Na co si dát pozor při koupi auta v bazaru?

Na co si dát pozor při koupi auta v bazaru?

Co dělat po koupi auta z bazaru

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Co řešit při koupi auta

Kromě nezbytného povinného ručení, které budete muset řešit operativně ještě před přepisem vozidla, budete určitě řešit i jiné formy pojištění, například havarijní pojištění a mnoho dalších. Můžete využít služby pojišťoven, které tyto služby nabízejí, můžete si nechat poradit v bazaru, případně od známých.
Archiv

Na co si dát pozor při převzetí auta

Při vyzvedávání auta věnujte pozornost údaji ujetých kilometrů ujetých kilometrů: obvykle 20 až 80 kilometrů, zkontrolujte, zda nejsou na žebrech chladiče vodní nádrže nečistoty, zda je neporušený ochranný obal sedadla a přední plastový papír a zda je špína v autosedačce a metrech.

Na co dát pozor při koupi ojetiny

Zaměří se na VIN kód vozu, číslo motoru, tažné zařízení, barvu karoserie, ale i na rozměry pneumatik – na autě nemohou být nasazeny libovolné pneu, ale musí souhlasit s údaji v techničáku. Pokud nechcete být na STK nepříjemně překvapeni, zkontrolujte si před prohlídkou pečlivě stav auta na vlastní pěst.

Jak pojistit auto z bazaru

Povinné ručení je možné často sjednat přímo v autobazaru, protože prodejci bývají pojistnými zprostředkovateli. Důležité ovšem je, abyste pokud možno měli sjednání povinného ručení domluveno dopředu, tedy předtím, než si auto pojedete koupit nebo převzít.

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Co dělat když koupím nové auto

Co vás čeká ihned po nákupu auta Nový automobil není registrovaný, proto je potřeba nové auto přihlásit na registru vozidel. auto můžete registrovat na kterémkoliv úřadu obce s rozšířenou působností. Před samotnou registrací vozidla myslela na zákonné pojištění, bez pojistky vám vozidlo nezaregistrují.

Jak dlouho trva koupě noveho auta

Administrativa je většinou na novém majiteli. „Pokud zákazník vybere auto ze skladu, je připravené během týdne k předání. Pokud objednáváme auto do výroby, dodání vozu trvá tři až šest měsíců podle specifikace, motoru a převodovky,“ popisuje Luboš Brůžek, vedoucí prodeje Seat Pyramida Centrum.

Co nechat vyměnit po koupi ojetého vozu

Pokud se chcete vyhnout placení za opravu motoru, musíte jako první po koupi ojetého auta vyměnit olej. Další věcí, kterou je třeba vyměnit, je chladicí kapalina, která poskytne motoru optimální provozní podmínky, ochrání chladič kapaliny před korozí a celou jednotku před přehřátím.

Kdy pojistit auto při koupi

Kdy je nutné sjednat povinné ručení

Hodně lidí se domnívá, že na sjednání povinného ručení platí nějaká ochranná lhůta do 14 dní po koupi. Ale pozor – žádná ochranná lhůta neexistuje! Pokud autobazar ukončí povinné ručení na auto v den prodeje, pak musíte mít při vyjetí z brány bazaru sjednané povinné ručení.

Na co se dá pojistit auto

Na co auto pojistit Povinné ručení nám pokrývá škody způsobené třetí straně. Myslíme tím škody, které zaviním pouze já sám. V praxi to bývá náraz do domu, svodidel, škody na dalších vozidlech nebo zranění.

Jak postupovat při koupi auta od soukromé osoby

Občanský zákoník připouští jak písemnou, tak ústní smlouvu. Pro kupujícího je však mnohem výhodnější mít v ruce písemnou smlouvu právě kvůli eventuálnímu dokazování v případě škod na automobilu. Jestliže uvažujete o koupi od soukromé osoby, také sepište písemnou smlouvu, a to i tehdy, když auto kupujete od známých.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Jaká je záruka při koupi ojetého vozu

Pokud koupíte auto z autobazaru, tedy od obchodníka s ojetými auty, pak se na auto vztahuje záruka 24 měsíců na skryté vady. Zajímavé je pak stanovení prokazovací povinnosti – ta je do 6 měsíců od koupě na straně obchodníka.

Co vše udělat při koupi noveho auta

Při pořízení nového auta je vhodné registraci neodkládat a zajít na registr vozidel co nejdříve. Už s koupí vozidla je dobré řešit pojištění vozidla, nejlépe je mít uzavřeno povinné ručení přímo při koupi, abyste měli jistotu, že vozidlo je pojištěno již v okamžiku, kdy s ním od prodejce odjíždíte.

Kdy je nejlepší koupit auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Co menit v autě

Jaké úkony zahrnuje pravidelný servis autaVyvažování kol a jejich pravidelná údržba.Pravidelná výměna oleje každých 15 000 km.Kontrola a servis klimatizace zahrnuje dezinfekci.Diagnostika – kontrola řídících jednotek.Kontrola brzd a výměna brzdových destiček.

Na co si dát pozor při sjednání havarijního pojištění

Na co si dát pozor u havarijního pojištěníPro pojišťovny je zpravidla rozhodující obvyklá cena vozidla.Cenu u havarijního pojištění určuje především rozsah sjednaných služeb.Dále výši pojistného ovlivňuje značka vozu, výbava, stáří, oblíbenost značky u zlodějů (v případě pojištění proti odcizení).

Na jakou cenu pojistit auto

Ceny povinného ručení začaly stoupat od roku 2018. V roce 2019 činila průměrná pojistka 2 969 Kč. V roce 2022 byla průměrná cena povinného ručení 4 298 Kč pro osobní auta. Jde o průměrnou cenu všech sjednaných pojistek v daném roce na Top-Pojištění.cz.

Jak přihlásit auto z bazaru

Na úřadě v oboru dopravy chtějte „Žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla“. S sebou nezapomeňte občanku, techničák, malý techničák (ORV), zelenou kartu, protokol o evidenční kontrole, kupní smlouvu a případně právě ověřenou plnou moc. A 800 korun.

Kde sehnat nejlevnější auta

Nástěnku s inzercí zdarma nabízejí také některé hypermarkety přímo ve svých prodejnách. Dost možná nejsnazší cesta pro legračně levné auto vede přes sociální síť Facebook, kde jsou skupiny přímo věnované prodeji a nákupu ojetin s nízkým cenovým stropem.

Kdy je nejlepší koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.