Kde se natáčel film nejlepší přítel?

Kde se natáčel film nejlepší přítel?

Na jakém zámku se natáčela pohádka nejlepší přítel

Popis skutečného místa: Filmaři si k zámku Hluboká přidali ještě jedno podlaží navíc.

Kde se natáčel film místa

Film se natáčel v létě a v dotáčkách i na podzim 2013 v Ústí nad Labem, Litoměřicích, Úštěku a Praze. Plánováno bylo 35 natáčecích dní, v létě se točilo 33 dní. Natáčení bylo o týden posunuto kvůli záplavám v Ústí nad Labem.

Co se točilo na zámku Žleby

Ze starších děl se na zámku točil Robot Emil, pohádka Královský slib, Šípková Růženka nebo některé záběry z filmu Slasti otce vlasti a Formanova Amadea. Výlet do Žlebů se však nevyplatí jen kvůli vzpomínce na známá filmová či televizní díla.

Kde se natáčel film Jak si nevzít princeznu

Výroba. Natáčení probíhalo na hradech Frýdlant a Pernštejn. Snímek byl natočen v koprodukci ČT, KiKa, RTVS, UPP a FilmWorx Studios.

Jak vytrhnout velrybě stoličku místa

Zatímco městské záběry včetně Vaškova domu a školy se natáčely na pražském sídlišti Petřiny, za zimou se filmaři museli vydat do Krkonoš. Znalci hned poznali, že se vláček zasněženou krajinou neprodírá po ozubnicové dráze z Tanvaldu do Harrachova, ale po trati, která vede do hor od Jilemnice.

Kde se tocila Gomora

Neapolské předměstí Scampia je centrem distribuce kokainu a sídlem camorry, nejmocnější z italských mafií. Na její praktiky poukázal film Gomora vzniklý na základě stejnojmenné knihy novináře Roberta Saviana. Film se natáčel na autentických místech včetně nezaměnitelného betonového projektu Vele di Scampia.

Co se natáčelo na zámku Sychrov

Areál národní kulturní památky zámku Sychrov je již dlouhá léta oblíbeným místem filmařů. Natáčely se zde jak pohádky, například Kočičí princ, Nesmrtelná teta, Fišpánská jablíčka či Zlatovláska (zde bydlel zlý král, jemuž kuchtík Jiřík sloužil), tak i filmů, ať už Sedm hladových nebo Tmavomodrý svět.

Kde se natáčela pohádka o Šípkové Růžence

Exteriéry se natáčely na hradě Křivoklát, v Telči, na hradech Pernštejn a Roštejn i na zřícenině hradu Orlík u Humpolce. Některá data mohou pocházet z datové položky.

Co se točilo na zámku Frýdlant

Nejnavštěvovanější filmy:Peklo s princeznou.Rumplcimprcampr.Jak si nevzít princeznu.

Co se natáčelo ve Zvířeticích

Hrad Zvířetice si zahrál v těchto filmech a pohádkách:O uloupené divožence(2007, hrad, nádvoří)Máj(2008, hrad si zahrál jako loupežnické doupě)

Kde se tocilo Jak vytrhnout

Víme i to, že jako kulisa posloužila filmařům část Rokytnice nad Jizerou zvaná Rokytno včetně půvabné kapličky a chaty Horské služby na Dvoračkách, zatímco sklárnu si zahrála skutečná sklářská huť z roku 1866, dnešní penzion Sklárna v Jizerce.

Co se točilo ve Špindlerův Mlýn

Jak vytrhnout velrybě stoličku, Snowborďáci, Homolka a Tobolka nebo Rozpaky kuchaře Svatopluka. To jsou filmy a seriály, které se natáčely ve Špindlerově Mlýně.

Kde se natáčelo Strašidlo cantervillské

Neustále získáme nové a nové poznatky, řadu informací i objevů. Na chození zámku „poslepu“ mám jednu ne zrovna příjemnou vzpomínku z filmování v roce 1988, kdy na Sychrově natáčel režisér Vít Olmer televizní hororovou komedii Strašidlo cantervillské.

Na jakém zámku se natáčela pohádka Zlatovláska

Zlatovláska v Jihočeském kraji

Poblíž Jindřichova Hradce leží zámek Červená Lhota, kde se natáčela Zlatovláska. Každý z nás má jistě v živé paměti červený zámek uprostřed jezera, kde plnil Jiřík úkoly, aby získal pro svého krále vysněnou princeznu.

Co se točilo na Hluboké nad Vltavou

Nejnavštěvovanější filmy:Pyšná princezna.Pan Tau a Claudie.Pan Tau to zařídíAu Pair II aneb Pohádka pokračuje.Jezerní královna.Šípková Růženka.Underworld: Krvavé války.Maigret a lepší lidé

Co se natáčelo na hradě Bítov

Hrad Bítov

Bítov je proslulý největší sbírkou vycpaných psů v Evropě. Na malé i velké návštěvníky na Bítově čeká kromě prohlídky hradu také ZOO barona Haase. Zde se také natáčely pohádky Tajemství staré bambitky a Sen o krásné panně.

Kde se natáčela jak si nevzít princeznu

Natáčení probíhalo na hradech Frýdlant a Pernštejn. Snímek byl natočen v koprodukci ČT, KiKa, RTVS, UPP a FilmWorx Studios.

Kde se natacelo jak si nevzít princeznu

Natáčení probíhalo na hradech Frýdlant a Pernštejn. Snímek byl natočen v koprodukci ČT, KiKa, RTVS, UPP a FilmWorx Studios.

Co se točilo v Českém ráji

Natáčela se tu mimo jiné oblíbená pohádka Zlatovláska (1973), Kočičí princ (1978), Nesmrtelná teta (1993), Zlatá nitka (2006) či Nejkrásnější hádanka (2008).

Co se točilo v lednici

Filmaři využili Lednici v pohádkách Království potoků, Dračí prsten, Princezna Fantaghiro i v Moskalykově seriálu Dobrodružství kriminalistiky. Žít v Česku a nezavítat do této oblasti, je hřích.

Co se natáčelo na hradě Trosky

Zřícenina hradu Trosky se objevila například ve filmu Máj (2008) anebo v pohádce Princ a Večernice (1978) – právě zde princ Velen bojuje o Večernici se zlým čarodějem Mrakomorem.

Kde se natáčela pohádka O štěstí a kráse

Markéta Zinnerová psala v sanatoriu. Scenáristka Markéta Zinnerová, která pochází z Jindřichova Hradce, vzpomíná na natáčení pohádky O štěstí a kráse. Pro pohádkový příběh zvolili lokalitu Červené Lhoty.

Kde byla natočena Zlatovláska

Zlatovláska v Jihočeském kraji

Poblíž Jindřichova Hradce leží zámek Červená Lhota, kde se natáčela Zlatovláska.

Co se točilo v Českém Krumlově

Vznikal zde například film Jak dostat tatínka do polepšovny, Pyšná princezna, Jen ho nechte, ať se bojí, Z pekla štěstí nebo Hop a je tu lidoop. Z těch zahraničních třeba hollywoodský Iluzionista.

Co se točilo na zámku Blatná

s nezapomenutelnou hudbou Jana Hammera Film Šíleně smutná princezna se točil převážně v Zámeckém parku, zvláště pak scény na lodičce. Posledním filmem točeným na Blatné byl pohádkový příběh Křišťálek meč režisérky Jitky Němcové z roku 2007.