Co to je ZOOT?

Co to je ZOOT?

Kdo vlastní Zoot

V roce 2020 po roce trvající insolvenci firma splnila reorganizační plán a novým majitelem firmy se stala Company New ze skupiny Natland. Podíl ve společnosti Company New zároveň koupili Milan a Simona Polákovi, vlastnící módní e-shop Different.

Jak vrátit zboží na Zoot

Přinesete je do kterékoli ZOOT. kabinky nebo na pobočku Zásilkovny, případně je pošlete k nám do skladu. My to zkontrolujeme a dáme vědět Twistu. Pokud jste ještě nezaplatili fakturu, sníží se vám její hodnota o vrácené zboží.

Jak uplatnit kredity Zoot

Na co je můžu uplatnit Na úplně celý širý ZOOT (mimo dárkové poukazy), takže i na zlevněné kousky a partnerský prodej. Objednávku vám zlevní až do výše 100 % její ceny. Počet kreditů, které můžete uplatnit na danou objednávku, se vám vždycky zobrazí v 1.

Jak se vrací balík

Pokud jste spolu se zbožím našli i štítek pro dopravce, pak máte vyhráno. Stačí štítek jen nalepit na balík a nalézt nejbližší sběrné místo konkrétního dopravce, kam balíček odnesete. Najděte si sběrné místo na naší mapě partnerů Balíkovna a GLS. Jak na to můžete zjistit na našem blogu.

Jaká je lhůta na vrácení zboží

V případě, že jste spotřebitel, máte dle 1829 občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb.) právo zakoupené zboží vrátit bez udání důvodu, a to do 14 kalendářních dní od data převzetí zboží.

Jak vrátit

Obchodníkovi oznamte, že odstupujete od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Pak máte dalších 14 dnů na to, abyste odeslali zboží zpátky. Oba kroky lze spojit dohromady, tedy poslat balík se zbožím a oznámením o odstoupení. Rozhodně nedělejte to, že zboží jenom pošlete zpátky bez komunikace a součinnosti z vaší strany.

Co se stane kdyz si nevyzvednete zasilku v Zasilkovne

Nevyzvednuté Zásilky budou vráceny Odesílateli včetně Zásilek, které Příjemci odmítnou převzít. Odesílatel se zavazuje uhradit Zásilkovně odměnu za přepravu včetně odměny za další poskytnuté služby.

Jak funguje vrácení zboží

Obchodníkovi oznamte, že odstupujete od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Pak máte dalších 14 dnů na to, abyste odeslali zboží zpátky. Oba kroky lze spojit dohromady, tedy poslat balík se zbožím a oznámením o odstoupení. Rozhodně nedělejte to, že zboží jenom pošlete zpátky bez komunikace a součinnosti z vaší strany.

Kdy mám nárok na vrácení peněz za zboží

Odstoupí-li spotřebitel od smlouvy, musí mu prodejce vrátit veškeré peněžní prostředky, včetně nákladů na dodání zboží (typicky poštovné), které od něho na základě smlouvy obdržel. Nejzazší lhůta je 14 dnů po odstoupení. Zákon dokonce určuje způsob vracení.

Kdy můžu vrátit zboží bez udání důvodu

Dle § 1829 OZ má spotřebitel právo na odstoupení od smlouvy ve lhůtě 14 dní od uzavření smlouvy. Pokud jde o kupní smlouvu, lhůta začíná běžet až ode dne převzetí zboží.

Jak dlouho trva vymena zboží

Zákonné termíny jsou jednoduché. Obchodníkovi oznamte, že odstupujete od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Pak máte dalších 14 dnů na to, abyste odeslali zboží zpátky. Oba kroky lze spojit dohromady, tedy poslat balík se zbožím a oznámením o odstoupení.

Co znamená v Kauflandu žlutá cenovka

Pro Kaufland je typická červená barva. Konkrétní produkty nebo akční nabídky jsou pak odlišeny dalšími barvami (například ceny s věrnostní kartou Kaufland Card jsou v akčním letáku zvýrazněny světle modrou barvou, výrobky privátních značek jsou označeny symbolem Žlutá cenovka).

