Jak dlouho platí předplacená karta?

Jak dlouho platí předplacená karta?

Co se stane když vyprší platnost kreditu

Neboli: po uplynutí určité doby (viz tabulka) se kredit na SIM kartě zablokuje, jako by na ní nebyly peníze, takže uživatel může přijímat zprávy a hovory, ale nemůže volat. Po dalším dobití se mu zablokovaný kredit vrátí.

Jak dlouho vydrží SIM karta

Platnost předplacené karty samotné je 12 měsíců od posledního dobití. Když během této doby aspoň jednou kartu nedobijete, karta se zablokuje a telefonní číslo může být znovu použito na jiné kartě. Platnost předplacené karty se prodlužuje jen dobitím, placený hovor nebo SMS platnost neprodlouží.
Archiv

Jak fungují předplacené karty

Předplacená karta je alternativou k měsíčním tarifům. Namísto pravidelné platby po skončení zúčtovacího období si její majitel dobíjí částku dle libosti pomocí dobíjecí karty, případně na dobíjecích terminálech či přes podporované bankomaty.

Jak dlouho vydrží kredit

Platnost kreditu je 10 měsíců.

Počítá se od posledního dobití karty. Kredit je nutné dobít, než vám vyprší platnost předplacené karty. Pokud během následujících 3 měsíců od vypršení platnosti kreditu (10 měsíců) svou kartu dobijete, vrátíme vám propadlý kredit do 5 dní.
Archiv

Jak se dovolat bez kreditu

Vodafone dnes představil novou službu SOS SMS. Je určena zákazníkům operátora, kteří nemohou ze svého mobilu volat nebo posílat textové zprávy kvůli blokování hovorů nebo vyčerpanému kreditu. Takový člověk může své blízké oslovit vytočením následujícího kódu: *101*telefonní číslo volaného bez mezer#.

Co je expirace kreditu

Každá platební karta, a to jak debetní, tak kreditní, má na sobě datum expirace, tedy konce platnosti karty. Tudíž by Vás nemělo překvapit, když Vaší kartě skončí platnost.

Kdy se zrusi SIM karta

SIM karta a s tím spojené číslo v síti přestává být aktivní 1 rok od aktivace SIM či posledního dobití.

Kde koupit předplacenou kartu

Předplacené SIM karty můžete koupit prakticky kdekoli. Prodávají je například České dráhy, Česká pošta, trafiky, ale třeba i čerpací stanice nebo některé obchodní řetězce.

Jaký je rozdíl mezi tarify a předplacenými kartami

Hlavní rozdíl mezi těmito dvěma typy užívání mobilních služeb je v platbě. Zatímco u předplacené karty zaplatíte opravdu jen to, co provoláte, u tarifu vás každý měsíc čeká stejná fixní částka.

Jak přejít z předplacené karty na tarif

Mějte telefon s předplacenou kartou po ruce. Pošleme vám na něj kód, který zadáte do objednávky a tím potvrdíte své telefonní číslo. Jakmile se kód v objednávce ověří, zobrazí se v ní vaše telefonní číslo a vy můžete pokračovat. Vaše současné číslo musí být aktivní a mít kredit aspoň 1 Kč.

Jak si zavolat zdarma

Mezi ty nejoblíbenější patří například Skype, WhatsApp, Viber nebo Fring. Většina aplikací nabízí kromě volání zdarma i další služby, uživatelé mohou zdarma zasílat textové a hlasové zprávy, videa a fotografie. Aplikaci musíte mít nainstalovanou ve svém mobilním telefonu a stejně tak ji musí užívat i druhý volající.

Jak volat bez telefonu

Klepněte na Volání přes Wi-Fi. Pokud tuto možnost nevidíte, váš operátor tuto funkci nepodporuje. U některých operátorů můžete volat přes Wi-Fi bez zvláštní služby. Pokud váš operátor volání přes Wi-Fi neposkytuje, můžete využít službu Voice over IP (VoIP).

