Kdo nosí dárky v Japonsku?

Kdo nosí dárky v Japonsku?

Kdo nosí dárky v Rusko

Obecně se ví, že v Rusku dárky nosí děda Mráz spolu se svojí dcerkou Sněhurkou.

Kdo rozdává dárky

Oč jednoduší to mají v Polsku, kde vánoční dárky roznáší Svatý Mikuláš / Święty Mikołaj s několika pomocníky: někde je to malá hvězdička Gwiazdka, jinde dědeček Gwiazdor, na východě země pak Děda Mráz. I když mívá různá jména, stejný svatý Mikuláš nosí dárky i v Srbsku, Německu nebo v Nizozemí.

Kdo nosí dárky v Koreji

I v Koreji slaví Vánoce, a to velmi „americké“, kde dárky nosí Santa Claus. Jen mu říkají Santa Haraboji. Jižní Korea je jediným asijským státem, kde je Štědrý den oficiálním svátkem. Je to dané i tím, že v zemi žije hodně křesťanů.

Kdo nosí dárky v Turecku

I když Turci nevěří na Vánoce, na Silvestra si mnozí dávají dárky. Děti věří, že jim je nosí Noel Baba, který je vlastně jakýmsi praotcem svatého Mikuláše i různých variant Santa Clause.

Kdo nosí dárky v Brazilii

Kvůli francouzským vlivům v 19. století nosí dárky také v Argentině, Brazílii a Uruguayi pod jménem Papá Noel. V Portugalsku je nazýván Pai Natal.

Kdo nosí dárky na Ukrajině

Dárky tu nosí hlavně Svatý Mikuláš (19. prosince večer). V některých rodinách chodí Děda Mráz, který se zde usadil díky ruskému vlivu. Mikuláš nosí dárečky za okno nebo za dveře, nikoli pod stromeček.

Kdo nosí dárky v Indonesii

Samozřejmě dárky si dávají jen křesťané, ale k Vánocům jim přejí všichni. Tolerance mezi náboženstvími je na Bali neuvěřitelná.

Kdo nosí dárky v Australii

Austrálie je jedním ze států, kde svátky díky poloze a časovým pásmům slaví mezi prvními na světě. Na svátečním stole převládají mořské plody, či tradiční puding. A i když dárky nosí Otec Vánoc, v ulicích hlavního města potkáte i Santa Clause. Například na motorce.

Kdo nosí dárky na Islandu

Na Islandu nosí vánoční dárky skřítci, kterých je podle legendy rovných třináct a s dárky přicházejí postupně každý den mezi 12. až 24. prosincem. Obdarovávají ale jen hodné děti, které si daly za okno botu.

Kdo nosí dárky v Rakousku

V Německu a Rakousku obdarovává "vánoční muž" – Weinachtsmann. Lužickosrbské děti si mohou vybrat mezi Weinachtsmannem a "klasickým" Ježíškem, Christkindem. Ježíška ostatně znají i na Slovensku, v Rakousku a v Itálii, kde mu říkají Babo Natale.

Kdo nosí dárky v Austrálii

Austrálie je jedním ze států, kde svátky díky poloze a časovým pásmům slaví mezi prvními na světě. Na svátečním stole převládají mořské plody, či tradiční puding. A i když dárky nosí Otec Vánoc, v ulicích hlavního města potkáte i Santa Clause. Například na motorce.

Kdo nosí dárky v Evropě

Například ve Francii nosí dárky Pere Noel, v Holandsku Sinterklaas, v Bulharsku děda Koleda, ve Švédsku Jultomten, v Polynésii velký krab, v Sýrii velbloud patřící Třem králům, v Chorvatsku děda Božičnjak a například v Indii nikdo dárky nerozdává a lidé si je dávají osobně.

Kdo nosí dárky v Mexiku

Charakteristika seznamu

Stát Starý muž
Malta Otec Vánoc
Mexiko Santa Clós (Santa Claus)
Německo Weihnachtsmann (Santa Claus) (Vánoční muž) v protestantských oblastech; sv. Mikuláš, 6. prosince.
Nikaragua

Kdo chodí na Vánoce na Ukrajině

Nebývají tak komerční jako například ty ruské a nepatří k nim ani rozdávání dárků pod stromečkem. Ostatní obyvatelé Ukrajiny, ukrajinští římští katolíci, ukrajinští protestanti a většina pravoslavných slaví křesťanské vánoční svátky podle gregoriánského kalendáře od 24. prosince do 6. ledna.

Kdo nosí dárky v Egyptě

V Egyptě nechodí Santa, Ježíšek ani Děda Mráz, ale Baba Noël (Otec Vánoc), který nosí dárky přes okno. Pro většinu obyvatel jsou Vánoce spíše světským svátkem.

Kdo nosí dárky v Katalánsku

Tío de Nadal (tj. „Vánoční poleno“) je postava z katalánské mytologie, všeobecně rozšířená hlavně v Katalánsku a v některých oblastech Aragonie. Podobná tradice (Cachafuòc nebo Soc de Nadal) existuje také v Okcitánii.

Jak se slaví Vánoce v Rusku

Svátečně nazdobené ulice, ledové sochy, girlandy, nastrojené vánoční stromečky, pod kterými děti poslední prosincový večer nalézají dárky od dědy Mráze a jeho vnučky Sněhurky. Slavit se začíná 31. prosince kolem 11. hodiny večer, kdy rodina zasedá za slavnostně prostřený stůl a užívá si novoroční hostinu.

Kdy mají ve Vietnamu Vánoce

Vietnamci slaví Vánoce podobně jako my, jen o den později – 25. prosince.

Kdo nosí dárky v Itálii

V Itálii některým přináší dárky Ježíšek, v Itálii známý jako Babbo Natale. Přijíždí na saních se soby až z Finska a je podobný českému Mikuláši. Dárky některé italské rodiny rozbalují už 24. prosince večer, ale obvykle čekají až na první svátek vánoční 25.

Kdo nosí dárky v Dubaji

Do Štědrého dnu tu jsou nachystané různé ledové aktivity pro celou rodinu. Nejprve začneme rozsvícením obrovského vánočního stromu, poté vše převezme Santa Claus za doprovodu svátečních písní.