Co se stane když nezaplatím celní poplatek

Celní dluh pro dané zboží vyměřuje a vymáhá celní orgán v rámci celního řízení. V případě nezaplacení celního dluhu může celní správa uložit pokutu do výše až 50 000 Kč nebo zabavit samotné zboží.

Co dělat když nechci převzít zásilku

„Pokud víte, že objednané zboží nakonec opravdu nechcete, nejlepší je co nejdříve kontaktovat daný e-shop. V mnoha případech se podaří objednávku zastavit ještě před expedicí ze skladu, což znamená, že není třeba platit za přepravu.

Kdy má zákazník nárok na vrácení peněz

Prodejce odpovídá za vady, které byly na věci při převzetí a má se za to, že vada, která se vyskytne do 6 měsíců, byla na věci už v době převzetí. Nárok na výměnu věci (nebo její součásti), pokud to není povaze vady nepřiměřené nebo neúměrné (např. vadu lze snadno odstranit ihned), jinak oprava (odstranění vady).

Kdy mám nárok na vrácení zboží

V případě, že jste spotřebitel, máte dle 1829 občanského zákoníku (zákon č. 89/2012 Sb.) právo zakoupené zboží vrátit bez udání důvodu, a to do 14 kalendářních dní od data převzetí zboží.

Jak vrátit zboží bez udání důvodu

Zboží, které jste zakoupili tzv. distančním způsobem, tedy přes internet nebo po telefonu, máte právo do 14 dnů bez udání důvodů vrátit. Důležité je vědět, že tato možnost platí i v případě, kdy jste si zboží vyzvedli osobně. Klíčové je, že obchod proběhl přes e-shop, a ne způsob předání zboží.

V kterém případě můžete zakoupené zboží vrátit do 14 dnů bez udání důvodu

V souladu s § 1829 občanského zákoníku má spotřebitel právo odstoupit od smlouvy bez udání důvodů do 14 dní od převzetí zboží, resp. od převzetí poslední dodávky zboží, je-li obsahem koupě několik druhů zboží nebo se zboží skládá z několika částí (postačí odeslat 14. den lhůty).

Kdo platí poštovné v případě reklamace

Prodávající vám náklady uhradit musí minimálně v té jejich části, kterou pokládá za účelně vynaloženou. Mezi typické náklady spojené s reklamací patří poštovné či náklady jiné dopravy zboží na reklamaci a zpět, a cena znaleckého posudku pořízeného po zamítnutí reklamace.

Kdo je majitel Kauflandu

Dieter Schwarz (* 24. září 1939, Heilbronn) je německý podnikatel a vlastník německých obchodních řetězců Lidl a Kaufland v rámci tzv. Schwarz-skupiny (Schwarz-Gruppe),kterou založil již ve 30. letech 20.

Kdo vymyslel Kaufland

Nejbohatší Němec profituje i v Česku

A proto se nezadlužily. Majitel Kauflandu a Lidlu Dieter Schwarz přitom skončil na první příčce německých boháčů dle časopisu Bilanz. Jeho majetek má činit 37 miliard eur.

Kde zjistit jestli mám pokutu

Na registru řidičů v místě bydliště na úřadu.

Jak dlouho může trvat celní řízení

Délka celního řízení není zákonem stanovena. Celní řízení trvá v průměru 30 – 60 minut Za předpokladu, že se v rámci tohoto řízení vyskytnou důvodné pochybnosti o správnosti deklarovaných údajů, zahájí celní úřad tzv. ověřování údajů uvedených v celním prohlášení, včetně možné fyzické kontroly obsahu zásilky.

Co se děje s Nevyzvednutou zásilkou

Naprostá většina obchodníků má neodůvodněné nevyzvednutí balíku ošetřeno v obchodních podmínkách. V nich podnikatelé zpravidla uvádějí, že odesláním objednávky zákazník uzavírá kupní smlouvu a když si zboží neodebere, má obchodník nárok na náhradu škody.

Jak dlouho mám zaruku

Zákonná záruka

Při prodeji spotřebního zboží je záruční doba 24 měsíců (§ 620 odst. 1). Odstranitelná vada – nárok na opravu, nebo výměnu části.