Jak platit přes mobil Raiffeisenbank?

Jak platit přes mobil Raiffeisenbank?

Jak platit kartou v mobilu

Nastavení platební metody pro bezkontaktní transakceSpusťte aplikaci Peněženka Google .V horní části klepněte na kartu, kterou chcete použít. Možná bude potřeba přejet prstem, než ho najdete.Zkontrolujte zprávu nad kartou: „Přiložte ke čtečce“ . Vaše karta je připravena k platbě dotykem telefonu.

Jak dostat platební kartu do telefonu

Přidání nové kartySpusťte aplikaci Peněženka Google .Dole klepněte na možnost Přidat do Peněženky .Klepněte na možnost Platební karta.Klepněte na možnost Nová kreditní nebo debetní karta.Dole klepněte na Uložit.Přečtěte si podmínky vydavatele a klepněte na Přijmout.

Jak aktivovat NFC platby

Zapnutí NFC (Near Field Communication)V telefonu otevřete aplikaci Nastavení.Klepněte na Připojená zařízení Předvolby připojení NFC.Zapněte možnost Používat NFC.

Jak aktivovat mobilní aplikaci Raiffeisenbank

Aktivaci snadno provedete s pomocí svého původního telefonu. Na starém telefonu se přihlaste do aplikace Raiffeisen bankovnictví, kterou používáte jako RB Klíč. Přejděte na záložku Menu – Nastavení – Správa zařízení. Ve spodní části stránky klikněte na tlačítko Nová aktivace.

Jak aktivovat platební kartu v telefonu

Základem je Google Pay

Po otevření aplikace se přihlásíte pod svým Google účtem. Aplikace vás vyzve k zadání údajů o vaší platební kartě, jako je číslo karty, platnost do vypršení a originální třímístný kód. To by mělo být vše pro přidání vaší karty do aplikace, jak vidíte, je to velmi jednoduché.

Jak naskenovat platební kartu do mobilu

Nastavení Peněženky Google

Spusťte aplikaci Peněženka Google . Postupujte podle pokynů k nastavení. Pokud Peněženku Google používáte poprvé, při prvním spuštění aplikace se zobrazí výzva k přidání platební karty. Kartu můžete naskenovat pomocí fotoaparátu, nebo zadat údaje ručně.

Proč mi nejde platit mobilem

Zkontrolujte, jestli obchod přijímá mobilní platby. Obraťte se na svou banku a ověřte si, jestli nedošlo k problému s kartou. Použijte jinou platební metodu. Některé terminály nemusí některé karty přijímat.

Kde je NFC v mobilu

NFC, tedy bezdrátovou komunikaci mezi dvěma zařízeními, můžete ve svém telefonu zapnout v systémovém nastavení, v sekci Bezdrátová připojení a sítě – Další. Zde si jednoduše vyhledáte zkratku NFC a vyberete možnost zapnout.

Jak se přihlásit do mobilního bankovnictví Raiffeisenbank

Do internetového bankovnictví se vždy přihlašujte z našich webových stránek www.rb.cz. Po kliknutí na modré tlačítko Vstup na účet se rozbalí okno. Vyberte záložku RB klíč, vyplňte požadované údaje a zvolte Přihlásit se.

Jak aktivovat mobilní bankovnictví

Na svém mobilním zařízení otevřete aplikaci Google Play (pro zařízení s Androidem) nebo App Store (pro zařízení s iOS) a vyhledejte Mobilní eKonto od Raiffeisenbank. Aplikaci stáhněte a nainstalujte. 2. Spusťte aplikaci ve svém chytrém telefonu a klikněte na tlačítko „AKTIVOVAT“.

Jak aktivace platební karty Raiffeisen

Aktivace debetní karty

ONLINE v internetovém nebo mobilním bankovnictví – v hlavním menu KARTY, kdy u vybrané karty kliknete na „AKTIVOVAT“. Potvrďte, že debetní kartu máte fyzicky k dispozici. Osobně na kterékoliv pobočce. Kartu si podepište v podpisovém proužku na zadní straně.

Co je to NFC v mobilu

NFC platby, tedy bezkontaktní platby mobilem, probíhají velmi jednoduše. V ideálním případě vaše banka podporuje Google Pay nebo Apple Pay, případně některou ze služeb pro placení chytrými hodinkami. Potom si s danou aplikací pouze spárujete svoji platební kartu a v podstatě máte hotovo.