Kdy končí platnost karty

Platnost karty najdete ve formátu MM/RR, tedy měsíc/rok, obvykle je uvedena slovy VALID THRU. Platnost končí o půlnoci posledního dne daného měsíce. Například karta, na které je uvedeno 05/23, platí do 31. května 2023, ten den s ní ještě můžete platit až do 23:59 hodin.

Jak dlouho platí kredit u O2

Dobíjení kreditu – dobíjení kreditu se provádí samostatnými O2 kupony v hodnotě 300 a 500 Kč. Platnost kreditu a SIM karty – Platnost předplacené karty je 12 měsíců od posledního dobití. Běžný kredit získaný standardním dobitím bude účastníkovi připsán nejpozději 24 hodin po dobití.

Jak často se musí dobíjet Twist

Jak často musím dobíjet SIM kartu (TWIST)

Platnost TWIST SIM karty je vždy 1 rok od posledního dobití. Prodloužení platnosti je velice jednoduché, stačí jedenkrát za rok dobít kredit pouze za 200 Kč.

Jaký tarif pro děti

Tarif se skládá z 3 GB dat se slevou 100% a ze 130ti minut volání se slevou 20% a Neomezených SMS se 100% slevou. Zvýhodněná cena ke dni účinnosti těchto podmínek tak činí 299,- Kč za měsíc.

Jakou SIM kartu do dětských hodinek

Do hodinek se vkládá SIM karta ve formátu NanoSIM a musí na ní být vypnutý PIN kód.

Jak přejít z tarifu na kredit

Pro změnu platební metody se obraťte na operátora Péče o zákazníky na telefonním čísle *77 (ze sítě Vodafone) nebo 800 77 00 77 (z ostatních sítí). Změna platební metody proběhne zdarma, a pokud chcete mít jistotu, že to bude do konce aktuálního zúčtovacího období, kontaktujte nás nejpozději 7 dní předem.

Jak se volá přes WhatsApp

Otevřete individuální chat s kontaktem, kterému chcete zavolat. Klepněte na ikonu hlasového hovoru . Případně otevřete WhatsApp, klepněte na záložku Hovory > Nový hovor . Vyhledejte kontakt, kterému chcete zavolat, a klepněte na ikonu hlasového hovoru .

Jak telefonovat přes Wi-Fi

Zapnutí volání přes Wi-FiOtevřete aplikaci Telefon .Klepněte na ikonu možností Nastavení.Klepněte na Volání.Klepněte na Volání přes Wi-Fi. Pokud tuto možnost nevidíte, váš operátor tuto funkci nepodporuje. U některých operátorů můžete volat přes Wi-Fi bez zvláštní služby.

Jak volat přes internet zdarma

Existuje nepřeberné množství mobilních aplikací, které umožňují volání přes internet zdarma.Skype je jedna z populárních aplikací.Viber umožňuje bezplatné volání v rámci vlastní sítě.WhatsApp patří mezi oblíbené mobilní aplikace, které jdou nainstalovat i do počítače.

Jak zjistit platnost karty

Údaj na platební kartě vymezující období, kdy lze kartu použít. Na přední straně platební karty je uveden ve tvaru MM/RR a zároveň je uložen v elektronické podobě na magnetickém proužku nebo čipu.

Kdy dostanu novou platební kartu

Platební kartu Vám obvykle dodáme do 5 pracovních dnů od jejího zřízení, platit s ní však můžete ihned po jejím založení pomocí mobilu.

Jak získat kredit zdarma O2

O2 nabízí se službou "Rezerva" pomoc zákazníkům předplacených karet, kteří se ocitnou v nesnázích. Pokud jim dojde kredit a nemohou si ho hned dobít, O2 jim poskytne půjčku ve výši 30 Kč. Částka se zákazníkovi strhne z účtu po dalším dobití. K získání kreditu stačí zavolat na *107*#.

Jakou SIM pro děti

Nejmenším školákům se vyplatí pořídit spíš předplacenou kartu, která nabídne to základní, co je potřeba – volání a SMS. Po 1. minutě s ní voláte zdarma, takže během dlouhých hovorů můžete vyřídit všechno důležité. Větším dětem se určitě bude víc zamlouvat tarif Kůl speciálně vyladěný pro mladé.