Jak na zašlou spinu?

Jak na zašlou spinu?

Jak odstranit zašlou spinu

Dobrá zpráva je, že i hodně zašlá špína jde poměrně snadno vyčistit. Připravte si ocet s vodou. Ingredience smíchejte a nalijte do rozprašovače. Několik minut je nechte působit a tentokrát sáhněte po hadříku z mikrovlákna.

Jak odstranit Zazranou spinu

Jak vyčistit ruce 3 tipy na zažranou špínuTip 1: Na špínu na rukou olivovým olejem. Nalijte na ruce trochu olivového oleje.Tip 2: Pomůže jedlá soda. Namočte si ruce, nasypejte si na ně trochu jedlé sody.Tip 3: Sůl zbaví ruce špíny i zápachu. Před umytím promněte v dlaních trochu soli.
ArchivPodobné

Jak umýt spinave ruce

Optimální je rozkrojit jeden citrón a následně šťávu vmasírovat do míst, kde jsou dlaně nejvíce ušpiněné. Poté je dobré ruce ještě rozříznutými půlkami citrónů postupně přejíždět. Nakonec je umyjte klasicky mýdlem a vodou. Určitě se vyplatí tuto proceduru opakovat hned několikrát, aby byla účinná.

Jak odstranit mastnotu z obkladů

Mastnota na kachličkách

Na umytí mastných kachliček si připravte ocet a jedlou sodu. Smíchejte je dohromady v množství jedna ku jedné. Vytvořenou směsí natřete kachličky. Zhruba deset až patnáct minut ji tam nechte působit a poté ji setřete zvlhčeným hadříkem.

Jak vyčistit zašlou

Ocet a jedlá soda v hlavní roli

Ještě se nabízí jedna octová varianta, a to ve spojení s jedlou sodou. Napusťte vanu horkou vodou, přidejte 3 litry octa a 4 lžíce jedlé sody. Nechte působit 4 hodiny, poté vodu vypusťte a povrch vany ještě dočistěte houbou se saponátem. Nakonec opláchněte.

Jak vyčistit špinavou troubu

Z jedlé sody vyrobíte jednoduchou pastu. Smícháním stejného množství jedlé sody a citronové šťávy dostanete abrazivní roztíratelnou pastu, kterou nanesete na vnitřek trouby, včetně skla a necháte ji působit přes noc, ideálně alespoň dvanáct hodin. Ráno stačí navlhčeným hadříkem do čista setřít.

Jak se zbavit mastnoty na panvi

Nalijte na dno pánve trochu vody, stejné množství octa a přiveďte k varu. Zhruba po minutě pánev z plotýnky sundejte a zbylou tekutinu vylijte. Do prázdné pánve nasypte vrstvu jedlé sody, navlhčete a nechte 10 minut působit. Pánev vyčistěte houbičkou a opláchněte teplou vodou.

Jak odstranit zapečenou mastnotu

Ocet v teplé troubě snadno rozpustí mastnotu a nečistoty. Pak jen nechte troubu vychladnout a setřete hadříkem. Další běžnou věc, kterou můžete na čištění trouby použít, je kypřicí prášek. Je ideální hlavně na čištění skleněných dvířek trouby.

Jak vyčistit špinavé nehty

Pokud se špína přeci jen za nehty dostane, ponořte ruce do vlažné vody s koupelovou solí, třeba relaxační Ameté Koupelovou solí Lavender (koupit v e-shopu), po 20 minutách nečistoty za nehty vyčistěte nepoužívaným zubním kartáčkem a případné zbytky ještě vyškrábněte třeba Gabriella Salvete Pomerančovým dřívkem na …

Jak odstranit Šmír

Babské rady paradoxně doporučují na skvrny od šmíru použít něco mastného (například sádlo nebo máslo). Skvrnu podložte zespodu ubrouskem, aby se neotiskla na druhou stranu. Poté skvrnu potírejte a odstraňujte stíráním směrem do středu, abyste skvrnu nerozmazali.

Jak odmastit sporák

Ocet – neředěný ocet nalijte na zaschlá místa na plynovém sporáku a nechte přes noc působit. Druhý den vezměte do ruky houbičku, saponát a špinavá místa šetřete. Většinou to jde dolů lehce, někdy dokonce stačí sporák opláchnout pouze vodou. Soda – sporák a případně i hořáky posypejte sodou a postříkejte octem.

Čím vyčistit zašlé

Perfektní čistota v pár minutách

Na běžné usazeniny a špínu je úplně ideální soda, nebo soda v kombinaci s octem či citronem. Umyvadlo stačí posypat sodou, zakapat citronem nebo octem a nechat chvíli působit. Jemnou utěrkou nebo houbičkou pak vzniklou pastou přečistěte nejvíc zasažená místa a spláchněte.

