Co si koupit jako první auto?

Co si koupit jako první auto?

Co je nejlepší jako první auto

Podle statistik si u nás 95 % řidičů volí první auto s manuální převodovkou. Ze značek to vyhrává Škoda, Volkswagen a Ford. Dívky volí Fabii, kluci Octavii.
Archiv

Jaké auto je nejlepší pro začátečníky

Ford Focus či VW Golf jsou velikostně pro začátečníka ideální. Velice dobrou a také spolehlivou volbou jsou modely Suzuki Swift a SX4 či Toyota Yaris. Možností je hodně a spíše hledejte vůz s menším nájezdem a slušnou bezpečnostní výbavou, ale hlavně úplnou historií.
Archiv

Jaké auto koupit 2023

Výsledky ankety Auto roku 2023 ČR

pořadí model počet hlasů
1. Honda Civic 123
2 – 3. BMW X1 83
2 – 3. VW ID.Buzz 83
4. Renault Mégane E-Tech 79

Jak Nejvyhodneji financovat auto

Jakým způsobem koupi auta financovat

Nejjednodušším způsobem financování nového vozidla je platba v hotovosti. Pokud to není vaše preferovaná varianta, ke slovu přichází půjčky na auto – například klasický spotřebitelský úvěr, finanční a operativní leasing.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Jaké auto si mám koupit

Jaké auto koupit podle Driver Power 2021

1 Hyundai Kona 92.35%
2 Kia Rio 92.16%
3 Mazda CX-5 91.65%
4 Toyota C-HR 91.07%
5 Škoda Karoq 91.00%

Jaké malé auto s automatem

Miniauta

Model Verze Typ převodovky
Kia Picanto 1.0 DPI 49 kW AMT robotizovaná, 5°
Hyundai i10 1.0i 49 kW AT robotizovaná, 5°
Fiat 500 1.2 51 kW robotizovaná, 5°
Škoda Citigo-e 61 kW jednostupňová

Jaké auta končí v roce 2023

V roce 2023 se s námi rozloučí několik sportovních aut – R8, Fiesta ST, Stinger a spousta dalších – WikiCars.

Jaké nové auto do 500 000

OsobníLada 4×4, Niva 4X4, LUXE, TZ, Radio, DPH.Dacia Sandero, 100PS LPG BOH.Dacia Duster, LPG MAX.MG ZS, Elegance 1,0 TGI 82 kW 2WD 6MT.Seat Arona, FR 1.0 TSI 110k.Hyundai Bayon, Smart Climate 1.2i 62 kW.Hyundai Bayon, Comfort Club 1.2i 62 kW.Hyundai Bayon, Smart Climate 1.2i 62 kW.

Kde si vzít půjčku na auto

Srovnání 8 půjček na auto

Zonky ★★★★★ Výše půjčky 5 000 – 1 200 000 Kč Doporučujeme
mBank ★★★★★ Výše půjčky 10 000 – 1 000 000 Kč Doporučujeme
Driveto ★★★★★ Operativní leasing od cca 7 250 Kč Doporučujeme
Moneta Money Bank ★★★★ Výše půjčky 5 000 – 1 500 000 Kč
Raiffeisen bank ★★★★ Výše půjčky 5 000 – 800 000 Kč

Co je výhodnější leasing nebo úvěr

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Kdy je nejlepší koupit auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jaké auto do půl milionu

Právě v tuto chvíli se jedná o modely vozů jako jsou například:Škoda Kamiq.Mitsubishi ASX.Mitsubishi Outlander.VW Tiguan.Peugeot 2008.Mazda CX-5.Opel Crossland X.KIA Sportage.

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Jak dlouho vydrží automatická převodovka

"U většiny aut je hranice životnosti skutečně kolem 250 tisíc km, ale třeba mercedesy zvládnou i dvojnásobek. Pozor ale na variátory, s těmi bývají problémy už třeba ve 120 tisících, nejčastěji jim odcházejí namáhaná ložiska, což časem způsobí destrukci celé převodovky.

Jak vyzkoušet automatickou převodovku

Pusťte brzdový pedál bez přidání plynu. Vůz se rozjede a automaticky aniž by vůz škubl, musí převodovka sama přeřadit na dvojku. Pokud ke změně převodových stupňů dojde v pořádku bez škubnutí, znamená to, že dvouspojka by měla být v pořádku.

Kdy budou auta 4

Faktem zůstává, že tvůrci jsou otevření dalšímu dílu a Pixar aktuálně pracuje celkem na šesti filmech, z nichž čtyři dosud nebyly oznámeny. Na vzestup Bleska McQueena ve snímku Auta se můžete podívat v neděli 24. března od 10:00 na TV Nova nebo v repríze ve středu 27. března od 15:50 na Nova Cinema.

Kde se vyrábí Škoda Superb

V Mladé Boleslavi Škoda Auto vyrábí model Fabia, Fabia kombi, Scala, Kamiq, Octavia, Enyaq a částečně Karoq. Škoda Superb a Kodiaq se vyrábí v Kvasinách na Rychnovsku, kde se produkuje také další část SUV Karoq.

Jak si našetřit na auto

Několik tipů, jak efektivně našetřit nejen na cestováníSledujte své výdaje!Zrevidujte své účty.Pište si nákupní seznamy a najezte se.Omezte návštěvy restaurací a kaváren.Ponořte se do zdravého životního stylu.Kde to jde, plaťte hotově.Pozor na slevy!

Jak si vzít auto na splátky

Jak získat nové auto na splátky Auto na úvěr vám pomůže zajistit standardní půjčka. Stačí si vybrat z nabídky spotřebitelských úvěrů u bankovních i nebankovních institucí. Někteří poskytovatelé nabízejí speciální půjčky na auta.

Jak dlouho se plati leasing

Operativní leasing uzavřete na rok i více

Délku pronájmu si můžete zvolit na 12 až 60 měsíců. Největší zájem je o operativní leasing na 48 měsíců.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jaké ojeté auto si koupit

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Jaká jsou nejlepší ojetá auta

Z dat bazarových společností vyplývá, že mezi top pět nejžádanějších vozů patří Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Golf, Škoda Superb a Volkswagen Passat. To jsou obecně nejoblíbenější vozy u nás, takže se není co divit. Co je ale dobré podotknout je, že za tyto vozy dostanete mnohem více, než třeba před rokem.

Jakou ojetiny do 100 000

5 nejlepších úsporných ojetin do 100 000 KčŠkoda Fabia II 1.4 16V. Jak se začíná trh ojetin plnit Fabiemi třetí generace, ceny té druhé začínají klesat už pod sto tisíc korun i v případě hezkých a málo jetých aut.Ford Focus II 1.6 16V 74 kW.Suzuki Swift 1.3i.Renault Clio 1.2 16V.Hyundai i20 1.2.