Jakou košilí k modrým kalhotám?

Jakou košilí k modrým kalhotám?

Jak kombinovat modrý oblek

Nejoblíbenějším pánským oblekem je modrá barva – tmavě modrá navy i královská modrá. Oblek je hladký jednobarevný nebo s nepatrným vzorem svislého proužku. Barevně lze kombinovat jakékoli barvy od bílé (košile) po červenou kravatu. Ke královské modré nejlépe ladí hnědá barva kravaty, obuvi a opasku.

Jaké kalhoty k modrému saku

Místo tmavých džínů můžete obléct i modré nebo béžové bavlněné kalhoty. Pokud má vaše sako světlý odstín, mohou být kalhoty tmavší než zbytek outfitu. Navy chinos jsou v takových případech ideální volba. Separátní tvídová saka vypadají skvěle s tmavšími odstíny kalhot.
Archiv

Jaká kravata se hodí k modré košili

Modrá košile

Světle modrá se skvěle hodí jak ke kravatám ve stejné barevné škále (modré), tak k tmavě zelené, odstínům žluté, bordó a růžové.

Kdy se nosí černá košile

Košili volte vždy bílou s klasickým límečkem, a hlavně bez vzoru či barevných doplňků. Pokud preferujete jinou barvu košile a účastníte se pohřbu v Česku, můžete zvolit i černou. V zahraničí, kde je poměr věřících obyvatel daleko větší než u nás, zůstaňte raději vždy u bílé barvy košile.

Jakou košili do modrého obleku

K tmavě modrému obleku se hodí bílá (ta se hodí úplně ke všemu), a pak určitě světle modrá košile. I zmiňovaná šedá se hodí , ale osobně se mi nejvíce líbí k Navy, neboli tmavě modrému obleku bílá a světle modrá. Lze dát i proužek, nebo kostky v těchto barvách.

Jakou vestu k modrému obleku

Nebojte se doplnit tmavě modrý oblek například světlejší modrou vestou nebo naopak světle modrý oblek tmavší vestou. Nemusíte se držet ani stejné barvy a vzít si k modrému obleku šedou vestu. Díky barevnému kontrastu budete vypadat osobitě a dáte najevo, že módě rozumíte.

Co se hodí k šedým kalhotám

A se kterými barvami šedou směle kombinovat Zaměřte se v první řadě na černou a bílou. Skvěle bude vypadat například šedý top či košile s koženými černými kalhotami, ale i šedé kalhoty s bílým svrškem. V další fázi však můžete zvolit také červenou, modrou a růžovou.

Jaké sako k šedým kalhotám

Džíny i šortky, k saku se hodí obojí

Bez ohledu na sezónu vybírejte sako v neutrálních barvách – tmavě modré, hnědé, světle šedé či béžové. Snadno je zkombinujete s košilemi různých barev a všechny tyto barvy se hodí k džínům. „A co vypadá dobře s džíny, je vždycky fajn,“ vysvětluje Humlíček.

Kdy se nosí černá kravata

Obecně dress code přikazuje, aby muži na všechny večerní společenské příležitosti po 18. hodině zvolili černou. Samozřejmě výjimkou jsou akce, kde je na pozvánce uveden jiný dress code. Tmavomodrý oblek je určen pro denní pracovní příležitosti.

Jak nosit košili bez saka

Když je takové teplo, že chcete vyrazit bez saka, tak zvolte raději barevnou vycházkovou košili nebo košili s krátkým rukávem. Na nošení oblekové košile bez saka mi nepřipadá nic nepatřičného, naoopak, může to vypadat i velmi dobře, a to i ve variantě s jinými než oblekovými kalhotami.

Jakou košili k cernym Kalhotam

Co se týče barev, tak k tmavším odstínům džíny ladí většina pánských košil a vzorů látek. Tmavé džíny a tmavá až černá košile z Vás udělá hvězdu večerní párty. Máte-li v úmyslu se stylizovat spíše do odlehčeného denního casual stylu volte světle modré džíny a světlé košile, třeba i bílé.

Jakou košili si vzít na ples

U formálních plesů doporučuji oblek doplnit bílou košilí. U neformálního plesu můžete zvolit i košili barevnou. Plesy se nejčastěji konají v chladných měsících, kterým vévodí tmavé tlumené barvy. Proto se nebojte košil v bordó nebo tmavě modré barvě.