Co na Zažloutlou vanu

Ptáte se, jak zbavit vanu vodního kamene přírodně Nejúčinnějším řešením je smíchání tří polévkových lžic jedlé sody s teplou vodou tak, aby vám vznikla hustější kašička. Tu poté rovnoměrně naneste na celou vanu, kterou jste předtím mírně navlhčili vodou. V případě silnějšího znečištění můžete místo vody použít ocet.

Co na zašlou troubu

Smíchejte sůl s octem, vzniklou pastu nanesete na povrch trouby, nechte působit a pak hadrem setřete. Při čištění trouby pouze octem, otřete celý vnitřek trouby hadrem namočeným v octu. Pak rozhřejte troubu na vyšší teplotu – klidně na 150 °C. Ocet v teplé troubě snadno rozpustí mastnotu a nečistoty.

Jak vycistit silne Znecistenou troubu

Do rozprašovače nalejte vinný (nebo klidně i obyčejný) ocet a vnitřek trouby vystříkejte. Směs začne reagovat a pěnit. Pěnu setřete vlhkým hadříkem nebo houbičkou. Možná budete muset trochu přitlačit, výsledek vás ale velmi mile překvapí.

Jak vyčistit rezavou pánev

Ocet a citronovou šťávu smíchejte a potom aplikujte na své rezavé nádobí. Nechte chvíli působit a mezi tím si z hliníkové folie vytvořte větší kuličky. Ty nahradí houbu, protože právě těmi daný povrch jednoduše čistěte. A to do doby, než odstraníte rez, ale klidně i další nečistoty, nebo další připáleniny.

Co rozpouští mastnotu

Připravte si do nádoby s rozprašovačem směs 3 lžic jedlé sody a 1 hrnku teplé vody. Nastříkejte ji na mastné místo kuchyňské linky a nechte 10 minut působit. Nakonec setřete vlhkým hadříkem a následně osušte.

Jak odstranit špínu za nehty

Pryč se špínou za nehty

Kousky mýdla pod nehty zůstanou a neproniknou sem další nečistoty. Mýdlo pak zpod nehtů snadno vymyjete.

Jak mít krásné ruce

Aby naše ruce byly jemné a vyživené, je dobré pořídit si na úklid rukavice a na mytí jemná mýdla s nízkým pH. Příliš teplá voda také nedělá rukám příliš dobře. Stačí nastavit kohoutek na vlažnou vodu a ruce ručníkem jemně otřít. Na závěr ještě na ruce nanést krém.

Jak se zbavit starych skvrn

Pro snadnější odstranění staré zaschlé skvrny namočte oblečení do roztoku pracího prostředku ve vodě. To vám pomůže odstranit horní vrstvu skvrny. Poté naneste prací prostředek Persil přímo na skvrnu a nechejte jej několik minut působit. Oplachujte, dokud se prací prostředek zcela neztratí.

Jak vyprat barvu

V případě, že je barva na oblečení již staršího data, poohlédněte se doma po laku na vlasy nebo sežeňte izopropyl alkohol. Skvrnu postříkejte lakem na vlasy nebo ji potřete alkoholem, nechte zaschnout a následně umyjte pod tekoucí vodou za pomocí mýdla. Díky tomuto postupu by měla skvrna zmizet nebo alespoň vyblednout.

Jak na plynovy sporak

Pořiďte si kvalitní odmašťovač určený přímo na čištění sporáku. Nastříkejte na mřížku a hořáky, nechte působit a pak vše setřete starou houbičkou na nádobí nebo jednorázovou papírovou utěrkou. V případě potřeby ještě houbičkou dočistěte místa, která byla více zanesená.

Jak dobře vyčistit troubu

Při čištění trouby octem stačí otřít vnitřek trouby hadrem namočeným v octu. Následně se trouba rozehřeje na vyšší teplotu třeba až na 150 °C. Ocet ve vyhřáté troubě rozpustí mastnotu a nečistoty. Poté troubu nechtě zchladnout a setřete suchým hadříkem nebo houbičkou.

Jak vyčistit spáry ve sprše

Ocet a prací prostředek na prádlo

Smíchejte ocet a prací prostředek ve stejném poměru a naneste směs na spáry. Nechte působit asi 10 minut, poté vezměte houbičku nebo zubní kartáček, vydrhněte spáry a opláchněte horkou vodou. Stejně tak můžete spáry vyčistit práškem do pečiva hustě smíchaným s vodou.

Jak vyčistit spáry ve sprchovém koutě

Udělejte si kašičku z prášku do pečiva s vodou, nebo směs z jedlé sody a vašeho přípravku na nádobí. Čistič naneste do všech spár, zaměřte se i na rohy sprchového koutu a místa, kde je vanička v kontaktu s gumovým těsněním. Nechte pastu působit asi 15 minut a poté ji opláchněte horkou vodou a vytřete do sucha.