Kdy si koupit první auto?

Kdy si koupit první auto?

Kdy je nejlepší koupit auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Jaké auto je nejlepší pro začátečníky

Ford Focus či VW Golf jsou velikostně pro začátečníka ideální. Velice dobrou a také spolehlivou volbou jsou modely Suzuki Swift a SX4 či Toyota Yaris. Možností je hodně a spíše hledejte vůz s menším nájezdem a slušnou bezpečnostní výbavou, ale hlavně úplnou historií.

Kde koupit první auto

Toužíte-li po novém voze, máte v podstatě dvě základní možnosti. Můžete jít ke specializovanému prodejci určité značky auta nebo do autosalonu, který prodává více značek a třeba i ojeté vozy. Obě místa mají své výhody. K prodejci určité značky se vyplatí zajít, pokud máte jasno, jaký vůz potřebujete.
Archiv

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Jaké auta končí v roce 2023

V roce 2023 se s námi rozloučí několik sportovních aut – R8, Fiesta ST, Stinger a spousta dalších – WikiCars.

Kde jsou levná auta

Nové automobily na evropském trhu, bez přihlédnutí k daním, jsou nyní nejlevnější v Dánsku, které v této roli vystřídalo Estonsko, nejdražší naopak v Německu. Vyplývá to ze zprávy, kterou 1. srpna v Bruselu zveřejnila Evropská komise.

Co je dobré jako první auto

10 tipů na nejlepší ojetiny pro začínající řidičeOpel Corsa. Foto: Opel. Opel Corsa.Kia Rio. Foto: Kia. Kia Rio.Škoda Citigo. Foto: Škoda. Škoda Citigo.Fiat 500. Foto: Fiat. Fiat 500.Renault Clio. Foto: Renault. Renault Clio.Audi A1. Foto: Audi. Audi A1.Ford Ka. Foto: Ford. Ford Ka.Mini. Foto: Mini. Mini Cooper.

Na co jezdili první auta

Za úplně první automobil by se dal považovat stroj, který sestrojil francouzský vynálezce Nicolas Joseph Cugnot. Ten ale fungoval na parní motor. Za první automobil se spalovacím motorem se považuje vůz využívající De Rivazům motor, který je poháněn vodíkem. Vůz vynalezl Hayden Wischett v roce 1803.

Jak si vybrat své prvni auto

Vybrat auto pro začátečníka není snadné. Poradíme, jak na toAuto se musí líbit.Zvažte nároky na prostor.Výkonu má být dost, ale ne přílišZe začátku se vyvarujte automatůZohledněte spotřebu.Berte v potaz spolehlivost.Ergonomie je důležitáUjistěte se, že z auta dobře vidíte.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Jaké si koupit ojeté auto

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Na co si dát pozor při koupi auta

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Na co koukat při koupi auta

Co zkontrolovatvšechny doklady k vozidlu (včetně servisní knížky, původní kupní smlouvy atd.)všechny identifikátory (VIN, číslo karoserie, číslo motoru)prověření ve všech databázích kradených aut.vizuální prohlídka interiéru (ošoupaný volant, pedály, sedačky, švy na přístrojové desce v místech, kde je airbag…)

Kdy budou auta 4

Faktem zůstává, že tvůrci jsou otevření dalšímu dílu a Pixar aktuálně pracuje celkem na šesti filmech, z nichž čtyři dosud nebyly oznámeny. Na vzestup Bleska McQueena ve snímku Auta se můžete podívat v neděli 24. března od 10:00 na TV Nova nebo v repríze ve středu 27. března od 15:50 na Nova Cinema.

Kde se vyrábí Škoda Superb

V Mladé Boleslavi Škoda Auto vyrábí model Fabia, Fabia kombi, Scala, Kamiq, Octavia, Enyaq a částečně Karoq. Škoda Superb a Kodiaq se vyrábí v Kvasinách na Rychnovsku, kde se produkuje také další část SUV Karoq.

Která značka aut je nejlevnější

Ten, kdo si nyní půjde v Česku k dealerovi nějaké značky pro nové osobní auto, musí počítat s výdajem nejméně 269 990 Kč. Právě tolik totiž stojí vůbec nejlevnější nabízený model na našem trhu. Je jím miniauto Hyundai i10.

Jak poznat dobrou ojetinu

Chtějte informace. Pokud vybíráte ojetinu od soukromníka, vždy volte takovou, která je v inzerátu dobře, a hlavně podrobně nafocená a popsaná. Pokud prodejce v inzerátu přizná všechny vady a rovnou vás tak připraví na možné další investice, je to dobrým znamením. Důkladně se informujte o historii kupovaného vozu.

Jaké je nejstarší auto na světě

století. Úplně první automobil vybavený čtyřmi koly a spalovacím motorem vznikl v roce 1893 pod označením Benz Victoria. Jak už název napovídá, o vznik se postaral Karl Benz, který lehkou konstrukci převážně ze dřeva rozjel zásluhou jednoválcového agregátu o výkonu 2,2 kW (3 koně) při 450 ot./min.

Jaký je nejstarší auto na světě

Benzův patentní motorový vůz číslo 1 (nebo také Benzova tříkolka 1, německy Benz Patent-Motorwagen Nummer 1), vyrobený v roce 1886 Carlem Benzem, je považován za první automobil poháněný spalovacím motorem.

Co je výhodnější leasing nebo úvěr

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Jaké auto koupit do 60 tisíc

Výčet je pro začátek vskutku dlouhý: Citroën Xsara Picasso, Fiat Stilo, Ford Focus I, Nissan Primera, Opel Astra Caravan, Peugeot 307SW, i starší 406 můžeme vzít v potaz, stačit by mohla Fabia Combi, Renault Megane, samozřejmě Octávia I nebo Golf IV Variant.

Co je třeba udělat při koupi auta

K přepisu vozidla je nutné sebou mít:doklad totožnosti obou stran.úředně ověřenou plnou moc strany, která se přepisu neúčastnízelenou kartu jako doklad o sjednaném povinném ručeníkupní smlouvu.potvrzení o technické prohlídce vozidla (STK)vyplněný formulář žádosti o změnu vlastníka.velký technický průkaz.