Jak se přihlásit k placení televizních poplatků?

Jak se přihlásit k placení televizních poplatků?

Jak se přihlásit k televizním poplatkům

Přihlášení k platbě TV poplatkuPřihlásíte se nebo si vytvoříte Účet poplatníka. Stačí vyplnit e-mail a heslo.Vyplníte základní osobní údaje. Žádné zbytečnosti. Jen údaje, které potřebujeme znát.Zvolíte si frekvenci plateb a platební metodu. Měsíčně, čtvrtletně, pololetně nebo ročně. Kartou nebo příkazem z účtu.
Archiv

Co to je televizní přijímač

Televizním přijímačem je zejména zařízení, které umožňuje příjem pozemního vysílání (tzv. přes anténu), družicového vysílání (přes satelit) a vysílání kabelové TV. To platí i pro počítače a jiné platformy, pokud jsou vybaveny příslušným DVB-T tunerem nebo televizní kartou.
Archiv

Kdo nemusí platit poplatek za televizi

Poplatek nemusí platit: lidé s úplnou nebo praktickou slepotou obou očí (musí současně splňovat všichni členové domácnosti) lidé s oboustrannou úplnou nebo praktickou hluchotou (musí současně splňovat všichni členové domácnosti)

Jak zaplatit poplatek za televizi a rozhlas

Hradíte-li poplatek přímo na účet České televize, změnu můžete provést buď online zde na webu nebo prostřednictvím evidenčního formuláře. Změny u SIPO platby nahlaste na kterékoliv pobočce České pošty.
Archiv

Jak zjistí jestli mám TV nebo ne

Pokud neplatíte, ale odebíráte elektrickou energii, pak má Česká televize důvodné podezření, že televizi máte. Proto, pokud ji skutečně nemáte, dejte to vědět čestným prohlášením či evidenčním listem.

Kdo platí koncesionářské poplatky v pronajatém bytě

V případě pronájmu vzniká povinnost uhradit poplatek nájemci, a to i tehdy, když vlastníkem přijímače je pronajímatel. Za první měsíc pronájmu odvádí poplatky ještě pronajímatel, protože nájemce se musí k poplatkům nejprve přihlásit. Od druhého měsíce pak již nájemce.

Kdy se musí platit televizní poplatky

Zákon stanoví i výši koncesionářských poplatků, která je nyní 135 korun měsíčně za televizi a 45 korun měsíčně za rozhlas. Splatnost poplatků je 15. den každého kalendářního měsíce a přihlásit se k nim je nutné do 15 dnů od chvíle, kdy vám vznikla povinnost je hradit.

Kdy platit televizní poplatek

Zákon stanoví i výši koncesionářských poplatků, která je nyní 135 korun měsíčně za televizi a 45 korun měsíčně za rozhlas. Splatnost poplatků je 15. den každého kalendářního měsíce a přihlásit se k nim je nutné do 15 dnů od chvíle, kdy vám vznikla povinnost je hradit.

Kde přihlásit televizi a rozhlas

Jednak se můžete přihlásit na jakékoliv pobočce České pošty, kde je možné provést také odhlášení, a jednak můžete využít přihlášení online a poplatky hradit bankovním převodem. Nejdříve se však musíte zaregistrovat na portálu České televize a Českého rozhlasu, kde vyplníte identifikační a platební údaje.

Jak se přihlásit k rozhlasovému poplatku

K placení rozhlasového poplatku se může člověk přihlásit například na jakékoli pobočce České pošty, kde se sjednává platba inkasem. Zaplatit se ale dá i jinak. Kdo využívá takzvané SIPO na jiné platby, stačí podle ředitelky odboru rozhlasových poplatků Českého rozhlasu Dany Francové přihlášení přes SMS zprávu.

Jak zjistit dluh na koncesionářských poplatcích

Na adrese www.bsp-dluhyct.cz si poplatník může ověřit období, za které je jeho dluh evidován. Získá také informace o úroku z dlužné částky. Podle Krafla koncesionář musí zadat údaje z dopisu, který od České televize dostal – jméno, variabilní symbol a výši dluhu.

Jak platit rozhlas bez SIPO

Poplatky Českému rozhlasu bylo dosud možné hradit prostřednictvím SIPO nebo bankovním převodem. Nově lze poplatky hradit i prostřednictvím platební brány Pays. Stav platby lze navíc jednoduše sledovat online přímo v uživatelském rozhraní na stránkách Českého rozhlasu.

