Jak nejlevněji na Zakynthos?

Jak nejlevněji na Zakynthos?

Jak letet na Zakynthos

Letecká vzdálenost mezi městy Praha – Zakynthos je 1472 km. Které letecké společnosti nabízejí přímé lety mezi městy Praha a Zakynthos Lety mezi městy Praha a Zakynthos provozuje několik dopravců. Mezi letecké společnosti nabízející přímé lety patří Eurowings, Smartwings, Czech Airlines.

Jak dlouho trvá let z Prahy na Zakynthos

Doba letu na Zakynthos: přibližně 2 hodiny. Přímé lety z Prahy míří na Zakynthos na letiště poblíž městečka Kalamaki.
Archiv

Kdo léta na Zakynthos

Zpáteční let se společnostmi Wizz Air Malta a Volotea. Odchozí nepřímý let společnosti Wizz Air Malta s odletem z letiště Praha dne st 27. 9. a příletem na letiště Zakinthos.
Archiv

Kam se letí nejdéle

V 80. letech do rekordů na dálkových letech znovu zasáhl izraelský El Al, když zprovoznil linku mezi Tel Avivem a Los Angeles (přes 12 000 km). Schéma letu podle standardu ETOPS. Čárkovaně čára, kterou by letadlo mělo letět tak, aby mělo vždy v dosahu 60 minut nouzové letiště.

Jak dlouho trvá cesta do Bulharska

Let do Bulharska trvá z Prahy 2 hodiny, pravidelné přímé linky létají pouze do Sofie.

Kde jsou želvy na Zakynthosu

Kam za Caretou Tyto obří želvy najdete především v oblasti ostrůvku Marathonisi (i samotný ostrov je ve tvaru želvy), v zálivu Laganas, na plážích Kalamaki, Sekania a Gerakas. Spatřit Carettu není tak složité, jak by se vám mohlo zdát. Můžete využít lodních výletů, které vyplouvají z Laganasu.

Jak dlouho letí letadlo na Krétu

Jak dlouho trvá let z Praha do Kréta Heraklion 2 hodin/y a 50 minut/y je průměrná doba letu Praha – Kréta Heraklion.

Co je třeba do Bulharska

VSTUP NA ÚZEMÍ BULHARSKA

Pro vstup do Bulharska není potřeba žádní certifikát o bezinfekčnosti. Tuto skutečnost potvrzuje stále platní opatření RD-01-189/28.04.2022 Bulharského ministerstva zdravotnictví, které ruší dvě předchozí nařízení (RD-01-152-30032022 a RD-01-152 z 30.03.2022).

Jak se platí v Bulharsku

Měnou Bulharska je lev.

Kdy kladou karety vejce na Zakynthosu

Snaha o obnovení jejich počtu vyžaduje mezinárodní spolupráci, jako například na Zakynthosu, kde za účelem ochrany karet obecných byl na ostrově vybudován Národní mořský park a zaveden zákaz vstupu na hlavní pláže a další pláže v nočních hodinách, kde želvy kladou svá vejce v období od června do srpna.

Kdy jsou na Zakynthosu želvy

Od konce května si želvy budují svá hnízda na pláž Laganas. Do půl metru hlubokých děr nakladou zhruba 100 vajíček velikosti pingpongového míčku, z nichž se v polovině srpna líhnou želvičky. Pláže jsou v tomto období plné, a tak na plážích hlídkují ochranáři, kteří přísně dbají o bezpečnost hnízd.

Co se vyplatí koupit v Bulharsku

Pro ženy doporučujeme nákup přírodní kosmetiky z růžového oleje Rose of Bulgaria a do kuchyně sladkou i pálivou papriku ( červen piper). Pro muže budou zajímavé cigarety, doutníky či samotný tabák. Za jedny z nejlepších v Evropě jsou považována především červená vína.

Co je levné v Bulharsku

Oproti Chorvatsku jsou ceny potravin v Bulharsku nízké

Užitečným nástrojem jsou letáky místních supermarketů. V Bulharsku dominují CBA, Billa, Fantastico, Kaufland a Lidl. Kupříkladu ryby, pečivo, maso, ovoce a zeleninu nebo víno seženeme levněji, než v tuzemsku.

Na co si dát pozor při ceste do Bulharska

Pokud byste si na něco měli dát pozor, tak na krádeže. Týká se to zejména velkých letovisek. Na veřejných plážích raději nenechávejte bez dozoru svoje osobní věci. Pokud budete bydlet v hotelu, kde se pohybuje hodně lidí, a budete mít pokoj v přízemí, nenechávejte raději v době nepřítomnosti otevřená okna a dveře.

Kde jsou na Zakynthosu želvy

Tyto obří želvy najdete především v oblasti ostrůvku Marathonisi (i samotný ostrov je ve tvaru želvy), v zálivu Laganas, na plážích Kalamaki, Sekania a Gerakas. Spatřit Carettu není tak složité, jak by se vám mohlo zdát. Můžete využít lodních výletů, které vyplouvají z Laganasu.

Kdy se líhnou karety na Zakynthosu

Od konce května si želvy budují svá hnízda na pláž Laganas. Do půl metru hlubokých děr nakladou zhruba 100 vajíček velikosti pingpongového míčku, z nichž se v polovině srpna líhnou želvičky. Pláže jsou v tomto období plné, a tak na plážích hlídkují ochranáři, kteří přísně dbají o bezpečnost hnízd.

Co se nesmí vyvážet z Bulharska

Je zakázáno vyvážet i dovážet zboží, které podléhá zvláštním předpisům (cizokrajné rostliny, zvířata, zbraně, starožitnosti). Vývoz předmětů pocházejících nebo vyrobených z volně žijících zvířat a veškerých živých zvířat bez zvláštního povolení je přísně zakázán.

Jaké peníze si vzít do Bulharska

Jelikož je lev pevně navázaný na euro, výhodnější pro vás bude použít ke směně právě eura, pokud je máte. Směňovat však můžete i dolary nebo české koruny. Dávejte si vždy pozor, zda bankovky, které prostřednictvím směny získáte, nejsou popsané či poškozené.

Co vzít s sebou do Bulharska

Pro pobyt u moře nezapomeňte plavky, pokrývku hlavy,sluneční brýle, plážovou obuv, lehké a vzdušné oblečení. Samozřejmostí jsou opalovací krémy s vyšším faktorem, ošetřující prostředky po opalování a ochranný repelent.