Jak skladovat pneu bez disku?

Jak skladovat pneu bez disku?

Jak nejlépe skladovat pneumatiky

Pneumatiky byste měli správně skladovat při teplotách od 10 do 15 °C. Pokud máte k dispozici opravdu jen vlhký sklep, bude vhodné pneumatiky důkladně omotat balicí folií, nebo je zabalit do igelitového pytle, který je třeba pořádně utěsnit. Pneumatiky byste měli skladovat nejlépe na místě bez přístupu denního světla.
Archiv

Jak dlouho se mohou skladovat pneumatiky

Výrobci pneumatik zastávají stanovisko, že pneumatika si zachovává své původní technické vlastnosti po dobu pěti let, pokud je správně skladována a není užívána v provozu. V souladu s mezinárodní praxí se doporučuje pneumatiku užívat nejdéle deset let od data její výroby.

Jak konzervovat pneumatiky

Pneumatiky skladujte v chladu, ideálně v teplotě pod 15 °C. Rozpálená kotelna tedy není pro uložení pneumatik zrovna nejvhodnější místo, zvláště v případě zimních plášťů. Skladujte pláště v suchu. Zamezte veškerému přístupu vlhkosti, větru, sněhu a dalších venkovních vlivů.
Archiv

Jak skladovat alu kola

Základní pravidla pro skladování pneumatik a alu kolpneumatiky a disky umyjeme a vysušíme, aby jsme zabránili oxidaci.v případě, že je pneu na disku, zkontrolujeme její tlak, aby nedošlo k deformaci tvaru.uskladníme v chladném, temném a suchém uzavřeném prostoru se stálou teplotou.
Archiv

Co znamená bílá tečka na pneumatice

Umístění ventilu (montážní informace, často má charakter a formu závisející na dohodě mezi výrobcem pneumatiky a automobilovým výrobce, který kupuje větší množství pneumatik do svého modelu vozidla) Pozitivní výsledek při kontrole kvalit (bílá tečka s černým prostředkem)

Jak zabalit pneumatiky

Pneumatiky jsou samozřejmě velmi odolné, a proto není třeba dbát větší pozornosti na jejich balení. Stačí je k sobě pouze pevně svázat strečovou fólií a přelepit lepicí páskou. Pneumatiky by měly být obaleny strečovou fólií. Mohly by totiž ušpinit zbylé balíky.

Jak skladovat pneu bez ráfků

Pneumatiky bez ráfků je ideální skladovat vestoje vedle sebe, ideálně ve stojanu. Nikdy je nepokládejte na sebe, ani je nezavěšujte. Vystavili byste je riziku deformace.

Jak poznat jak je stará pneumatika

Najdete ho na bočnici pláště v podobě až 12místného kódu. Poslední čtyřčíslí označuje stáří pneumatiky, první dvě čísla znamenají týden a poslední dvě rok výroby.

Jak ošetřit pneumatiky

Ošetření či impregnace se dělá až nakonec po veškerém mytí a sušení auta. V případě, že čistíte jenom kola, se souslednost řešit nemusí. Naneseme na boky pneumatik rozprašovačem čistič (nebo houbou šamponovou vodu), vydrhneme kartáčem (ovšem pozor, ať si hrubším kartáčem nepoškrábeme disky) a opláchneme pryč.

Jaká alu kola na zimu

Plechové/ocelové disky

Stojí zhruba polovinu toho, co litá kola a zimu snášejí mnohem lépe. Plechové disky jsou odolné vůči působení chemických látek, takže jim ani posypová sůl nevadí. Plechové disky navíc zvyšují bezpečnost jízdy.

Co se starymi koly od auta

Výrobce má povinnost zřídit veřejné místo zpětného odběru v každé obci, která o to projeví zájem, pokud už daný výrobce ve vzdálenosti do 10 km od ní již nezřídil místo zpětného odběru. Místy zpětného odběru mohou být jak pneuservisy, autoservisy, rovněž ale i obecní sběrné dvory.

Co znamená červený puntík na pneumatice

Červený puntík – každá pneumatika má nízký a vysoký bod v kolísání při otáčení. Rozdíl mezi nimi se nazývá radiální "run out". Pomocí počítačové analýzy výrobce objevuje různá "zakolísaní" v určitých otáčkách. V místě, kde byl bod kolísání nejvyšší, se udělá červená tečka.

