Co si přivézt z Japonska?

Co si přivézt z Japonska?

Co se nesmí vyvážet z Japonska

Z Japonska je zakázáno vyvážet předměty kulturních národních památek jako např. japonské (samurajské) meče, starožitnosti, zbraně a střelivo, narkotika, omamné a psychotropní látky, pornografii, vojenský materiál a jiné druhy zboží podle zvláštních předpisů.
Archiv

Co se vyplati koupit v Japonsku

Většinou se jedná o množství stánků umístěných v podlouhlých arkádách s pestrou nabídkou zboží jako je móda, levná elektronika a množství přívěsků. Zakoupíte zde také tradiční sušené potraviny, například různé druhy mořských plodů či řas. Smlouvání o ceně je zde do určité míry možné.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Co se nesmí vozit do Turecka

Zakázán je dovoz drog a jiných omamných látek, obchodování s nimi a jejich spotřeba. Za nedovolenou výrobu, vývoz a dovoz omamných nebo psychotropních látek (již za 1 gram) hrozí trest odnětí svobody ve výši 10 až 20 let a vysoké peněžité tresty.

Co je potřeba do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Jak draho je v Japonsku

Kolik co stojí

Japonsko je v porovnání se zbytkem Asie velmi drahá země. V porovnání s Evropou zase takový rozdíl není. Ceny potravin jsou přibližně stejné jako u nás, služby, hotely a restaurace jsou ovšem o poznání dražší. Celkově vyjde cestování po Japonsku velmi podobně jako po západní Evropě.

Jak se jí v Japonsku

V kuchyni Japonci používají mnoho typů a druhů nádobí. Například používají speciální misky, které zvenčí nehřejí, což je zásadní, abyste se nepopálili, když při konzumaci misku s rýží držíte v jedné ruce. K jídlu se v Japonsku používají tradiční hůlky, nicméně i k vaření se používají hůlky, jen trochu jiného typu.

Jak se platí v Japonsku

Oficiální měnou v Japonsku je japonský jen (JPY). Jeny lze nakoupit ve směnárnách v České republice. Kurz se pohybuje okolo 5:1. Na místě lze směnit americké dolary nebo eura.

Co nosí Japonci

Kimono zakrývá tělo od krku až ke kotníkům, má dlouhé rukávy a tradičně je vyráběno z hedvábí. Skládá se z několika vrstev a je přepásáno páskem obi. Nosí se k němu dřevěné boty geta s ponožkami s tvrdou podrážkou tabi. Oblékání kimona je samo o sobě složitá záležitost, kterou už dnes běžní Japonci neovládají.

Co je zakázané v Turecku

Co se nesmí v Turecku

Je zakázán vývoz jakýhkoliv starožitných předmětů (za ty jsou považovány předměty starší 100 let). Je přísně zakázán dovoz drog, obchodování s nimi a i jejich užívání. Tresty jsou velmi přísné. Ve vojenských objektech, nádražích, letištích a u většiny mešit je zakázáno fotografovaní.

Co se vyplatí koupit v Turecku

Co stojí za to si z Turecka dovéztKoberec. Plánujete-li větší nákupy, investice do koberců se jednoznačně vyplatí.Nazar. Symbol Turecka, na který narazíte všude.Keramiku. Repliky antických váz, hrnečky, vázy, dózičky, misky,…Kožené výrobky.Zlato a šperky.Starožitnosti.Čaj.Vodní dýmku.

Kdy je nejlepší letět do Japonska

Za nejlepší období pro návštěvu z hlediska počasí v Japonsku je všeobecně považováno jaro, především měsíce březen a duben, kdy rozkvétají po celé zemi sakury. Oblíbeným obdobím je také podzim, kdy se obloha po období tajfunů opět vyjasní a lesy se zabarví pestrými odstíny červené, hnědé a žluté.

Jaký je průměrný plat v Japonsku

Přesto jsou tu faktické rozdíly mezi muži a ženami. Průměrný plat v Japonsku činí přibližně za rok 1 478 760 Kč.

Jak se zdraví v Japonsku

Tradičně se v Japonsku sedělo vkleče na zemi, sed zvaný seiza, na futónu a tento způsob se dodnes používá ve všech budó. Postup: sedíme v seiza s rukama položenýma na stehnech. Při úkloně se nejprve lehce předkloníme s rovnými zády, položíme postupně levou a pravou ruku před sebe na zem a potom následuje úklon.

Co pijí v Japonsku

Mezi nejznámější alkoholický nápoj v Japonsku patří bezpochyby saké. Ochutnejte také vynikající piva Sapporo a Asahi nebo whisky značky Suntory a Nikka. Velmi oblíbené jsou nealko nápoje Calpis Water a Pocari Sweat.

Co znamená modre kimono

Kimono pro Judo vyšší třídy v modré barvě určené pro trénink i turnaje. Vhodné pro Judo, Jiu-Jitsu a Aikido.

Kde se nosí kimono

Kimono (japonsky: 着物, doslova „oděv“, „šat“) je tradiční japonský oděv.

Co se v Turecku nesmí dělat

Co se nesmí v Turecku

Je zakázán vývoz jakýhkoliv starožitných předmětů (za ty jsou považovány předměty starší 100 let). Je přísně zakázán dovoz drog, obchodování s nimi a i jejich užívání. Tresty jsou velmi přísné. Ve vojenských objektech, nádražích, letištích a u většiny mešit je zakázáno fotografovaní.

Co se nesmi vozit do Turecka

Korály, lastury a mušle, případně kameny od pyramidy se vám mohou hodně prodražit. Kromě pokuty až 500 dolarů můžete být tak dlouho vyšetřovaní, že nestihnete letadlo. Vyvézt se nesmí starožitnosti. Turecko vývoz starožitných předmětů starších 100 let zakázalo.

Co se nesmí v Turecku

Co se nesmí v Turecku

Je zakázán vývoz jakýhkoliv starožitných předmětů (za ty jsou považovány předměty starší 100 let). Je přísně zakázán dovoz drog, obchodování s nimi a i jejich užívání. Tresty jsou velmi přísné. Ve vojenských objektech, nádražích, letištích a u většiny mešit je zakázáno fotografovaní.

Jak dlouho pracuji Japonci

Oficiálně má Japonsko čtyřicetihodinový pracovní týden, ale 22 % lidí pracuje týdně padesát a více hodin. Existují i sto hodinové pracovní týdny (včetně sobot, a dokonce i nedělí), přičemž zde není započítáno dojíždění do práce, které v průměru trvá čtyřicet minut jedním směrem a může trvat klidně i dvě hodiny!

Jak se řekne japonsky děkuji

Stručný slovník

Ahoj! Yaa. *1 やあ。
Jak se máš Ogenki desuka お元気ですか?
Děkuju (mnohokrát)! Arigatou! *2 ありがとう!
Prosím/Není zač Dou itashi mashite. どういたしまして。
Dobrou noc! Oyasumi nasai. おやすみなさい。

Co jedí Japonci

Strava Japonců je jednoduchá a vyvážená, tvořená základními potravinami, jako jsou ryby bohaté na omega mastné kyseliny, rýže, celá zrna, tofu, sója, miso, mořské řasy a zelenina.