Kde se koupat v Athénách?

Kde se koupat v Athénách?

Kde bydlet v Athénách

Ubytování v Athénách

Ideální je samozřejmě oblast centra, tedy okolo náměstí Syntagma a v blízkém okolí čtvrti Monastiraki. Atraktivitě oblasti ale odpovídají i vyšší ceny. Na druhou stranu většinu památek budete schopni navštívit pěšky.

Jak se dostat z Athen k moři

Metrem až k moři

Zážitek, který v něm asi nenajdete, je jízda metrem k moři. Lístek mě stál euro a platil 90 minut. K moři, až na konečnou metra, do přístavu Pireus, který dnes splývá s hlavním městem, to trvá zhruba půlhodinu. Za městem se metro změní v nadzemní dráhu, takže vidíte i kus jiných Atén.
Archiv

Co vidět v Athénách a okolí

Nejlepší jednodenní výlety z Athén Hydra, Poros a Aigina. Tyto tři překrásné ostrovy jsou ideálním cílem jednodenního výletu z Athén. Delfy. Meteora. Nauplion. Mykény a Epidauros. Ostrov Hydra. Athénská Riviéra.

Jak se dostat z letiste Athen do centra

Jak se dostat z/na letiště

Letiště je s centrem města spojené metrem modré linky číslo 3, které odjíždí přímo od terminálu. Vstup do metra i přestupní stanice jsou velice dobře značené a orientace je zde bezproblémová. Metro jezdí od 5:30 do 24:00 v intervalech 20 minut, doba jízdy do centra je zhruba 30 minut.

Co dělat v Athénách

Co vidět a navštívit v AthénáchAkropolis. Athénská akropole byla postupně budována mezi 13.Chrám Dia Olympského.Antická Agora.Římská Agora.Panathénský stadion.Kerameikos.Vrch Likavitou (Lycabettus)Moderní olympijský areál.

Kdy jet do Athén

Počasí: Blahodárné sluneční paprsky

Nejpříznivějším obdobím pro návštěvu Athén je jaro (březen, duben, květen) a podzim (září, říjen, listopad), kdy se teploty pohybují mezi 20 a 35 °C. Za extrémní teploty, které Athény občas v srpnových dnech postihují, se dají považovat výšky okolo 45 až 50 °C.

Jak se pohybovat po Athénách

Autobusy/trolejbusy: nejhustší síť na světě

I přes dnes už rozsáhlou a vypracovanou síť metra by se v Athénách rozhodně neobešli bez autobusové a trolejbusové dopravy, která je zde asi jedna z nejhustších na světě. Jen trolejbusy jsou zde provozovány na 23 linkách, které čítají celých 350 km.

Jak dlouho se letí do Athen

Informace o letu Praha – Athény

Nejlepší nalezená cena 1 014 Kč
Nejkratší doba letu 2hod 25min
Přímé lety Každý den
Letiště Athény 1 letiště

Kdy letet do Athén

Pro návštěvu Athén je nejlepším obdobím jaro a podzim, a zejména měsíce květen, září a říjen. Léta jsou opravdu příliš horká (v Aténách je často přes 36 °C). Je třeba se vyhnout především červenci a srpnu, ale je nutno mít na paměti, že i červen a září jsou horké měsíce.

Proč jet do Athén

Athény si udržují svá nej i v oblasti dramatické tvorby. A je jich hned několik, divadelní hry se na tomto místě prakticky narodily, pochází odtud nejvýznamnější dramatici všech dob a našli byste zde také nejstarší divadlo starověkého světa.

Kde je nejteplejší moře v Řecku

Nejteplejší moře je na ostrově vsrpnu a září, kdy teplota vody dosahuje krásných 25 stupňů.

Jak je v Řecku

Podnebí V Řecku panuje typické středomořské podnebí s průměrnou roční teplotou vzduchu kolem 25°C. Počasí je tady v sezóně poměrně konstantní – většinou převládá jasno nebo skoro jasno s teplotami kolem 30°C. V parném létě, zejména v červenci a srpnu, se teploty pohybují kolem 35°C ve stínu.

