Jak se letí do Japonska?

Jak se letí do Japonska?

Jak dlouho trvá let z ČR do Japonska

Nejsnadnější cesta do Japonska vede vzduchem. Let z Prahy trvá asi 15 hodin a vyžaduje alespoň jeden přestup. Z velkých evropských letišť míří přímé linky do Tokia na letiště Narita International Airport vzdálené asi hodinu jízdy od centra metropole.
Archiv

Kdy nejezdit do Japonska

Při plánování Vaší jarní dovolené v Japonsku doporučujeme vyhnout se období od 29. dubna do 6. května, kdy probíhá tzv. Golden Week.

Jak dlouho trva let z Vidne do Japonska

Nejrychlejší přímý let z Vídeň do Tokio trvá 12 hodin(y) a 20 minut. Vzdálenost letu mezi Vídeň a Tokio je 5,685 mil (nebo 9,149 km).

Jak se co nejlevněji dostat do Japonska

Moc nedumej, protože nejlevněji vyjde jedině letenka. Jestli si blízko rakouských hranic, můžeš zkusit přímý let s Austrian z Vídně, jinak normálně s přestupem z Prahy. Dobré ceny mívá občas Aeroflot (nedoporučuji kvůli zmatkům s vízy a transfery v Moskvě), Austrian Air, Korean Air, Emirates a Finnair.

Jak draho je v Japonsku

Kolik co stojí

Japonsko je v porovnání se zbytkem Asie velmi drahá země. V porovnání s Evropou zase takový rozdíl není. Ceny potravin jsou přibližně stejné jako u nás, služby, hotely a restaurace jsou ovšem o poznání dražší. Celkově vyjde cestování po Japonsku velmi podobně jako po západní Evropě.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Kdy nejlepe do Japonska

Nejlepší čas na návštěvu Japonska je od konce března do začátku dubna a od září do listopadu. Na jaře zemi zdobí kvetoucí třešně. Podzim si potom vybírá novou paletu barev a poklidné zahrady a parky se zahalují do odstínů červené, oranžové a zlaté.

Kdy jsou nejlevnější letenky do Japonska

Za hlavní sezónu se považuje květen, červen a červenec. Nejlevnější měsíc pro lety z České republiky je duben. Do vyhledávacího pole výše zadejte preferované odletové letiště a termín cesty a prohlédněte si nejnovější nabídky letenek do Japonsko.

Co se vyplati koupit v Japonsku

Většinou se jedná o množství stánků umístěných v podlouhlých arkádách s pestrou nabídkou zboží jako je móda, levná elektronika a množství přívěsků. Zakoupíte zde také tradiční sušené potraviny, například různé druhy mořských plodů či řas. Smlouvání o ceně je zde do určité míry možné.

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Kdy jet na Okinawu

Nejvhodnějším obdobím pro cestu na Okinawa, Japonsko je Leden až Duben, Červenec, Září a Listopad a Prosinec. V tomto období je teplo a málo srážek. Na ostrově Okinawa je nejteplejším měsícem Červenec s 29°C a nejchladnějším Leden s 19°C.

Co je potřeba do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Jak se jí v Japonsku

V kuchyni Japonci používají mnoho typů a druhů nádobí. Například používají speciální misky, které zvenčí nehřejí, což je zásadní, abyste se nepopálili, když při konzumaci misku s rýží držíte v jedné ruce. K jídlu se v Japonsku používají tradiční hůlky, nicméně i k vaření se používají hůlky, jen trochu jiného typu.

Jak se zdraví v Japonsku

Tradičně se v Japonsku sedělo vkleče na zemi, sed zvaný seiza, na futónu a tento způsob se dodnes používá ve všech budó. Postup: sedíme v seiza s rukama položenýma na stehnech. Při úkloně se nejprve lehce předkloníme s rovnými zády, položíme postupně levou a pravou ruku před sebe na zem a potom následuje úklon.

Co pijí Japonci

Co se lihovin týče, velmi populární je japonská whisky. Pije se hlavně na ostrovech Honšú a Hokkaidó. Na jihu, na ostrově Kjúšú, se naopak hojně popíjí shōchū (šóčú), což je pálenka z rýže. Na souostroví Okinawa se pije pálenka z rýže awamori.

Co jedí Japonci

Strava Japonců je jednoduchá a vyvážená, tvořená základními potravinami, jako jsou ryby bohaté na omega mastné kyseliny, rýže, celá zrna, tofu, sója, miso, mořské řasy a zelenina.

Jak se řekne japonsky děkuji

Stručný slovník

Ahoj! Yaa. *1 やあ。
Jak se máš Ogenki desuka お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)! Arigatou! *2 ありがとう!
Prosím/Není zač Dou itashi mashite. どういたしまして。
Dobrou noc! Oyasumi nasai. おやすみなさい。

Co snídají Japonci

Snídaně je grunt

A v Japonsku ji rozhodně nepodceňují. Obvykle snídají rýži, vejce se zeleninou, tofu s jarní cibulkou a nejčastěji polévku miso.

Co se jí v Japonsku

Japonská kuchyně

Základní informace
Dochucovadla šičimi, tógaraši, sójová omáčka, wasabi, sezamový olej, zázvor
Pokrmy
Jídla sushi, sašimi, moči, ramen, onigiri, umeboši, daifuku, japonské nudle
Nápoje sake, japonský čaj

Jak žijí Japonci

Součástí každodenního japonského života je náročné dojíždění – vstávat, zamířit na nádraží, čekat na vlak, stání ve vlaku, chůze z dalšího nádraží do práce a pokračovat dál v životě. Veřejná doprava je v Japonsku standard. Lidé skočí na kola a naskočí do vlaku – auto je považováno za luxus.

Co si přivézt z Japonska

Oblíbené jsou kočičky pro štěstí, jídelní hůlky, lakované krabičky Bento, japonské bytové dekorace, japonské šátky, origami, vějíře, panenky Kokeshi i další dárkové zboží.

Jak pozdravit v Japonsku

Zde, stejně jako všude jinde, všechno začíná správným pozdravem. Konnichiwa je základ, to ví každý. Japonci se mezi sebou také klaní, ovšem od cizince to naštěstí nikdo nečeká. Co se ovšem čeká, nehledě na to, zdali jste místní nebo turista, je to, že když vás někdo pozdraví poklonou, musíte ji opětovat.

Jak jedí Japonci

Své jídlo vaří odlišným způsobem

Tempura, tonkatsu a kroketám navzdory – japonská jídla obnášejí hodně vaření v páře, grilování, grilování na pánvi, restování, pomalého vaření a fermentování. Mají také ve zvyku udělat alespoň jednu misku polévky a obvykle servírují jídlo na více malých talířů.

Co se pije v Japonsku

Mezi nejznámější alkoholický nápoj v Japonsku patří bezpochyby saké. Ochutnejte také vynikající piva Sapporo a Asahi nebo whisky značky Suntory a Nikka. Velmi oblíbené jsou nealko nápoje Calpis Water a Pocari Sweat.