily a zaplaťte online platební bránou.Počkejte na kurýra nebo předejte balík na sběrném místěDoručení kurýrem.

Jak funguje odesílání přes Zásilkovnu

Jak to funguje

Jakmile nám e-shop (odesílatel) předá zboží k přepravě, pošleme vám e-mail s trasovacím číslem. Cestu vaší zásilky tak můžete sledovat online. Po doručení zásilky na vámi zvolené výdejní místo vám pošleme SMS a e-mail s heslem. Od této chvíle si ji můžete kdykoli do 7 dnů vyzvednout.

Co se píše na balík přes Zasilkovnu

Píšeš tam jméno adresáta, jeho mail nebo telefon, adresu cílové Zásilkovny, hodnotu zásilky, a dobírku (což je vlastně poštovné). Já tam vždy uvádím hodnotu 80 kč.

Kde zabalit balík

Ideálním obalem pro posílání poštou je kartonová krabice. Sám ji používám nejčastěji. Pokud doma žádnou krabici nemáte, stačí při nákupu v supermarketu využít některou, které je vyhozená bokem pro zákazníky, nebo poprosit zaměstnance, pokud zrovna vybaluje zboží. Možností je také jít vybrat kontejner na papír.

Jak funguje Balikovna

Balíkovny s vyvolávacím systémem

Na poštu přijďte s kódem pro vyzvednutí, který jsme vám zaslali v SMS nebo e-mailu. Na vyvolávacím sytému stiskněte „zrychlený výdej balíku“ a vyťukejte svůj kód. K přepážce vás přivoláme expresně a balík na vás už bude čekat. Pro vydání balíku stačí už jen zopakovat váš kód.

Co znamená balík do Balíkovny

Balík Na poštu

Balíkovna je cenově nejdostupnější řešení pro zásilky do 15 kg. Ideální pro e-shop. Jedná se o speciální podací a výdejní místa označená jako Balíkovna na poštách nebo mimo poštu u našich partnerů. Samozřejmostí je zrychlené odbavení a garance platby kartou na Balíkovnách na poště.

Jak má vypadat balík přes Zasilkovnu

Ideálním obalem je tvrdý a dostatečně pevný karton nebo kartonová krabice. Vlhkost či opotřebení obalového materiálu může zásadně ovlivnit jeho schopnost chránit obsah zásilky. Obal zásilky by měl velikostí vždy odpovídat svému obsahu. Obsah zásilky by tedy neměl ani "plavat" uvnitř, ani vyčnívat ven.

Jak poslat balík

V případě České pošty musíte vyplnit papírový podací lístek (podat balík lze i online), ručně nadepsat adresáta a odesílatele na krabici (viz první fotka tohoto článku) a všechno odnést na nejbližší pobočku České pošty.

Jak objednat přepravu baliku

Jak služba funguje a kde ji objednáteObjednáte online. Na internetu – 24 hodin denně, 7 dnů v týdnu, v aplikaci Poslat zásilku si službu jednoduše sami objednáte a zvolíte ideální den pro vyzvednutí.Přijedeme a vyzvedneme. V samotný den odvozu vám zavoláme a upřesníme čas vyzvednutí.Odešleme a doručíme.

Jak se vrací zboží přes Zásilkovnu

Zpětná zásilka

Zákazník vhodně zabalí vracené zboží a do zásilky případně přidá vratkový formulář dodaný e-shopem. Zásilku odnese na jakékoliv podací místo Zásilkovny. Obsluze nahlásí 8místný vratkový kód jedinečný pro daný e-shop (tzv. identifikátor).

Jak získat kód Zásilkovny

V mobilu máte aplikaci, kde si zaplatíte tu zásilku "odkudkoliv"na svou vybranou pobočku. Při tom zadání a zaplacení zásilkovného obdržíte kod, pod kterým někdo zásilku předá.

Jak správně zabalit balík Zásilkovna

Ideálním obalem je tvrdý a dostatečně pevný karton nebo kartonová krabice. Vlhkost či opotřebení obalového materiálu může zásadně ovlivnit jeho schopnost chránit obsah zásilky. Obal zásilky by měl velikostí vždy odpovídat svému obsahu. Obsah zásilky by tedy neměl ani "plavat" uvnitř, ani vyčnívat ven.

Kdy prijdou penize z Balikovny

Balíkovna-BOXy zajistí, že si adresát vyzvedne balík do 48 hodin. Nejrychlejší dobírka na trhu, vybrané peníze vyplatíme do 3 dnů.

Jak poslat balík bez krabice

Ideálním obalem pro posílání poštou je kartonová krabice. Sám ji používám nejčastěji. Pokud doma žádnou krabici nemáte, stačí při nákupu v supermarketu využít některou, které je vyhozená bokem pro zákazníky, nebo poprosit zaměstnance, pokud zrovna vybaluje zboží. Možností je také jít vybrat kontejner na papír.

Jak se posílá přes Zásilkovnu

Jak to fungujeV aplikaci Zásilkovna jednoduše klikněte na Odeslat zásilku. Vyplňte kontaktní údaje příjemce.Zásilku zaneste na kterékoliv podací místo Zásilkovny.Jakmile zásilku podáte, dáme příjemci hned vědět pomocí e-mailu.

Jak se vrací balík

Pokud jste spolu se zbožím našli i štítek pro dopravce, pak máte vyhráno. Stačí štítek jen nalepit na balík a nalézt nejbližší sběrné místo konkrétního dopravce, kam balíček odnesete. Najděte si sběrné místo na naší mapě partnerů Balíkovna a GLS. Jak na to můžete zjistit na našem blogu.

Jak se vrací zboží

Obchodníkovi oznamte, že odstupujete od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Pak máte dalších 14 dnů na to, abyste odeslali zboží zpátky. Oba kroky lze spojit dohromady, tedy poslat balík se zbožím a oznámením o odstoupení. Rozhodně nedělejte to, že zboží jenom pošlete zpátky bez komunikace a součinnosti z vaší strany.