Co se stane Mokrym při suseni?

Co se stane Mokrym při suseni?

Čím víc jí je tím méně vidíš

„Čím víc se člověk na nějakou věc dívá, tím méně ji vidí a čím víc ji studuje, tím méně o ní ví. “

Co to je hádanka

Hádanka je „drobný slovesný projev v podobě hříčky, která v náznaku předkládá určitý problém, k jehož řešení lze dospět důvtipem“ nebo logickou úvahou.

Jak se říká starému sněhulákovi

Jak se říká starému sněhulákovi Louže.

Kde včerejšek následuje po dnešku

Kde vždycky včerejšek přichází až po dnešku – Ve slovníku. Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Co to je

Který měsíc v roce má 28 dní

Jak všichni víme, únor je nejkratším měsícem v roce. Má pouze 28 dní, na přestupný rok mu sice jeden den přibude, ale ani tak se svými 29 dny nedosáhne na své bratry, pořád mu den schází.

Co se nejvíc potí v chladu

Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy. Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.

Kde vždycky včerejšek přichází až po dnešku

Kde vždycky včerejšek přichází až po dnešku – Ve slovníku. Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Co to je

Co dokáže dostat milionáře na dno

Víš, co dokáže dostat milionáře na dno Ponorka.

Kdo vymyslel sněhuláka

Pravděpodobně nejstarší vyobrazení sněhuláka je na mědirytině Daniela Chodowieckého, kde je znázorněn jako personifikace zimy a třeskutého mrazu, maje přitom hrozivý výraz ve tváři a koště v ruce.

Kdo má v hlavě tisíc hlaviček

Karel Havlíček Borovský
Karel Havlíček Borovský od Jana Vilímka
Rodné jméno Karel Havlíček
Narození 31. října 1821 Borová, Rakouské císařství
Úmrtí 29. července 1856 (ve věku 34 let) Praha, Rakouské císařství

Co jde nahoru a dolů a nehýbe se to

Vtipné hádanky. Hádanka: Co prochází městy, kopci nahoru a dolů, ale nepohybuje se Odpověď: Cesta!

Které měsíce mají 31 dnů

Měsíce v gregoriánském kalendářiLeden – 31 dníÚnor – 28 dní (29 dní v přestupném roce)Březen – 31 dníDuben – 30 dníKvěten – 31 dníČerven – 30 dníČervenec – 31 dníSrpen – 31 dní

Jak jdou za sebou měsíce

LEDEN, ÚNOR, BŘEZEN, DUBEN, KVĚTEN, ČERVEN, ČERVENEC, SRPEN, ZÁŘÍ, ŘÍJEN, LISTOPAD, PROSINEC.

Jak zabránit pocení v obličeji

Antiperspiranty bezpečně zužují potní kanálky a pocení tím spolehlivě omezí. Stačí je pravidelně nanášet před spaním na čistou a dokonale suchou pokožku a celkově dodržovat pravidelnou hygienu, aby byla pleť čistá, prodyšná a aby se tak zabránilo vzniku infekcí a dalších kožních problémů.

Co dělat abych se přestala potit

Pokud se chcete potit méně, měli byste naopak pít více tekutin. Nejvhodnější je samozřejmě pitná voda. Dostatek vody v rámci pitného režimu pomáhá k přirozenému vnitřnímu ochlazování těla, čímž se zmírní pocení. Voda by však neměla být ani horká, ani příliš studená nebo ledová.

Jaké jídlo mají rádi duchové

Jaké jídlo mají rádi duchové Dušené.

Jak se jmenuje vtipný had

Jako mambu. Ze Zemana si udělal legraci i karikaturista a tvůrce koláží Tomáš Břínek alias TMBK, který vyobrazil hlavu státu jako Lorda Voldemorta, zápornou postavu z knihy o kouzelníkovi Harry Potterovi. Jenom místo hada Naginiho měl muž s hůlkou právě pohřešovanou mambu.

Jak vypadá sněhulák

Sněhulák je figura vytvořená ze sněhu, která obvykle zobrazuje stylizovanou lidskou postavu. Obvykle tvoří sněhuláka tři sněhové koule různé velikosti, které jsou poskládány na sebe. Největší sněhová koule je na zemi a tvoří nohy sněhuláka, nejmenší koule je na vrcholu a představuje hlavu.

Jaký klíč neodemkne žádné dveře

Odpověď: Cesta! Hádanka: Jaký klíč neodemkne žádné dveře Hádanka: Kde najdete řeky bez vody, lesy bez stromů, města bez budov

Co má dvě oči a nevidí

Dvě kukačky vedle sebe sedí, jedna druhou nevidí.

Co chodí po hlavách

Má to šest nohou a stejně to chodí nejraději po hlavě. Správná odpověď: Veš.

Co je za měsíc 7

Etymologie českých názvů měsíců

název etymologie
červen 1. červenost (červenání ovoce a jahod v tomto měsíci); 2. červec (hmyz, ze kterého se vyrábělo barvivo)
červenec dříve byl rozlišován červen první a druhý (malý a velký) – z prvního se stal červen a z druhého červenec

Co znamená půlměsíc v kalendáři

Tvar půlměsíce je symbol nebo znak používaný pro Měsíc před první či po poslední čtvrti (srpek měsíce), nebo v rozšířeném smyslu pro Měsíc jako takový. Také je tvar půlměsíce často používán jako znak pro stříbro.

Co Stini měsíc

Zatmění Měsíce je astronomický jev, kdy měsíční kotouč je zastíněn planetou Zemí. Nastává při úplňku, pokud se Slunce, Země a Měsíc ocitnou v jedné přímce. Měsíc se ve stínu Země pohybuje rychlostí přibližně 1 km/s, a zatmění tak může trvat až 107 minut.

Proč se říká září

Stejně jako u října v češtině jeho název pochází od říje. Vznikl ze slovního spojeni za říje (tedy během říje), staročesky za řuje. Ze starého slova řúti vzniklo současné řváti. Září je proto obdobím, kdy se zvěř páří a vydává typické zvuky – řve.