Co se nesmi vozit do Japonska?

Co se nesmi vozit do Japonska?

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Co se dováží do Japonska

Asi 84% japonské energie se dováží z jiných zemí. Japonsko je největším světovým dovozcem zkapalněného zemního plynu, druhým největším dovozcem uhlí a třetím největším dovozcem čisté ropy. Vzhledem ke své silné závislosti na dovážené energii se Japonsko snažilo diverzifikovat své zdroje.

Co je neslušné v Japonsku

Žádná tradiční japonská restaurace Vám nenabídne příbor, proto je dobré naučit se jíst hůlkami (případně si noste svůj příbor). Co se týče používání hůlek, nezapichujte je do rýže ani jimi nenapichujte suši – obojí je považováno za vrchol neslušného chování.

Co se nesmí dovážet do Švédska

Zakázána jsou zejména sedativa na bázi metylfenidátů, morfinu a metadonu, která jsou ve Švédsku považována za narkotikum. Informace o pravidlech při dovozu léků lze nalézt na webové stránce celního úřadu a úřadu pro léčiva (www.mpa.se). Dopingové substance jsou považovány za narkotika a jejich dovoz je trestný.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Co si přivézt z Japonska

Oblíbené jsou kočičky pro štěstí, jídelní hůlky, lakované krabičky Bento, japonské bytové dekorace, japonské šátky, origami, vějíře, panenky Kokeshi i další dárkové zboží. Všechny dárkové předměty jsou vyrobené v Japonsku. Který potěší vaše blízké

Jakou měnou se platí v Japonsku

Oficiální měnou v Japonsku je japonský jen (JPY). Jeny lze nakoupit ve směnárnách v České republice. Kurz se pohybuje okolo 5:1. Na místě lze směnit americké dolary nebo eura.

Jak se řekne japonsky ne

Ani ano, ani ne. Japonci samozřejmě vůbec nevědí, že české ano je souhlas, a ne je nesouhlas. V japonštině se ano řekne „hai“ a ne se řekne „iie“.

Na co si dát pozor ve Švédsku

Švédsko je obecně bezpečnou zemí. Tamní obyvatelé jsou velice mírumilovní, poctiví a důvěřiví, takže z jejich strany se kriminálních činností dočkáte jenom výjimečně. To spíše mezi zahraničními turisty si dávejte větší pozor na to, aby při větší koncentraci osob nedošlo k odcizení vašich osobních věcí.

Co potřebuji na cestu do Švédska

Občanům České republiky k cestě do Švédska plně postačí platný pas či občanský průkaz. Na švédském velvyslanectví vám rádi poskytneme základní informace a obecné informační brožury o Švédsku.

Jak se platí v Japonsku

Oficiální měnou v Japonsku je japonský jen (JPY). Jeny lze nakoupit ve směnárnách v České republice. Kurz se pohybuje okolo 5:1. Na místě lze směnit americké dolary nebo eura.

Jak procestovat Japonsko

Kupte si Japan Rail Pass. Je to takový 1-3týdenník na všechny spoje spadající pod národního dopravce JR – a to jsou jak šinkanseny, tak i další lokální vlaky, některá metra, trajekty atd. Má to pár výjimek, ale veskrze je to super věcička, díky které můžete procestovat Japonsko od severu na jih naprosto bez starostí.

Co jíst v Japonsku

Hlavní suroviny v japonské kuchyni jsou rýže, maso, ryby, mořské plody, tofu a zelenina. Japonská rýže je „kulatozrnná“ a po uvaření ve speciálním vařiči je lepivá, což umožňuje její konzumaci hůlkami. Nejuznávanějším masem je hovězí, i když na úplném jihu Japonska převládá spíše vepřové.

Jak se jí v Japonsku

V kuchyni Japonci používají mnoho typů a druhů nádobí. Například používají speciální misky, které zvenčí nehřejí, což je zásadní, abyste se nepopálili, když při konzumaci misku s rýží držíte v jedné ruce. K jídlu se v Japonsku používají tradiční hůlky, nicméně i k vaření se používají hůlky, jen trochu jiného typu.

Co se vyplati koupit v Japonsku

Většinou se jedná o množství stánků umístěných v podlouhlých arkádách s pestrou nabídkou zboží jako je móda, levná elektronika a množství přívěsků. Zakoupíte zde také tradiční sušené potraviny, například různé druhy mořských plodů či řas. Smlouvání o ceně je zde do určité míry možné.

Co se jí v Japonsku

Japonská kuchyně

Základní informace
Dochucovadla šičimi, tógaraši, sójová omáčka, wasabi, sezamový olej, zázvor
Pokrmy
Jídla sushi, sašimi, moči, ramen, onigiri, umeboši, daifuku, japonské nudle
Nápoje sake, japonský čaj

Co si vzít sebou do Japonska

Co s sebou do Japonska a co zařídit před cestou1) Cestovní adaptér do zásuvky. Redukce do zásuvky je jedna z věcí, bez které se v Japonsku jen těžko obejdete.2) Slovník.3) Dostatek hotovosti.4) Pas (případně vízum)5) Japan Rail Pass.6) Přenosná WiFi.7) Dárky pro přátele a známé8) Vhodnou obuv.

Jak pozdravit v Japonsku

Zde, stejně jako všude jinde, všechno začíná správným pozdravem. Konnichiwa je základ, to ví každý. Japonci se mezi sebou také klaní, ovšem od cizince to naštěstí nikdo nečeká. Co se ovšem čeká, nehledě na to, zdali jste místní nebo turista, je to, že když vás někdo pozdraví poklonou, musíte ji opětovat.

Co znamená Yamete

Přestaňte! Yamete! Keisatsu wo yonde kudasai. Prosím pospěšte.

Proč cestovat do Švédska

Švédové jsou velmi přátelští, srdeční, pohostinní, otevření vůči jiným kulturám a navíc mají velký smysl pro humor. Švédsko také platí za jednu z nejliberálnějších zemí v Evropě i ve světě. Švédové se o vás budou zajímat, rádi s vámi prohodí pár slov a seznámí vás se svou zemí a kulturou.

Co si koupit ve Švédsku

I bez nich totiž hravě najdeme pět skvělých suvenýrů, které oceníte vy nebo obdarovaný určitě mnohem víc.DALARNSKÝ KONÍK: pro všechny generace. Koník.ŠVÉDSKÝ KAVIÁR: polechtá chuťové buňky. Švédský kaviár.SOBÍ MASO: sušené, čerstvé…VÝROBKY Z VLNY: zahřejí v mrazivém počasíLÉKOŘICE: sladká i slaná, jen jí musí být dost.

Kdy je nejlepší jet do Japonska

Nejlepší čas na návštěvu Japonska je od konce března do začátku dubna a od září do listopadu. Na jaře zemi zdobí kvetoucí třešně. Podzim si potom vybírá novou paletu barev a poklidné zahrady a parky se zahalují do odstínů červené, oranžové a zlaté.

Jak jedí Japonci

Své jídlo vaří odlišným způsobem

Tempura, tonkatsu a kroketám navzdory – japonská jídla obnášejí hodně vaření v páře, grilování, grilování na pánvi, restování, pomalého vaření a fermentování. Mají také ve zvyku udělat alespoň jednu misku polévky a obvykle servírují jídlo na více malých talířů.

Jakou rýži jedí Japonci

Rýže označovaná jako „nelepkavá“ (uručimai), jejíž užití je častější, má stále daleko lepivější konzistenci než rýže u nás na Západě. Velmi běžné a často nejlevnější jsou v Japonsku nudlové pokrmy.