Co s odřezky z dortů?

Co s odřezky z dortů?

Co se zbytkem Piskotoveho těsta

co s těmi "zbytky" "Zbytky" rozdrobíme, dáme do tyčového mixéru, přidáme trochu sladkého sirupu a dochutíme. Vyzkoušená kombinace – čokoládový korpus + pomerančový džem, citronový korpus + malinový džem. Proženeme tyčovým mixérem do hladké konzistence, ušouláme kuličky a obalíme – v kakau, mletých oříškách.
Archiv

Jak dopředu dělat dort

Klasický dort pečeme den nebo dva předem, aby se rozležel. Korpus by měl odpočívat aspoň 12 hodin, aby s ním šlo lépe manipulovat. Většinou je to tak, že jeden den upečeme korpus, můžeme připravit základ na krémy a ozdoby, druhý den připravíme krémy, dort naplníme a zdobíme.

Jak Oriznout dort

Dort dokola naříznu na 3-5cm tam, kde bude oddělena vrstva, pak si vezmu nit, mám takovou trošku silnější, ale i se slabou to podle mě půjde, vložím jí do naříznutého okraje a nití šoupu ze strany na stranu v naříznuté rýze, až se to krásně oddělí s minimem drobečků.

Čím zvlhčit dortový korpus

Do kastrůlku vsypeme cukr, přilijeme vodu, přidáme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů a za stálého míchání vše svaříme. Necháme vychladnout a do studené směsi přidáme rumovou esenci. Připraveným sirupem důkladně polijeme a zvlhčíme dortový korpus.

Co dělat se zbytkem korpusu

Nevydařené korpusy a piškotová těsta nemusí skončit v koši stejně jako odřezky koláče. Korpus, odřezky, ale i zákusky, které vám oschly v ledničce, pomelte a přidejte tolik džemu, aby se směs pěkně spojila. Můžete přidat i sirup, krém, který zůstal ze zákusků, nebo mleté ořechy.

Čím Namocit korpus na dort

Poslední patro korpusu navlhčete sirupem ze spodní strany (tedy ze strany, která přijde na krém), protože vnější strana korpusu má "kůrku" a špatně sirup vpíjí. Zvlhčený plát korpusu obraťte vzhůru nohama (řeznou plochou dolů) a přeneste na dort.

Jak vrstvit dort

Díky otočnému stojanu, ideálně kovové stěrce (lépe zahlazuje) a kovové špachtli. Naneseme dostatečně silnou druhou vrstvu krému, stěrku pod úhlem přiložíme na stěnu dortu a otáčíme podložkou dokola, zatímco stěrka zůstává na místě. Vršek zahladíme špachtlí, kdy hrany dortu zahneme a zahladíme směrem ke středu.

Jak dlouho nechat ztuhnout dort

Cukrářskou špachtlí nebo kartou uhlaďte boky dortu a vršek posypejte kokosem. Nechejte dort ztuhnout v lednici minimálně hodinu. Nejlepší ovšem bude až o den později, kdy se odleží.

Co je lepší fondán nebo marcipán

Marcipán je vzhledem k obsahu mandlí nažloutlý. Proto se nehodí například na potahování moučníků, které chceme mít sněhově bílé (například svatební dort). Fondán se pyšní sněhově bílou barvou, je proto ideální všude tam, kde chceme tuto přednost využít.

Jak rychle zchladit korpus

5) ChladnutíKorpus po upečení necháme ještě pár minut ve formě, aby si udržel tvar a chladl postupně.Po vyjmutí z formy necháme korpus vychladnout nejlépe na mřížce, aby se zespodu nepotil.

Jak se dělají Dortová lízátka

Kávová lízátka

Korpus rozdrtíme, přidáme mascarpone, mandlový cukr, kávu a nakonec přidáme likér. Vytvoříme kuličky a necháme vychladit. Rozpuštěnou žlutou čokoládu dáme do hluboké sklenice, lízátka do ní ponoříme a necháme v lednici zatuhnout.

Jak upéct dort aby se Nevyboulil

Dno formy vyložíme pečícím papírem. Okraje nemusíme řešit, po upečení stačí jen objet okraje korpusu nožem a forma jde lehce sundat nebo vyklopit. Těsto po nalití do formy doporučuji uhladit ze středu k okrajům, aby se při pečení uprostřed nevyboulilo.

