Jaké potraviny vydrží nejdéle?

Jaké potraviny vydrží nejdéle?

Jaké jídlo vydrží nejdéle

Bílá rýže je jistota

Ta je totiž opravdu dlouhá. Určitě ne tak jako u medu, ale z mnoha zdrojů se dozvíte o průzkumu, který potvrdil, že konzervovaná bílá rýže byla k jídlu i po třiceti letech. Její schopnost vydržet dlouho nejvíce ovlivňuje teplota a atmosféra, kde je nedostatek kyslíku.

Jaké jídlo mít doma v zásobě

Co nakupujeme častějiČerstvé ovoce a zelenina (i cibule, česnek, zázvor, křen), zelené koření (petržel, pažitka, bazalka)Vejce.Mléko (i trvanlivé v krabicích nebo sušené) a mléčné výrobky (jogurty, tvaroh, smetana)Tuky – především rostlinný olej, tuky k mazání, pečení nebo smažení (máslo, pomazánkové máslo)

Která potravina má nekonečnou trvanlivost

Cukr a sůl nad zlato

Jednoduše řečeno, nepouští do sebe vodu a potenciální bakterie ze sebe vytlačí. Proto se také při výrobě šunky používá sůl a při výrobě marmelády cukr. Pokud tedy skladujete sůl a cukr v nádobách zabraňujících výskytu vlhkosti, vydrží vám klidně navěky.
Archiv

Jaké trvanlive potraviny nakoupit

Luštěniny. Skvělým základem domácích zásob trvanlivých potravin jsou luštěniny, jako je například čočka, hrách, cizrna, fazole či sójové boby.Ořechy a semínka.Ovoce a zelenina.Rýže, těstoviny a všelijaké zrníOřechová másla.Koření a sušené bylinky.Bílkoviny.Vejce.
Archiv

Co mít doma pro případ nouze

Potraviny vhodné ke skladovánírýže, těstoviny, mouky, luštěniny, cukr.konzervovaná strava (masové konzervy, paštiky, luštěniny, rybí konzervy)trvanlivé mléko, kondenzované mléko.rozumná zásoba brambor, cibule, česneku.

Co nakoupit před válkou

Jeho doporučení pro jednotlivce a dvoutýdenní období jsou přitom zcela konkrétní: 4,9 kila obilných produktů, brambor nebo rýže, 5,6 kila zeleniny a luštěnin, 3,7 kila mléčných produktů, 3,6 kila ovoce a ořechů, 2,1 kila masa nebo vajíček, 0,5 kila tuku a olejů.

Co nesmi chybet doma

15 věcí, které by ve vašem bytě určitě neměly chybět. Máte je všechnyHasicí přístroj. Nikdy nevíte, co se stane, zvláště pokud topíte kamny, nebo máte u domu garáž či kůlnu.Lékárnička.Ostré nože.Náhradní zdroje.Kuchyňský robot.Mycí stěrka.Čistící ubrousky.Hadříky a utěrky.

Co jsou trvanlivé potraviny

Pokud si chcete udělat menší zásoby a přemýšlíte, které potraviny vydrží nejdéle, tak jsou to rozhodně ty trvanlivé. Jedná se o takové potraviny, které mají delší datum spotřeby, tudíž je můžete bez obav skladovat.

Co by nemělo chybět v kuchyni

Základní vybavení kuchyně by mělo obsahovat nádobí na vaření, pečení i servírování a neobejdete se ani bez základních kuchyňských robotů, mixérů či například rychlovarné konvice. Taková vývrtka nebo otvírák se v kuchyni čas od času hodí taky.

Co nesmí doma chybět

15 věcí, které by ve vašem bytě určitě neměly chybět. Máte je všechnyHasicí přístroj. Nikdy nevíte, co se stane, zvláště pokud topíte kamny, nebo máte u domu garáž či kůlnu.Lékárnička.Ostré nože.Náhradní zdroje.Kuchyňský robot.Mycí stěrka.Čistící ubrousky.Hadříky a utěrky.

Co si koupit do kuchyně

Kuchyňské potřebyKuchyňské načiníKuchyňské nože.Kuchyňské nůžky.Škrabky.Krájecí desky a prkénka.Zpracování ovoce a zeleniny.Struhadla a mandolíny.Hmoždíře.

Co by nemelo chybet v kuchyni

Neměly by chybět velké a hluboké talíře, dezertní talířky, misky na saláty, dezerty nebo snídaně a samozřejmě sada příborů a ostrých nožů na krájení i na steak. Všechno je třeba napočítat tak, aby každý člen v domácnosti měl svou jídelní sadu a samozřejmě pár kousků navíc pro strýčka příhodu.