Co znamenají barevné pruhy na pneumatikách

Není se však čeho obávat. Barevných proužků na nových pneumatikách si vlastně nemusíte všímat, nejsou určeny pro zákazníka. Výrobci si jimi značí části pneu během různých částí výrobního procesu. Společně s kódy na dezénu barevné proužky na pneumatikách pomáhají k rozeznání jednotlivých pneumatik na skladě.

Jak funguje doručení DPD

DPD kurýr je zaměstnancem našich smluvních dopravců a je v jeho zájmu balíček doručit, povinnost volat (na česká nebo zahraniční čísla) však nemá. Příjemcům balíčků služby DPD Private zasíláme v den doručení sms a e-mail s 1hodinovým oknem, kdy balíček kurýr doručí.

Čím poslat kola

Jak poslat kolo poštou Potřebujete-li poslat kolo poštou, máte dvě možnosti: zabalit ho do krabice, nebo ho alespoň omotat fólií. V obou případech si připlatíte, v tom prvním ale můžete využít jakoukoliv zásilkovou službu –⁠ Českou poštu, PPL, GLS, DPD, Geis a další.

Kdy vyhodit pneumatiky

Jak dlouho můžu na pneumatikách jezdit Maximální stáří pneu se uvádí jako 10 let od data jejich výroby. Po uplynutí této doby ztrácí pneumatiky své jízdní vlastnosti a je vhodné je vyměnit za nové. Výrobci pneumatik doporučují se řídit obecným pravidlem.

Po jaké době vyměnit pneumatiky

Pokud chcete stručnou odpověď, pak dle zákona je povinnost mít na vozidle zimní pneumatiky v období od 1. listopadu do 31. března. Pokud chcete mít jistotu, přezujte na letní pneu začátkem dubna 2023.

Čím impregnovat pneumatiky

Impregnace pneumatikCarPro PERL 500ml impregnace pneu a plastů–5 %–5 %Labocosmetica #Hydra 500ml ošetření plastůAuto Finesse Satin Tyre Creme Dressing 250ml impregnace pneumatik.Dodo Juice Dark Matter 100ml impregnace pneu a plastůAuto Finesse Satin Tyre Creme Dressing 500ml impregnace pneumatik.

Jak oživit pneumatiky

Pneumatiky nastříkat autočističem na gumy, např. ADBL Tire And Rubber Cleaner a nechat chvíli působit, následně opláchnout silným proudem vody, nejlépe tlakovým čističem. Pneumatiku vysušte nebo nechte na slunci hodinku vyschnout, pneumatika musí být 100% suchá pro následnou aplikaci vosku.

Jak ošetřit alu kola

Připravte si do nádoby teplou vodou, do které přidejte pár kapek běžného saponátu s odmašťujícím účinkem. Kola jemně omývejte jemnou houbou bez abrazivní vrstvy, jemným kartáčem či hadříkem. Nepoužívejte drsné abrazivní čističe ani předměty – riskujete poškození disku.

Co jsou hybridní disky

Hybridní kolo je ocelové kolo ve stříbrné barvě, které na rozdíl od klasického plechového disku má vytvarované paprsky tak, aby svým vzhledem napodobovalo hliníkové kolo. Další věc navíc oproti plecháčům je středová krytka s logem, která se upevní pomocí montážních šroubů.

Kam vyhodit pneumatiky z kola

Místy zpětného odběru mohou být jak pneuservisy, autoservisy, rovněž ale i obecní sběrné dvory. Výrobce však s těmito subjekty musí mít uzavřenou smlouvu o zřízení místa zpětného odběru pneumatik.

Jak poslat pneumatiky přes DPD

Pneumatiky s ráfkem zabalte bez ohledu na velikost po 1 ks a na spodní stranu pod ráfek umístěte karton tak, aby se při pohybu po válečkové dráze nepoškodila folie kryjící pneu. Pokud fólii nepoužíváte, umístěte karton z obou stran a připevněte jej páskou, viz doporučení pro Zakrytí pouze kartonem.

Co když nejsem doma DPD

DPD doručuje balíčky do druhého pracovního dne. Když vás kurýr nezastihne doma, doručí vám ho následující pracovní den. O doručení vás budou informovat SMSkou nebo e-mailem. Kromě termínu v nich najdete přístupové údaje do webové aplikace DPD Kurýr.

Co se nesmí posílat poštou

OBSAHEM ZÁSILKY NESMÍ BÝT

zbraně, střelivo, granáty, repliky zbraní, vojenský materiál, rozbušky, roznětky, zápalné šňůry, světlice, kapsle k hračkám, vánoční pyrotechnika (prskavky, petardy, ohňostroje, apod.)