Jak zjistit dluhy zdarma

Zjistit dluhy zdarma není možné, poplatek stanovuje vyhláška. Pro kontrolu veškerých možných závazků je vhodné kontaktovat i jiné instituce, u kterých by nějaký závazek mohl být evidován.

Jak odhlásit Českou televizi

Pro tyto případy použijte tzv. evidenční list (pokud jste přímý poplatník ČT) nebo pokud jste poplatník platící přes SIPO, zajděte na pobočku České pošty a ukončete evidenci. Odhlášku můžete realizovat, pokud přijímač nemáte alespoň jeden měsíc.

Jak zjistit číslo SIPO

Spojovací číslo vám přidělí Česká pošta. Najdete ho na rozpisu plateb SIPO.

Jak zjistím kdo má dluhy

V neposlední řadě, je možné se obrátit i na Bankovní registr klientských informací (BRKI) a Nebankovní registr klientských informací (NRKI). Na stav svých dluhů se mohou lidé poptat u obou rejstříků najednou, přes jednu webovou stránku www.kolikmam.cz.

Jak zjistit zda jsem v registru dlužníků

Pro ověření v Registru FO sdružení SOLUS (www.solus.cz) můžete využít službu SMS výpis a aplikaci určenou pro mobilní telefony s operačním systéme Android "SOLUS – SMS výpis". Aktuální a spolehlivé informace získáte přímo na svůj mobilní telefon odkudkoli během pár chvil.

Jak přihlásit SIPO

Jak založit a nastavit SIPO01Navštivte. pobočku. SIPO vám na počkání a bezplatně založíme na libovolné pobočce České pošty.02Nastavte platby. u vašich dodavatelů služeb.03Zvolte způsob. úhrady. SIPO lze uhradit na pobočce nebo u doručovatele České pošty, jednorázovým příkazem k úhradě nebo Inkasem z bankovního účtu.

Jak nastavit SIPO ČEZ

Nastavte si u nás způsob platby na SIPO a nahlaste nám své spojovací číslo. Změnu provedete jednoduše v aplikaci ČEZ ON-LINE, na naší Zákaznické lince 371 100 100 nebo 840 840 840, nebo na kterémkoliv z kontaktních míst.

Kde vzít peníze na dluhy

Získat peníze ke splacení dluhů či k zamezení exekuci můžete například od rodiny, známých či třeba prodejem majetku. Nebankovní či bankovní půjčky jsou vhodné jen tehdy, když víte, že současný finanční problém je pouze dočasný. V opačném případě se můžete lehce dostat do dluhové pasti.

Co všechno si o vás exekutor může zjistit

V momentě, kdy soud vydá usnesení o nařízení exekuce, začne exekutorský úřad hledat majetek dlužníka, který by bylo lze postihnout. Zjišťuje majetkové poměry dlužníka (např. u zdravotních pojišťoven, zaměstnavatele, u bank, na katastru nemovitostí, v evidence vozidel či plavebním rejstříku atd.)

Jak zjistím jestli jsem v registru dlužníků zdarma

Jediný registr umožňující prověření kohokoli je evidence exekucí. Výpis z registru dlužníků, resp. registru exekucí není možné zdarma získat, dle vyhlášky je vždy zpoplatněn.

Jak se podívat do registru dlužníků

Zjistit, zda jste vedeni v registru dlužníku není nic složitého. Na internetové stránce www.solus.cz stačí vyplnit formulář s žádostí o výpis z registru. Požadován bude i váš úředně potvrzený podpis, který si můžete nechat potvrdit na pobočce České pošty.

Jak zjistit platbu SIPO

Navštivte kteroukoliv Provozovnu (mimo Výdejní místo a Pošta partner – vymístěna přepážka), vytiskneme Vám Potvrzení o uhrazených platbách SIPO / Přehled o platbách SIPO za zvolený měsíc s konkrétními daty převodu mezi Českou poštou a Příjemci Vaší platby.

Kdy se strhává SIPO z účtu

Platby SIPO budou uhrazeny z vašeho účtu vždy jeden pracovní den před 15. kalendářním dnem v měsíci (nejedná-li se o pracovní den, pak dva pracovní dny před tímto datem). V případě nedostatku financí na vašem účtu zkusíme platby SIPO provést v náhradním termínu – jeden pracovní den před 23.