Co mají andulky nejraději?

Co mají andulky nejraději?

Co mají andulky nejradši

Z ovocných plodů andulkám chutnají jahody, dužniny pomerančů, oloupaná jablíčka, hrozny, rajčata, hrušky nebo višně… Všechny tyto druhy ovoce jsou pro andulky vhodné. Můžete jim také dát ostružiny, meruňky, ananas, banán, kiwi a mango.
Archiv

Co andulka nesmí jíst

banán, okurku, salát, meruňky, rybíz, jablko, mrkev, salát nebo hrozny. Pozor si ale u ovoce i zeleniny dejte na pecičky a jadérka, také se vyhněte fazolím, rebarboře, nedávejte jim ani stonky z rajčat nebo houby.
Archiv

Co je pro andulky jedovaté

Pro andulky jsou některé pokojové rostliny jedovaté – např. tchynin jazyk, brambořík, anturie, dieffenbachie, kala či monstera. Pozor dejte také na rebarboru, krokus, rododendron, tis, oleandr, konvalinku nebo plod avokáda.

Co potřebují andulky

Andulky chováme ve velké kleci nebo voliéře o minimální délce 1 – 1,5 m a výšce 80 cm. Jelikož andulky létají vodorovně, jsou pro ně kulaté klece nevhodné. Dno klece vyplňte pískem pro ptáky obohaceným vápnem nebo mušlovým štěrkem, který dobře absorbuje a dezinfikuje ptačí trus a obsahuje důležité minerály.

Co miluji andulky

Zelené krmení a ovoce

Čerstvou trávu můžete natrhat na procházkách přírodou. Mladé listy pampelišky, ptačince nebo bezu ocení většina andulek. Nepohrdnou ani kůrou čerstvých větviček ovocných stromů. Tím Váš opeřený miláček zároveň pečuje i o svůj zobáček a užije si i pohyb, protože větvičkami musí otáčet.

Jak se pozná stáří andulky

Stáří andulky poznáte podle ozobí a podle kroužku na duhovce. Ozobí je u mladého zvířete světle zbarvené. Kruh duhovky je sotva viditelný nebo zcela chybí, proto se oko jeví téměř černé. U dospělých andulek je však kroužek duhovky zřetelně viditelný.

Jak uklidnit andulky

Ideální je, pokud máte v ruce nějaký pamlsek – andulku jím nalákáte a bude vám brzy zobat z ruky. Jakmile bude na krmení z ruky zvyklá, zkuste jí pamlsek nabídnout, když se bude nacházet v jiné části kleci, odkud na pamlsek nedosáhne. Takto andulku přesvědčíte, aby vám skočila na ruku a přijala od vás pamlsek.

Jak naučit mluvit andulku

Andulka se musí při výuce soustředit jen na vás, proto s ní cvičte pouze v době, kdy v místností není nikdo jiný kromě vás. Doporučujeme také zakrýt tři strany klece dekou či jinou textilií. Začněte jen jedním slovem, ideálně jejím jménem. Až ho bude umět vyslovovat dokonale a bude si ho pamatovat, můžete přidat další.

Jak umírají andulky

Smrt může způsobit i nemoc. Existuje spoustu nemocí, které vedou k smrti, když se neléčí, jsou ale také nemoci smrtelné. Nemocná andulka umírá v bolestech, křečích a nebo také v nachlazení a následuje náhlá smrt Smrt může nastat také po infarktu, jakéhokoliv udeření do hlavy nebo z otravy…

Jak poznat že se andulka boji

Jak se pozná, že se andulka bojí Může se přikrčit v koutě klece, vytáhnout se tak, že vypadá hodně vysoká a hubená, nebo se třepotat po kleci. Když strach přejde a ona se zase cítí bezpečná, často načepýří peří a pořádně se otřese, než se zase usadí.

Jak slyší andulky

Vlnová délka zvuku, kterou andulky slyší, se pohybuje mezi 400–20 000 Hz. Andulky si také mohou zvukové sekvence pamatovat a občas je i imitují. 19. Andulky disponují skvělým zrakem, zaměříme-li se na to, kolik obrazů je jejich mozek schopen v čase zprocesovat.

Jak poznat že je andulka spokojená

Jak se pozná, že je andulka spokojená Spokojená andulka dobře jí, zpívá a vůbec se pořád něčím zabývá, přebírá si peří nebo si hraje s hračkami.

Co znamená kdyz se andulka nafukuje

Jednou z nejčastějších příčin nachlazení může být například špatné umístění klece pro andulky v průvanu. Nemocná andulka se v tomto případě přesune do teplejšího prostředí, opatrně se ji pokusíme zahřívat a navštívíme veterináře.

Kdy můžu pustit andulku z klece

Andulka si na vás musí nejprve zvyknout!

Brzo nebude mít problém z klece vyletět a sednout si na vaši ruku s pamlskem. Po zhruba dvou týdnech od jejího pořízení by si na vás andulka měla zvyknout a mohli byste ji vypustit z klece, aby se dostatečně proletěla po místnosti.

Jak mluvit s andulkou

Andulka se musí při výuce soustředit jen na vás, proto s ní cvičte pouze v době, kdy v místností není nikdo jiný kromě vás. Doporučujeme také zakrýt tři strany klece dekou či jinou textilií. Začněte jen jedním slovem, ideálně jejím jménem. Až ho bude umět vyslovovat dokonale a bude si ho pamatovat, můžete přidat další.

Proč se andulka klepe

Chování, které popisuješ u své andulky, určitě není normální. Samotný třes není příznakem konkrétního onemocnění. Nepíšeš, kde máš umístěnou klec. Je důležité, aby byla na klidném místě, kde je stálá teplota a hlavně není průvan – na to jsou andulky hodně citlivé a mohou se třást zimou.

Co znamená když andulka kýve hlavou

Papoušek může třást hlavou, aby získal vaši pozornost nebo je vzrušený. Zase se z toho může stát žebravé chování. Pravděpodobně to znamena: "teď ne, prosím" nebo "na tohle teď nejsem naladěn". Signál může být velmi nenápadný.