Co jíst v Athénách

V Řecku se hojně jí všechny druhy masa na různé způsoby a za ty nejznámější jídla zmíním musaku, gyros, keftedes, kleftiko a různé mořské plody. V Athénách narazíte na obrovské množství taveren, zejména budete-li se pohybovat v turistickém centru.

Jak cestovat v Athénách

Autobusy/trolejbusy: nejhustší síť na světě

I přes dnes už rozsáhlou a vypracovanou síť metra by se v Athénách rozhodně neobešli bez autobusové a trolejbusové dopravy, která je zde asi jedna z nejhustších na světě. Jen trolejbusy jsou zde provozovány na 23 linkách, které čítají celých 350 km.

Co létá do Athén

Které aerolinie mají přímé lety do destinace Atény International Letecké společnosti Aegean Airlines, TAP Air Portugal, Eurowings Europe (Malta), Smart Wings a Eurowings létají přímo do destinace Atény International.

Kam nejlepe do Recka

Kam se vydat o letní dovolené Na nejlepší řecké ostrovy!Skiathos: lenošení na pláži s knihou.Lefkada: potěšení nejen pro surfaře.Milos: dramatické a fotogenické pobřežíAmorgos: kouzlo hlubokého modrého moře.Korfu: kulinářské umění a svěží krajina.Ithaka: mýtické útočiště hrdinůRhodos: cesta do historie.

Která část Řecka je nejhezčí

Kréta. Kréta je nejhezčí řecký ostrov díky své historické oblasti. Je 260 km dlouhý, 57 km široký a vedou přes něj 3 pohoří. Kréta nabízí řadu míst s archeologickými vykopávkami a stavbami z minojské doby.

Který řecký ostrov je nejlevnější

Liší se i ceny na jednotlivé ostrovy, kdy mezi nejlevnější patří Kréta, Rhodos či Kos (s odletem z Vídně) nebo Korfu (z Bratislavy a Vídně). V průměru vyjdou letenky asi na 3 000 Kč.

Kdy je v Řecku nejtepleji

V parném létě, zejména v červenci a srpnu, se teploty pohybují kolem 35°C ve stínu. Někdy samozřejmě přijdou přeháňky nebo bouřky, ovšem takové počasí trvá maximálně jeden den. Nejtepleji je v jižní části Řecka, zejména na Krétě či na Kykladách. Teploty se tu v létě mohou vyšplhat až přes 40°C.

Co si dát v Řecku

Mezi typická jídla patří gyros, tzatziki a typický vynikající řecký jogurt. Ochutnejte "pitu", což je chlebová placka. Výborné jsou také řecké moučníky, pečivo nebo slané koláče z lískového těsta plněné sýrem či špenátem a velmi oblíbené je v této oblasti také sušené ovoce a oříšky.

Jak dlouho se letí do Aten

2 hodin(y) a 25 minut je průměrná doba letu z Praha do Athény.

Odkud letět do Athén

Přímé lety do Athén provozuje také společnost Austrian Airlines z Vídně. I když s přestupem, ale za přijatelné ceny, létají do Athén i společnosti Air Serbia (Vídeň), Ukraine International Airlines (Praha) a Turkish Airlines (Praha). Z našich končin se do Athén nejčastěji létá na letiště Eleftherios Venizelos.

Kde je v Řecku nejhezčí moře

O Lefkadě se říká, že je perlou v Jónském moři a že má právě ty nejkrásnější pláže z celého Řecka. Název Lefkada pochází již z doby antického Řecka a byl odvozen od zářivě bílých útesů na nejjižnějším cípu ostrova.

Který z řeckých ostrovů je nejlepší

Nejkrásnější Řecké ostrovy jednoznačně reprezentuje ostrov Santorini, který je zároveň jedním z nejromantičtějších v celém Řecku. Kdysi nesl název Théra a zvláštností tohoto ostrova je jeho původ, neboť je to v podstatě pozůstatek po obřím výbuchu sopky, ke kterému došlo v 2. polovině minulého tisíciletí.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.