Jak zpevnit dvoupatrový dort

Zastřižená brčka zamáznu lehce krémem a položím podložku, která musí být stejně velká nebo nepatrně menší než druhý, v tomto případě prostřední, korpus. Podložka nám jednotlivá patra od sebe hezky oddělí a společně s brčky zabrání tzv. propadnutí dortu do sebe. Prostě udrží jednotlivá patra hezky v rovině.

Jak k sobe lepit fondán

Fondán rozpracujte rukama a jemně posypte moučkovým cukrem (můžete použít i kukuřičný nebo bramborový škrob). Tím zabráníte, aby se fondán lepil na ruce a pracovní plochu. Pokud je fondán příliš suchý a začíná praskat, přidejte do něj malé množství vody.

Co dát pod fondán

Podklad pod potahovou hmotu, musí být vždy hodně tuhý, hladký a rovný – optimální je čistě máslový krém. Stačí malá vrstva krému, aby měla potahová hmota k čemu přilnout. Pod ani na potahovou hmotu nesmí přijít – Marmeláda, pudink, mascarpone, tvaroh, ovoce, želatina, šlehačka, …

Co je to Cake Pops

Cake pops jsou malé kuličky připravené z upečeného těsta (může jít o jakýkoliv koláč z piškotového nebo litého těsta, dortový korpus nebo třeba zbytky bábovky) rozmixovaného nebo rozdrobeného najemno. Drobečky se pak spojí krémem do jednolité hmoty a z ní se tvarují kuličky.

Jak si vyrobit cake pop

Vejce vyšleháme při nejvyšší rychlosti šlehačem a přisypáváme cukr, šleháme až do pěny. Poté snížíme rychlost na nejnižší a po lžících zašleháváme mouku a máslo. Těsto vlijeme do formy, kterou přikryjeme vrchní části formy a dáme péct na 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Upečené těsto necháme vychladnout.

Proč mi spadne piškot

Když po upečení spadne piškot může to být tím že je těsto řidší jak už bylo v odpovědi a může to být také tím že je těsto málo našlehané a málo dopečené .

Jak spojit Patrovy dort

Zastřižená brčka zamáznu lehce krémem a položím podložku, která musí být stejně velká nebo nepatrně menší než druhý, v tomto případě prostřední, korpus. Podložka nám jednotlivá patra od sebe hezky oddělí a společně s brčky zabrání tzv. propadnutí dortu do sebe. Prostě udrží jednotlivá patra hezky v rovině.

Jaký krém dát pod fondán

Podklad pod potahovou hmotu, musí být vždy hodně tuhý, hladký a rovný – optimální je čistě máslový krém. Stačí malá vrstva krému, aby měla potahová hmota k čemu přilnout. Pod ani na potahovou hmotu nesmí přijít – Marmeláda, pudink, mascarpone, tvaroh, ovoce, želatina, šlehačka, …

Jak se dělají lízátka na dort

Cukr, vodu, ocet a pár kapek barviva dejte do hrnce a asi 15 minut vařte, až hmota ztuhne. Nalijte do silikonových formiček (nebo tvořte tvary na pečicím papíře) a zamáčkněte do nich špejle, aby lízátka bylo za co chytit. Můžete ozdobit cukrovými posypkami. Nechte ztuhnout a je hotovo.

Jak upéct lízátka

Postup:Připravíme těsto; povolené máslo s vejcem a cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mléko s vanilkovým extraktem, vše promícháme.Těsto rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení, dáme do trouby vyhřáté na 170-180 °C, pečeme 20-30 minut.

Jak vyrobit zdravé lízátko

PostupJavorový sirup se štávou s citronu dáme povařit.Při nízké teplotě následně vaříme ještě cca 5 minut. Na povrchu se budou dělat husté bílé bubliny.Můžeme vyzkoušet dát trochu hmoty na talíř, pokud zvrdne, je vše hotové.Odstavíme, necháme spadnout bubliny, a promícháme lžící.Nalijeme do forem a dáme do lednice.

Co dělá vejce v těstě

Do křehkých těst můžeme dávat celá vejce, ale lépe jen žloutky. Napomáhají správnému rozptýlení tuku v těstě, dávají mu pěkný vzhled i křehkost, kterou má ve svém názvu.

Jak zpevnit dort

K tomu slouží dortové výztuže. Jsou to duté trubičky nejčastěji vyrobené z plastu či bambusu. Pro vyztužení dortu je nejprve nutné si výztuže nařezat. Odměřte si výšku výztuže podle výšky dortu tak, aby Vám z něj netrčela a uřízněte ji.