Co padá víc než malé děti?

Co padá víc než malé děti?

Co je na světě zdarma hádanky

čo je na světě zadarmo (Nadávka.)

Čím víc tím míň

Pokud platí, že „čím více … tím méně“, jedná se o nepřímou úměru. Příklad: Čím více stránek knihy přečteme, tím méně nám jich zbývá do konce.

Kdo mě má v kapse nemá v ní nic

Díra. Kdo mne má v kapse, nemá v ní nic.

Kde má kuře nejmene peří

Kdy má slepice nejméně peří Správná odpověď: Na pekáči.

Co se nejvíc potí v chladu

Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy. Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.

Jak se říká starému sněhulákovi

Jak se říká starému sněhulákovi Louže.

Jak poznat přímou úměrnost

Přímá úměrnost je závislost veličiny y na druhé veličině x, kdy se při zvýšení veličiny x zvýší poměrně i hodnota veličiny y. Přímou úměrnost tedy můžeme popsat vztahem y = k ⋅ x y=k\cdot x y=k⋅x, kde k je konstanta úměrnosti.

Kdy se používá Trojčlenka

Trojčlenka je mechanický matematický postup, používaný při výpočtech přímé a nepřímé úměrnosti. Přínos trojčlenky spočívá v možnosti vyřešení úlohy při absenci (vyššího) abstraktního uvažování – jedná se o typovou situaci, na kterou je možné převádět problémy z reálného, mimoškolního světa.

Kdo umí být a přece nemá ruce

Kdo umí bít a přece nemá ruce Správná odpověď: Srdce.

Jak chodí husy do vody

Jak chodí husy do vody Správná odpověď: Bosy.

Co dělá slepice za zvuk

U slepic je charakteristickým zvukem kdákání. Svá kuřátka tak každá matka svolává a shání se po nich kvokáním. Zajímavé je, jak reagují na hlasy kvokání i jednodenní kuřata. Pokud slyší mámu kvočna kvokat, zpozorní a reagují buď útěkem nebo přikrčením se k zemi.

Proč se škubou slepice

Oštipováním si slepice a kachny vynahrazují nedostatečnou stravu. Málo krmení, nedostatek čerstvé vody. Pozor si dejte i přísun vitamínů a minerálních látek. Ten zajistíte pestrou stravou a kvalitními směsmi krmení.

Co dělat abych se přestala potit

Pokud se chcete potit méně, měli byste naopak pít více tekutin. Nejvhodnější je samozřejmě pitná voda. Dostatek vody v rámci pitného režimu pomáhá k přirozenému vnitřnímu ochlazování těla, čímž se zmírní pocení. Voda by však neměla být ani horká, ani příliš studená nebo ledová.

Jak omezit pocení v obliceji

Antiperspiranty bezpečně zužují potní kanálky a pocení tím spolehlivě omezí. Stačí je pravidelně nanášet před spaním na čistou a dokonale suchou pokožku a celkově dodržovat pravidelnou hygienu, aby byla pleť čistá, prodyšná a aby se tak zabránilo vzniku infekcí a dalších kožních problémů.

Jaké jídlo mají rádi duchové

Jaké jídlo mají rádi duchové Dušené.

Kdo vymyslel sněhuláka

Pravděpodobně nejstarší vyobrazení sněhuláka je na mědirytině Daniela Chodowieckého, kde je znázorněn jako personifikace zimy a třeskutého mrazu, maje přitom hrozivý výraz ve tváři a koště v ruce.

Jaký je rozdíl mezi přímou a nepřímou úměru

Šipku začínáme psát vedle neznámé x. Pokud se jedná o přímou úměru, tak šipka na druhé straně tabulky jde stejným směrem. Když máme nepřímou úměru zapíšeme šipku opačným směrem. Abychom rovnici vyřešili, musíme osamostatnit x, což znamená že číslo 54 musíme převést na druhou stranu rovnice.

Co je přímo úměrné

Přímá úměrnost je závislost veličiny y na druhé veličině x, kdy se při zvýšení veličiny x zvýší poměrně i hodnota veličiny y. Přímou úměrnost tedy můžeme popsat vztahem y = k ⋅ x y=k\cdot x y=k⋅x, kde k je konstanta úměrnosti.

Jak poznat přímou a nepřímou úměru

Pokud se jedná o přímou úměru, tak šipka na druhé straně tabulky jde stejným směrem. Když máme nepřímou úměru zapíšeme šipku opačným směrem.

Co má dvě oči a nevidí

Dvě kukačky vedle sebe sedí, jedna druhou nevidí.

Kdo má v hlavě tisíc hlaviček

S míčem na hlavě několikrát balancoval čtyřiadvacet i třicet hodin, balancoval se zavázanýma očima i při běhu. „Za zmínku si myslím taky stojí, když jsem v osmadevadesátém roce v tělocvičně meziříčské Základní školy Žerotínova necelých šest hodin v kuse hlavičkoval.

Kdy se Přepeřují husy

Vždy začínají husy přepeřovat v desátém týdnu života. Ideální zralost peří se dá letmo poznat při začátku přepeřování, kdy začíná drobné chmýří poletovat po výběhu. Vždy se u podškubávaných husí nechává peří na křídlech a krku, ale to by chtělo ukázat.

Kdy můžu dát malé husy ven

Housata pouštějte do výběhu od tří týdnů věku podle toho, jak Vám dovolí počasí. Housata nesmí prochladnout a promoknout. Ve výběhu můžete umístit zdroj tepla, pod kterým se budou moci housata případně zahřát. Ve slunečních dnech jim zajistěte přístřešek, který je uchrání před nadbytečným slunečním zářením.

Co nesmí slepice

Slepice nesmí dostávat nic plesnivého, alkohol, kávu, čokoládu, nevařené nebo zelené brambory, avokádo, rebarboru, slupky citrusů, cibuli, pórek, lilek, nezralé rajče. Na plíseň dávejte pozor i při skladování krmiva, kupujte přiměřené množství slepičího krmení a skladujte ho v suchu a chladu.

Jak mluví slepice

Slepičí hantýrka

Pro komunikace mezi sebou totiž používají až 30 různých zvuků. Když jsou venku, mluví jimi kvočna na svá malá kuřátka, kohout zase holky svolává k obědu, když jim nasypete do krmítek a také je dokáže velmi dobře a rychle pomocí zvuku varovat, pokud se blíží nebezpečí.