Odkud je Motorola?

Odkud je Motorola?

Kde se vyrábí Motorola

Již v roce 2001 totiž Motorola uzavřela svou jedinou továrnu na výrobu mobilních telefonů v USA. Neoutsourcovaná část produkce tak pochází z vlastních továren v Číně a Indii. Z Číny pochází pravděpodobně i většina telefonů ostatních výrobců, ani ti toho ale příliš o původu svých telefonů neprozrazují.

Kdo vyrábí mobily

Mobilní telefony poskytují kromě spojení s telefonní sítí také další telekomunikačních služby jako např. SMS, MMS a připojení na internet. Mezi producenty mobilních telefonů patří: Apple, Huawei, Samsung, Sony, Xiaomi, Lenovo, Motorola, BlackBerry, HTC, LG, Nokia, Alcatel a další.

Odkud je Nokia

Nokia

Nokia Oyj
Datum založení Nokia, Finsko, 1865
Zakladatelé Fredrik Idestam Leo Mechelin
Sídlo Espoo, Finsko
Adresa sídla Espoo, Finsko

Kdo vyrábí telefony Nokia

Finská společnost HMD Global, která vyrábí telefony značky Nokia, uvede ve druhém čtvrtletí na trh pokračovatele legendárního tlačítkového modelu 3310. Telefon bez operačního systému přichází na trh téměř 17 let po svém předchůdci a má stát 49 eur, tedy asi 1350 korun.

Kdo je výrobce vivo

Vivo je hlavní divizí společnosti BBK Electronics. Výzkumný tým vivo, který čítá přes 10 000 zaměstnanců, lze nalézt v devíti centrech v Asii a Spojených státech amerických.

Kdo je výrobce Realme

Ve skutečnosti se ale jedná o dceřinou společnost čínského výrobce spotřební elektroniky Oppo, který se na trhu pohybuje již od roku 2004 a spadá pod něj také například značka OnePlus.

Co se stalo s Nokií

dubna pak proběhlo definitivní přejmenování mobilní divize Nokia Oy (tak zněl plný název firmy) na Microsoft Mobile Oy (Oy je finská zkratka pro firmu, Microsoft pokračuje ve Finsku). "Vítáme dnes do naší rodiny zařízení a služby značky Nokia," řekl CEO Microsoftu, Satya Nadella.

Kdo vlastní značku Nokia

Nokia

Nokia Oyj
Celková aktiva 39,5 mld. € (2018) 41 mld. € (2017)
Zaměstnanci 103 083 (2018)
Majitel BlackRock (7,2 %)
Divize Nokia Networks Nokia Technologies

Kde se vyrábí telefony Samsung

Samsung přitom platil za jednoho z nejsoběstačnějších výrobců smartphonů. Vyrábí prakticky všechny komponenty pro chytré telefony a ještě před několika lety je vyráběl výhradně ve svých továrnách. Samotné smartphony vyrábí především ve Vietnamu. Ostatní výrobci si externě nechávají vyrábět své smartphony už delší dobu.

Kdo vyrábí telefony Xiaomi

[ɕi̯àu̯mì], čínsky v českém přepisu Siao-mi, pchin-jinem Xiǎomǐ, znaky 小米) je čínská společnost, která navrhuje, vyvíjí a prodává chytré telefony, notebooky, aplikace a spotřební elektroniku.

Co znamená in vivo

In vivo je latinský výraz s významem „v živém organismu“. V lékařství se používá zejména ve smyslu zákroků nebo experimentů prováděných na živém zvířeti nebo člověku. Opakem in vivo je in vitro.

Kdo vyrábí OnePlus

OnePlus byl založena v roce 2013 Carlem Peiem a Pete Lauem a sídlí v Šen-čenu v Číně. Své telefony pojmenovává názvem firmy a přidává k němu číslici, písmeno nebo jejich kombinaci. Je dceřinou firmou společnosti Oppo, kterou vlastní BBK Electronics. BBK vlastní i firmu Vivo, která je sesterskou firmou společnosti Oppo.

Kdo koupil Nokii

Mobilní divize Nokie byla v září roku 2013 odkoupena společností Microsoft za 7 miliard dolarů.

Proč zkrachovala Nokia

Nokii se nepovedla i snaha o první mobilní herní platformu. Modely N-Gage byly neúspěšné a Nokii se nepodařilo prosadit i stejnojmenou platformu. Nepodařil se i velmi včasný průnik na pole tabletů, dlouho před prvním iPadem.

V jaké zemi se vyrábí Nokia

Finská vláda nově silně investovala do telekomunikačního gigantu Nokia. Společnost se tak podle agentury Bloomberg snaží ochránit před americkým politickým vlivem. Firma, která sídlí ve městě Espoo a jejíž roční obrat se pohybuje kolem 23 miliard eur, patří mezi největší světové vývojáře mobilních sítí páté generace.

Kde se vyrábí telefony Nokia

Od papíru přes gumáky až k mobilům. Finskou Nokii proslavil i Gorbačov. Nokia, která byla svého času největším výrobcem mobilních telefonů a zdaleka největší finskou společností, nyní sídlí ve finském městě Espoo.

Kdo je výrobce Samsung

Samsung Galaxy
Vývojář Samsung Electronics
Výrobce Samsung Electronics
Typ Mobilní telefony, phablety
Datum uvedení 29. 6. 2009

Co je to in vitro

In vitro (tj. ve zkumavce) je termín používaný pro pokusy konané mimo lidské tělo.

Kdo vyrábí telefony OPPO

BBK Electronics Corporation, Tung-Kuan, Čína.

Kdo vlastní značku Vivo

Vivo patří do koncernu BBK Electronics, což je gigant, kam vedle něj spadají značky Oppo, OnePlus, Realme a IQOO. V Evropě už od počátku své existence působí OnePlus, zpočátku především jako online značka, aktuálně na českém trhu už přes distributora.

Co vyrábí firma Nokia

Nokia, která byla svého času největším výrobcem mobilních telefonů a zdaleka největší finskou společností, nyní sídlí ve finském městě Espoo. V současnosti je významným světovým dodavatelem zařízení pro telekomunikační sítě, působí ve více než 120 zemích světa a zaměstnává téměř 100 tisíc lidí.

V jaké zemi se vyrábí Samsung

Samsung (korejsky 삼성, hanča 三星); stylizováno jako SΛMSUNG) je největší společnost v Jižní Koreji a 3.

Kdo vyrábí telefony Samsung

Samsung Galaxy
Vývojář Samsung Electronics
Výrobce Samsung Electronics
Typ Mobilní telefony, phablety
Datum uvedení 29. 6. 2009

Které telefony se vyrábí v Číně

V současné době v prvním letošním čtvrtletí jsou mezi pěti největšími výrobci smartphonů hned tři čínské značky. Konkrétně Huawei je druhý a stahuje náskok zatím vládnoucího Samsungu. Čtvrté je Xiaomi a páté Oppo.

Kdo vlastní firmu Samsung

Lee Byung-Chul založil Samsung v roce 1938. Začal jako malá obchodující společnost se čtyřiceti zaměstnanci, se sídlem v Soulu.