Kdy je nejlepší jet do Dubaje?

Kdy je nejlepší jet do Dubaje?

Kdy je nejlevnější Dubaj

Kdy jsou letenky do Dubaje nejlevnější Ceny letenek se odvíjí od panujícího počasí a proto nejlevněji letenky zakoupíte na v průběhu turistické sezóny od října do března, kdy vládne největší konkurence.

Kdy je hlavní sezona v Dubaji

Vhodným obdobím pro návštěvu jsou proto jarní měsíce březen až květen, a podzimní měsíce říjen až prosinec, kdy teploty nedosahují extrémních hodnot, ale jsou stále dostačující (kolem 30 stupňů) pro trávení dní na pláži i pro poznávání měst. Mimo to se v tuto dobu koná mnoho zajímavých akcí.
ArchivPodobné

Kam jet do Emirátů

Kam do Emirátů: Nejlepší destinace a letoviska SAEDubaj.Abu Dhabi.Sharjah.Ras al-Khaimah.Fujairah.Ajman.Umm al Quwain.

Proč jet do Dubaje

Dubaj je fantastické a vzrušující město nabité zdánlivě nevyčerpatelnou energií. Najdete tu opravdu dobré kluby, kde na rozdíl od zbytku Dubaje neplatí zákaz pití alkoholu a protančit tu můžete celou noc. Kluby se neustále předhánějí, který z nich přinese lepší a lákavější program.

Kdy je nejtepleji v Dubaji

Teplota moře v Dubaji

Nejpříjemnější teploty kolem 25 °C panují v moři během dubna, října a listopadu.

Jak draho je v Dubaji

Nákup potravin v supermarketech je o něco dražší než u nás. Orientační ceny v supermarketech jsou: chleba cca 4 AED, 1kg ryb od 12 AED, 1kg pomerančů nebo rajčat od 7 AED, 1,5 l balené vody cca 2 AED, 2 l Coca-Coly 5 AED, 0,75 vína cca 75 AED atd. Ubytování hlavně v Abu Dhabí a Dubaji je velice drahé.

Co se vyplatí koupit v Dubaji

Stejně jako v dalších arabských zemích se připravte na smlouvání. V Dubaji se vyplatí i nákupy elektroniky, parfémů, oblečení, nebo koření – to výhodně pořídíte například na trhu Spike Souk.

Jak často prší v Dubaji

Průměrná teplota vzduchu je 21 °C s denním maximem 26 °C a chladnějšími večery s teplotou 15 °C. Teplota moře je 23 °C a vlhkost vzduchu nízká. Pršet může dva dny v měsíci, průměrně spadá ale jen 14 mm deště. Slunce zapadá okolo půl šesté večer.

Kde se koupat v Dubaji

Asi nejpříhodnějším místem pro koupání je Jumeirah Beach Park, který je krásně udržovaný. Vstup do parku stojí 5 dirhamů ( asi 25 Kč), půjčení lehátka, křesla apod. stojí v přepočtu cca 25 až 75,– Kč. Kromě pestré nabídky vodních sportů je zde několik restaurací, toalety, sprchy aj.

Co se nesmí v Dubaji

Dubaj je proslulá svou kosmopolitní atmosférou, je ale důležité se s úctou k místním zvykům na veřejnosti oblékat slušně tak, abyste neměli odhalené břicho a ramena. Pokud plánujete strávit celý den na pláži, určitě si zabalte své oblíbené plavky a bikiny, jen si nezapomeňte přibalit také něco na následné zahalení.

Co je za moře v Dubaji

Město Dubaj se dělí na dvě části Dubajským zálivem, který je často mylně popisován jako řeka, ale je výběžkem Perského zálivu.

Jakou menou se plati v Dubaji

Měna SAE je emirátský dirham (AED). Jeden AED má 100 filsů. Bankovky této měny jsou v hodnotě 5, 10, 20, 50, 100, 200, 500 a 1000 dirhamů a mince v hodnotě 1 dirham, nebo 50, 25, 10 a 5 filsů.

Jak je to drahe v Dubaji

Nákup potravin v supermarketech je o něco dražší než u nás. Orientační ceny v supermarketech jsou: chleba cca 4 AED, 1kg ryb od 12 AED, 1kg pomerančů nebo rajčat od 7 AED, 1,5 l balené vody cca 2 AED, 2 l Coca-Coly 5 AED, 0,75 vína cca 75 AED atd. Ubytování hlavně v Abu Dhabí a Dubaji je velice drahé.