Co to znamená NFC

NFC je zkratkou anglického výrazu „Near Field Communication“, označuje tedy bezdrátovou komunikaci a existuje na trhu již delší dobu. Pod tímto pojmem se skrývá bezkontaktní přenos dat, jež využívá technologii radiofrekvenční identifikace (RFID). Celosvětově standardizovaná frekvence činí 13,56 MHz.

Kde najdu QR kódu Raiffeisenbank

V aplikaci Raiffeisen bankovnictví tapněte na RB klíč a zvolte Vyfotit QR. V samotné aplikaci RB klíč klikněte v pravém dolním rohu na ikonu fotoaparátu a načtěte QR kód. Operaci potvrďte PIN kódem nebo biometrií. Poté opište autentizační kód a klikněte na Přihlásit se.

Kde najdu klientské číslo RB v aplikací

Vstup na účet. Klientské číslo najdete ve vašem mobilním bankovnictví (na hlavní stránce vpravo nahoře v sekci Profil tapněte na Moje klientské číslo) nebo navštivte jakoukoliv pobočku.

Jak aktivovat účet Raiffeisenbank

Aktivace RB klíče v rámci online založení účtu

Klikněte na odkaz v SMS zprávě, který Vás přesměruje přímo do aplikace a kód Vám vyplní nebo si aplikaci RB klíč otevřete ručně, vyberte možnost SMS aktivace, zvolte Začít aktivaci a aktivační kód z SMS zprávy vypište.

Kde najdu PIN ke kartě Raiffeisen

Váš PIN si pohodlně zobrazíte v internetovém nebo mobilním bankovnictví, kdy u vybrané karty kliknete na „Zobrazit PIN“. Pokud PIN zapomenete, můžete se kdykoliv v době platnosti karty znovu podívat. Pokud nemáte přístup do internetového nebo mobilního bankovnictví, je Vám PIN k nové kartě zaslán poštou.

Kde je NFC v telefonu

NFC, tedy bezdrátovou komunikaci mezi dvěma zařízeními, můžete ve svém telefonu zapnout v systémovém nastavení, v sekci Bezdrátová připojení a sítě – Další.

Jak zjistím jestli můj mobilní telefon podporuje NFC

krok: Kontrola, zda telefon podporuje technologii NFC

V zařízení otevřete aplikaci Nastavení. Do vyhledávacího pole zadejte „ NFC “. Zapněte možnost Používat NFC. Pokud možnost NFC nevidíte, nemůžete telefon k bezkontaktním platbám přiložením použít.

Jak platit přes QR kód Raiffeisenbank

Vygenerovaný QR kód je možné rovnou z aplikace sdílet do dalších komunikačních kanálů, třeba do e-mailu nebo přes aplikace jako Messenger, Whatsapp nebo Viber. Nová je i funkce “drag & drop”, která dlouhým podržením prstu na běžném účtu a přetažením na jiný vlastní účet automaticky otevře platební příkaz.

Co je to RB klíč Raiffeisenbank

RB klíč je aplikace určena pro snadné a nejbezpečnější přihlašování a certifikace operací na internetovém bankovnictví, pro ověřování na infolince a pobočce Raiffeisenbank. Aplikace je dostupná pro telefony s operačním systémem iOS a Android a je k dispozici ke stažení na Google Play (Android) nebo Apple store (iOS).

Jak vypadá klientské číslo

Pojem Klientské číslo znáte ze SERVIS 24 nebo Business 24. Jedná se o desítimístný číselný kód, který jsme vám přidělili při zřízení SERVIS 24 nebo Business 24 a který sloužil k přihlášení do těchto služeb. S přechodem na Bankovní IDentitu a George jsme zavedli Uživatelské jméno.

Jak se dostat na účet Raiffeisenbank

RB klíč je aktivní a můžete se přihlásit do Vašeho internetového bankovnictví přes stránky www.rb.cz, kde zvolíte v pravém horním rohu VSTUP na účet, zadáte své klientské číslo, které máte v e-mailu a potvrdíte přihlášení v aplikaci RB klíč.

Co delat kdyz si nepamatuju PIN karty

Prakticky všechny banky vám na vaši žádost opětovně vygenerují zapomenutý PIN. Banku o něj můžete požádat několika způsoby, buď přímo na pobočce nebo v internetovém bankovnictví či zavoláním na jejich call centrum. Banka vaši žádost zpracuje a vy opět máte více možností, jak se k PINu dostat.

Co je to s PINu Raiffeisenbank

Co je S-PIN S-PIN slouží k přihlášení do vašeho mobilního bankovnictví a k následnému potvrzování plateb. S-PIN si zvolíte sami při aktivaci služby.