Co je to mám moře bez vody?

Co je to mám moře bez vody?

Co chodí po hlavách

Má to šest nohou a stejně to chodí nejraději po hlavě. Správná odpověď: Veš.

Co bije a nemá ruce

Kdo umí bít a přece nemá ruce Správná odpověď: Srdce.

Kdo má v hlavě tisíc hlaviček

Karel Havlíček Borovský
Karel Havlíček Borovský od Jana Vilímka
Rodné jméno Karel Havlíček
Narození 31. října 1821 Borová, Rakouské císařství
Úmrtí 29. července 1856 (ve věku 34 let) Praha, Rakouské císařství

Co má dvě oči a nevidí

Dvě kukačky vedle sebe sedí, jedna druhou nevidí.

Jaké zvíře pije nejdražší nápoj na světě

Které zvíře pije nejdražší nápoj na světě Správná odpověď: Blecha, klíště, komár.

Kdo nosí největší klobouk

Kdo na světě má největší klobouk Správná odpověď: Ten, který má největší hlavu.

Co padá víc než malé děti

Co padá víc než malé dítě Správná odpověď: Windows.

Kdo to dělá nechce to kdo to koupí nepotřebuje to kdo to potřebuje neví o tom co to je

Kdo to dělá, nechce to, kdo to koupí, nepotřebuje to, kdo to potřebuje, neví o tom. Správná odpověď: Rakev.

Jaký klíč neodemkne žádné dveře

Odpověď: Cesta! Hádanka: Jaký klíč neodemkne žádné dveře Hádanka: Kde najdete řeky bez vody, lesy bez stromů, města bez budov

Jak vidí člověk s jedním okem

Barvy na postiženém oku nejsou tak syté jako na druhém oku, lámou se, mají jinou intenzitu a odstín. Někdy se předměty při pohledu jedním okem jeví zdvojené až ztrojené. U některých lidí se může zlepšit vidění do blízka a člověk je překvapen, že nemusí nosit brýle.

Co má srdce a žádné orgány

Správná odpověď: Zvon.

Proč se nosí klobouky

Klobouk je pokrývka hlavy, která se po dlouhá staletí nosila nejen jako ochrana před nepříznivým počasím či sluncem, ale také jako odznak společenského postavení, náboženské víry či vojenské nebo jiné funkce a hodnosti, a různé klobouky se nosily k různým příležitostem a oděvům.

Jak se nosí klobouky

Noste klobouk šikmo.

Nasaďte jej správně, tedy tak, aby sedl těsně nad vaše uši a mírně jej nakloňte na jednu stranu. Nejčastěji vás to bude svádět k té straně, na kterou se češete. U mě je to doprava.

Co je na světě zdarma hádanky

čo je na světě zadarmo (Nadávka.)

Kdo nosí brýle a přece nic nevidí

Kdo nosí brýle a přece nic nevidí Správná odpověď: Nos.

Jaké zvíře má dvě nohy

Stonožky a mnohonožky

Mnohonožky mají válcovité tělo a každý tělní článek nese dva páry nohou. Stonožky mohou mít až 170 párů kráčivých nohou, zatímco mnohonožky dokonce 375 párů. Na světě žije asi 2 800 druhů stonožek a 8 000 druhů mnohonožek.

Jak dlouho se nosí Okluzor

Po sérii těchto cvičení, kdy cvičíme spolupráci očí a prostorové vidění, je potřeba minimálně do 12 let věku dítěte dodržet udržovací okluzi. Znamená to alespoň půl až jednu hodinu denně číst nebo jakkoli namáhat původně tupozraké oko při zakrytí oka druhého.

Co znamená tik v levém oku

Proč vzniká tik v oku Na začátek je dobré si uvědomit, že to není přímý problém oka. Nejčastěji tuto nadměrnou stimulaci očních svalů způsobuje únava, stres, vyčerpání a nedostatek spánku. Dalším spouštěčem je například alkohol, nikotin nebo příliš mnoho kofeinu.

Jaké zvíře má největší srdce

Srdce plejtváka je velké jako menší osobní automobil. Váží až 700 kilogramů. Masivní arterie jsou tak silné, že jimi může proplavat člověk. Tlukot tohoto srdce je ve vodě slyšet až na 3 kilometry.

Jak vyřešit hádanku

Hádanky se překládají k řešení jako krátké básničky, jimž říkáme textové hádanky, nebo jako obrázky, kterým říkáme kreslené hádanky. V nich jsou zpravidla nejprve obepsány nebo nakresleny náznaky, posléze je pak obepsáno nebo naznačeno jádro, případně i tajenka. U kreslených hádanek pak může být nakresleno i jádro.

Kdy muž smeká klobouk

Pokrývka hlavy má svá pravidla i v etiketě. Muži vždy smekají klobouk při vstupu nebo při seznamování či zdravení, jiná pokrývka se smeká jen při vstupu do budovy. Ženy si klobouk mohou sundat až tam, kde si budou moci vlasy upravit.

Kdo nosi klobouky

Ženy většinou užívají klobouky při významných společenských událostech, například bílý klobouk se závojem jako svatební, nebo černý klobouk se závojem jako smuteční. Je slušností pro muže i ženy brát si klobouky na určité události, např. na dostizích se stále nosí pánský klobouk "trilby".

Proč se přestal nosit klobouk

Jedním z důvodů, proč se přestaly nosit, byla motorizace. Jakmile začali lidé více používat osobní automobily a méně chodit pěšky, tak nejen že zlenivěli, ale pro přesun od domu do auta a z auta do kanceláře přestalo mít nošení klobouku smysl. Další ránu kloboukům zasadila druhá světová válka.

Co se nejvíc potí v chladu

Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy. Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.

Na co kouká kominík když leze do komína

Nač kouká kominík, když leze do komína (Na maso.)