Kdy jsou slevy v Dubaji

Super levné nákupy jsou již tradičně spojovány s měsícem lednem, kdy se v Dubaji koná velký nákupní festival (Dubai Shopping Festival). Už na tak levné zboží obchodníci poutají tisíce nakupujících z celého světa ještě dalšími neodolatelnými slevami.

Čím se dá platit v Dubaji

Měna v Dubaji 2023: Čím zde platí Kurz AED. Měnou v Dubaji, a to jedinou platnou, je Dirham. Najdete ho pod zkratkou AED, někdy také Dhs či DH.

Jaké plavky do Dubaje

Jinak jakékoliv střihy plavek, bikin, barev a potisků, jsou povoleny. Ne nadarmo se o Dubaji říká, že je to taková Miamy beach středního východu! Ženy zde o sebe hodně dbají a občas si na pláži připadáte jako na nejnovější módní přehlídce plavek Victoria's Secret. Plavky patří pouze k bazénu a na pláž.

Jaké jsou zásuvky v Dubaji

V Dubaji se používá elektřina o napětí 220 V a frekvenci 50 Hz a zástrčky typu G, jaké se používají ve Velké Británii. Pořídit si adaptéry do zásuvky je tu snadné, a pokud cestujete z Ameriky nebo Japonska, ověřte si, zda vaše nabíječky zvládnou dubajské napětí. Zkontrolujte si telefon.

Jaké peníze si vzít do Dubaje

Oficiální měnou je dirham (Dh), který se dělí na 100 filsů. Dirham je na americký dolar vázán pevným kurzem, a tak díky růstu eura vůči dolaru dostanete i více dirhamů. Pro cestu se doporučuje vzít si s sebou dolary a po příletu si je směnit na letišti, popřípadě si rovnou zde vybrat z bankomatu.

Na co si dát pozor v Dubaji

Turisté musí dodržovat zákaz pití, jedení a kouření na veřejnosti, v hotelových komplexech je jim toto povoleno. Pozor! Během Ramadánu má v Emirátech pohotovost speciální jednotka policie dohlížející na dodržování těchto pravidel.

Kam na nakupy v Dubaji

Nákupy v Dubaji: Které jsou nejlepší nákupní centra v EmirátuThe Dubai Mall. Největší nákupní středisko světa!Mall of The Emirates. Z nákupů rovnou na lyžovačku!Dubai Festival City. Nákupy na březích Dubai Creek.Dubai Marina Mall.Ibn Battuta Mall.The Outlet Village.CityWalk Dubai.The Beach, Dubai Marina.

Co se nesmí nosit v Dubaji

Zakázaný je sex na veřejnosti. Stejně tak jsou zakázány jakékoliv projevy homosexuálního chování. Drogy jsou zakázané a tresty s nimi související jsou velmi přísné. Alkohol se sice podává v restauracích, barech a klubech, které k tomu mají povolení, ale nesmí se nosit po městě.

Na co si dát pozor při cestě do Dubaje

Cestující do Dubaje se již nemusí prokazovat očkovacím certifikátem ani PCR testem před odletem. Protiepidemická nařížení byla zrušena i pro vstup do Abu Dhabi. Stále zůstává nošení roušek ve zdravotnických zařízeních. Pokud v Emirátech přestupujete, platí nařízení vydaná cílovou destinací.

Jak je draho v Dubaji

Kolik co stojí

Nákup potravin v supermarketech je o něco dražší než u nás. Orientační ceny v supermarketech jsou: chleba cca 4 AED, 1kg ryb od 12 AED, 1kg pomerančů nebo rajčat od 7 AED, 1,5 l balené vody cca 2 AED, 2 l Coca-Coly 5 AED, 0,75 vína cca 75 AED atd. Ubytování hlavně v Abu Dhabí a Dubaji je velice drahé.

Co se nesmí vozit do Dubaje

Osobní věci podléhají na hranicích celní kontrole. Zakázán je dovoz výrobků z vepřového masa, pornografických či erotických materiálů (týká se videozáznamů, knih a časopisů) a materiálů, které by mohly být považovány za pomůcky pro šíření jiného než muslimského náboženství.