Jak se přestěhovat do Japonska?

Jak se přestěhovat do Japonska?

Jak dlouho trvá let z ČR do Japonska

Nejsnadnější cesta do Japonska vede vzduchem. Let z Prahy trvá asi 15 hodin a vyžaduje alespoň jeden přestup. Z velkých evropských letišť míří přímé linky do Tokia na letiště Narita International Airport vzdálené asi hodinu jízdy od centra metropole.

Co je potřeba pro vstup do Japonska

S platností od 29. dubna 2023 jsou zrušena všechna covidová opatření při příletu do Japonska. Cestující se tedy již nemusí prokazovat dosud vyžadovanými dokumenty (certifikáty o očkování proti Covid či potvrzením o negativním PCR testu), ani není nutné vyplňovat aplikaci Fast Track na webu Visit Japan.
Archiv

Jak procestovat Japonsko

Kupte si Japan Rail Pass. Je to takový 1-3týdenník na všechny spoje spadající pod národního dopravce JR – a to jsou jak šinkanseny, tak i další lokální vlaky, některá metra, trajekty atd. Má to pár výjimek, ale veskrze je to super věcička, díky které můžete procestovat Japonsko od severu na jih naprosto bez starostí.
Archiv

Jak se bydlí v Japonsku

V Japonsku se bydlí „bio“

Dominantním materiálem bylo a je dřevo a jiné přírodní materiály, zejména bambus. V takovém bytě je jen minimum prostoru pro alergeny, pyly a roztoče. Obydlí působí velmi čistě, vzdušně, snadno se udržuje a připomíná zcela současné „minimalistické“ interiéry západního stylu.

Jak draho je v Japonsku

Kolik co stojí

Japonsko je v porovnání se zbytkem Asie velmi drahá země. V porovnání s Evropou zase takový rozdíl není. Ceny potravin jsou přibližně stejné jako u nás, služby, hotely a restaurace jsou ovšem o poznání dražší. Celkově vyjde cestování po Japonsku velmi podobně jako po západní Evropě.

Na co si dát pozor v Japonsku

Japonci ze zásady nechodí nikdy pozdě, ať už na pracovní či přátelské schůzky dorazí vždycky včas. Japonci také běžně nedávají najevo své emoce, především hněv, a pokud jsou nějaké citové výlevy tolerovány, tak jen v opilosti. Být všude včas je pravidlo, které v Japonsku stále platí.

Co se nesmí v Japonsku

Ačkoliv jsou Japonci k turistům velice tolerantní, zkuste se vyvarovat přílišných důvěrností na veřejnosti (držení se za ruce či kratší polibek jsou tolerovány).Na veřejnosti hlasitě nesmrkejte, je to nezdvořilé (bohužel naopak Vy budete svědky neustálého popotahování a chrchlání).Neplat'te spropitné, není to zvykem.

Kdy je nejlepší letět do Japonska

Za nejlepší období pro návštěvu z hlediska počasí v Japonsku je všeobecně považováno jaro, především měsíce březen a duben, kdy rozkvétají po celé zemi sakury. Oblíbeným obdobím je také podzim, kdy se obloha po období tajfunů opět vyjasní a lesy se zabarví pestrými odstíny červené, hnědé a žluté.

Kdy jet na dovolenou do Japonska

Za nejlepší období pro návštěvu z hlediska počasí v Japonsku je všeobecně považováno jaro, především měsíce březen a duben, kdy rozkvétají po celé zemi sakury. Oblíbeným obdobím je také podzim, kdy se obloha po období tajfunů opět vyjasní a lesy se zabarví pestrými odstíny červené, hnědé a žluté.

Jak získat práci v Japonsku

Každý, kdo chce najít práci v Japonsku, musí nejprve hledat práci v Japonsku. V Japonsku můžete hledat personální agentury. A můžete hledat práci na facebookových skupinách v Japonsku. Jakmile najdete práci, možná budete potřebovat pracovní povolení.

Jak žijí Japonci

Součástí každodenního japonského života je náročné dojíždění – vstávat, zamířit na nádraží, čekat na vlak, stání ve vlaku, chůze z dalšího nádraží do práce a pokračovat dál v životě. Veřejná doprava je v Japonsku standard. Lidé skočí na kola a naskočí do vlaku – auto je považováno za luxus.

Co se vyplati koupit v Japonsku

Většinou se jedná o množství stánků umístěných v podlouhlých arkádách s pestrou nabídkou zboží jako je móda, levná elektronika a množství přívěsků. Zakoupíte zde také tradiční sušené potraviny, například různé druhy mořských plodů či řas. Smlouvání o ceně je zde do určité míry možné.