Jak vybrat košili do obleku

V případě pořízení košile do obleku můžete zvolit nejen jednobarevné, ale také košile s jemným decentním vzorem jako je kostka nebo tenký proužek. Rukáv košile by měl být o 1 cm delší než délka rukávu saka. Do tmavého obleku můžete zvolit i pastelové odstíny, které oblek oživí.

Co k Modremu obleku

K tmavě modrému obleku se hodí bílá (ta se hodí úplně ke všemu), a pak určitě světle modrá košile. I zmiňovaná šedá se hodí , ale osobně se mi nejvíce líbí k Navy, neboli tmavě modrému obleku bílá a světle modrá. Lze dát i proužek, nebo kostky v těchto barvách.

Jak nosit vestu k obleku

SHRNUTÍU obleku nosíme zapnuté sako, spodní knoflík zůstává vždy rozepnutý.Sako je možné rozepnout, když sedíte.Vesta saka se nosí taktéž zapnutá mimo spodní knoflíček.Rozepnuté sako je přípustné v běžném pracovním prostředí v rámci casual dress.

Jak si sladit outfit

Důležité je podotknout, že svůj outfit je třeba vytvořit ze dvou až tří barev, aby to bylo ideální. Jednobarevné outfity působí často směšně a nevyváženě. Když si vezmete vše stejné barvy, tak je to povětšinou špatné až komické. Když volíte například pruhy, tak je rozhodně nekombinujte.

Co se hodí k černým kalhotám

Smetanová a béžová barva je dohromady s černými kalhoty velmi dobrou volbou. Je to jednoduchá kombinace, která nikdy neomrzí. Vždy však mějte na paměti, že v tomto typu outfitu není žádoucí příliš velký kontrast.

Jak poznat kvalitni sako

Kvalitnější saka mají výztuhu ručně přišitou na několika místech. Jak to poznat Zkuste vzít sako do ruky a prohmatat látku. Pokud cítíte jen dvě vrstvy látky, je výztuha lepená, pokud tři, je přišitá.

Co je sportovní sako

Pánské sportovní sako

Jedná se o nejméně formální sako z pánských sak a i proto je tak oblíbené. Prodává se samostatně. Je skvěle kombinovatelné, k dostání v mnoha barevných a vzorových variacích (modré, černé, šedé, hnědé a další), ušité z nejrůznějších typů látek.

Kdy si vzít motýlek a kdy kravatu

Kravata je ze společenského hlediska na stejné úrovni jako motýlek, pouze snad s výjimkou smokingu či fraku, ke kterým by měl být vždy volen motýlek. V ostatních případech je pouze na vás, které z těchto variant dáte přednost.

Co se nosí pod košili

Pod košili v obleku se nosí nátělníky nebo trička vyrobená ze speciálních materiálů, která sedí přesně na tělo a nevytváří pod košilí zbytečné překlady. Co se týče Vaší otázky, tak můžeme říci ANO muži nosí pod košili v obleku nátělník i tričko.

Co si Oblect na košili

Pravidlo I: Formální vs. neformální oblečeníspolečenské oblečení košile a oblek = košile vždy do kalhot.společenské kalhoty a košile = košile vždy do kalhot.neformální kalhoty (džíny nebo chinos) a košile = košile do kalhot i ven z kalhot (záleží na košili)

Jaká košile k šedým kalhotám

Košilová klasika pro neformální business styl, která se stále drží na módním vrcholu je bílá košile v kombinaci s džíny. Ovšem můžete zvolit i jinou než bílou košili, protože k riflím perfektně padne i světle modrá, šedá, černá, světle růžová či fialová barva nebo i vzorovaná košile s decentním až nenápadným vzorem.

Co se nosí na ples 2023

Můžete sáhnout po sukni a halence, po takzvaných malých černých nebo zvolit dlouhou róbu či elegantní overal. Vždy je však nutné řídit se požadavky daného plesu. Je rozdíl, jdete-li na vesnickou tancovačku nebo na Ples v Opeře.

Jaká barva košile se hodí k modrému obleku

K tmavě modrému obleku se hodí bílá (ta se hodí úplně ke všemu), a pak určitě světle modrá košile. I zmiňovaná šedá se hodí , ale osobně se mi nejvíce líbí k Navy, neboli tmavě modrému obleku bílá a světle modrá. Lze dát i proužek, nebo kostky v těchto barvách.