Co je typické pro Japonce

Japonský zvyk Hanami uctívá rozkvétající sakury – po celé zemi se lidé shlukují pod stromy a baví se. Láska k přírodě je obecně japonskou specialitou a je zřejmě důsledkem zdejšího tradičního náboženství – šintoismu. Šintoismus hlásá uctívání přírody, která je božstvem sama o sobě.

Jak se léta do Japonska

Nejrychlejší let Česká republika–Japonsko trvá 19hod 20min (Praha Letiště Václav Havel–Tokio Letiště Narita). Do destinace Japonsko nabízí lety 5 leteckých společností, včetně Air France, Korean Air a KLM.

Jaký je život v Japonsku

Životní náklady jsou v Japonsku opravdu příliš vysoké, stejně tak náklady na výchovu dítěte a jejich vzdělání. Lidé tak často manželství a rodinu odkládají. Zároveň kvůli stárnutí populace není dost pracovníků v sociálních službách a domovech důchodců. Z toho důvodu jsou potom tyhle služby dražší.

Jak jedí Japonci

Své jídlo vaří odlišným způsobem

Tempura, tonkatsu a kroketám navzdory – japonská jídla obnášejí hodně vaření v páře, grilování, grilování na pánvi, restování, pomalého vaření a fermentování. Mají také ve zvyku udělat alespoň jednu misku polévky a obvykle servírují jídlo na více malých talířů.

Kdy je nejlepší jet do Japonska

Nejlepší čas na návštěvu Japonska je od konce března do začátku dubna a od září do listopadu. Na jaře zemi zdobí kvetoucí třešně. Podzim si potom vybírá novou paletu barev a poklidné zahrady a parky se zahalují do odstínů červené, oranžové a zlaté.

Co jíst v Japonsku

Hlavní suroviny v japonské kuchyni jsou rýže, maso, ryby, mořské plody, tofu a zelenina. Japonská rýže je „kulatozrnná“ a po uvaření ve speciálním vařiči je lepivá, což umožňuje její konzumaci hůlkami. Nejuznávanějším masem je hovězí, i když na úplném jihu Japonska převládá spíše vepřové.

Jak dlouho pracuji Japonci

Oficiálně má Japonsko čtyřicetihodinový pracovní týden, ale 22 % lidí pracuje týdně padesát a více hodin. Existují i sto hodinové pracovní týdny (včetně sobot, a dokonce i nedělí), přičemž zde není započítáno dojíždění do práce, které v průměru trvá čtyřicet minut jedním směrem a může trvat klidně i dvě hodiny!

Jakou rýží jedí Japonci

Rýže označovaná jako „nelepkavá“ (uručimai), jejíž užití je častější, má stále daleko lepivější konzistenci než rýže u nás na Západě. Velmi běžné a často nejlevnější jsou v Japonsku nudlové pokrmy.

Kdy jsou v Japonsku tajfuny

Vzhledem ke své velké rozloze a hornatému terénu nabízí Japonsko velmi různorodé klimatické podmínky. Léta bývají v Japonsku velmi horká a jsou spojena s výskytem tajfunů (nejčastější výskyt tajfunů je v období červen až srpen).

Co se pije v Japonsku

Mezi nejznámější alkoholický nápoj v Japonsku patří bezpochyby saké. Ochutnejte také vynikající piva Sapporo a Asahi nebo whisky značky Suntory a Nikka. Velmi oblíbené jsou nealko nápoje Calpis Water a Pocari Sweat.

Co jedí Japonci

Strava Japonců je jednoduchá a vyvážená, tvořená základními potravinami, jako jsou ryby bohaté na omega mastné kyseliny, rýže, celá zrna, tofu, sója, miso, mořské řasy a zelenina.

Kdy nejlepe do Japonska

Nejlepší čas na návštěvu Japonska je od konce března do začátku dubna a od září do listopadu. Na jaře zemi zdobí kvetoucí třešně. Podzim si potom vybírá novou paletu barev a poklidné zahrady a parky se zahalují do odstínů červené, oranžové a zlaté.

Jakou chuť má saké

Jak sake chutná

Sake neobsahuje tak velké množství kyselin. I přesto lze rozeznat sake sladší či naopak trpčí. Byť je tento kvašený nápoj vyráběn doslova z vody a rýže, nezřídka kdy můžete cítit i chutnat ovocné tóny, například i manga.