Kdo vlastni Lime?

Kdo vlastni Lime?

Jak si půjčit koloběžku Lime

K odemknutí koloběžky Lime zájemce potřebuje buď stejnojmennou aplikaci, nebo aplikaci Uber. Tento typ má s plně nabitou baterií dojezd 25 kilometrů a dosahuje rychlosti 25 kilometrů za hodinu. Výjimkou je „zóna pomalé rychlosti“ v centru města, kde platí omezení na patnáct kilometrů za hodinu.

Jak funguje Lime

Stáhnete si aplikaci Lime, zaregistrujete platební kartu a pomocí QR kódu koloběžku odemknete. Za její odemknutí je účtováno 25 Kč, minuta jízdy stojí 3 Kč. Rychlost koloběžky je omezena na 14,5 km/h, v centru na 13 km/h. Kromě Ostravy funguje Lime v Praze, Brně a Plzni.

Kde můžu parkovat Lime

V zájmu své bezpečnosti a bezpečnosti ostatních prosím nezapomeňte parkovat na vyhrazených parkovacích místech mimo dosah chodců a ostatních vozidel. Pravidla parkování platná pro vaše město nebo typ vozidla naleznete v pokynech v aplikaci.

Jak vyuzit body Lime

Jednoduše otevři aplikaci Lime a najdi si nejbližší vozidlo, odemkni jej naskenováním a užij si svou jízdu! Naše volně zaparkované koloběžky a kola usnadňují lidem dopravu po městě, protože poskytují snadný způsob přepravy z výchozího bodu do cíle.

Jak jezdit na Bolt Kolobezce

Chcete-li koloběžku nastartovat, musíte ji zapnout pomocí spínače nebo doprovodné aplikace. Pokud používáte sdílenou koloběžku, musíte si pro odemčení nejprve stáhnout aplikaci Bolt. Jakmile je koloběžka odemčená a zapnutá, můžete vyrazit!

Jak ukoncit jizdu Lime

Ukončení jízdy na skútruZaparkujte skútr na určeném parkovacím místě. Ve vybraných městech vás na tato místa navedou parkovací kolíky v aplikaci.V aplikaci klepněte na možnost Zamknout a postupujte podle pokynů. U vozidel s přilbou se ujistěte, že jste přilbu bezpečně uzamkli ke koloběžce.

Jak ukončit jízdu na Lime

Chcete-li členství zrušit:Otevřete aplikaci.Kliknutím na ikonu osoby v levém horním rohu rozbalíte nabídku.Klikněte na LimePrime.Klikněte na Zrušit členství

Jak funguje Bird

Služba Bird umožňuje zapůjčení libovolné z koloběžek, vrátit ji přitom můžete kdekoliv ve vyznačené zóně. Zaplatíte za samotné zahájení jízdy podobně, jako to funguje u taxi služeb, přičemž částka činí 25 korun.

Jak zrychlit Elektrokoloběžku

rychlost lze zvýšit až na 45 km/h. Postup: odšroubujte kryt u předního kola (4 šrouby), uvidíte 2 spojené drátky (omezovač je zapnut), rozpojením drátků omezovač vypnete. Zde v manuálu na straně 16 je popis i s obrázky: https://www.insportline.cz… Na trhu jsme již od roku 1995.

Jak rozjet Kolobezku Lime

Lime formálně vyžaduje helmu, věk 18 let a více, platný řidičský průkaz a jezdce žádá, aby nejezdili po chodnících a z kopce. Koloběžku by také měl využívat pouze jeden člověk. Pak už je možné vyrazit. Na rozjezd je třeba se odpíchnout nohou a poté už jen přidávat „plyn“ malou páčkou na pravé části řídítek.

Kde můžu nechat Kolobezku Lime

Uprostřed cyklistických nebo pěších stezek. Vchody do nemocnic. Hasičské stanice.

Jak fungují Kolobezky

Na sdílenou koloběžku nepotřebujete žádný složitý návod. Stačí si ji otevřít přes aplikaci provozovatele, nastoupit a vozit se. O pohon se stará elektromotor, který zajístí rychlejší a bezpečnější přesun po městě. Na koloběžky je optikou zákona pohlíženo jako na kola.

Jak vypnout omezovač rychlostí na elektrické koloběžce Aprilia

Postup: odšroubujte kryt u předního kola (4 šrouby), uvidíte 2 spojené drátky (omezovač je zapnut), rozpojením drátků omezovač vypnete.

Jak vypnout omezovač rychlostí Bafang

Vaše elektrokolo pojede rychlostí až 60km/hod. Elektromotor Bafang je vyroben s dostatečnou výkonovou rezervou, aby tuto rychlost zvládl. Po úpravě řídící jednotky je vypnutí omezovače nastálo aktivní. Deaktivace je možná pouze opětovným přeprogramováním řídící jednotky.

Jak se naučit jezdit na Elektrokoloběžce

Jízda na elektrokoloběžce: krok za krokemZvedněte stojan. Při zvedání stojanu se držte řídítek.Začněte jízdu odrazem od země. Slabší nohu položte na koloběžku a silnější nohou se odrazte od země.Pomalu přidejte plyn. Pro zrychlení zvolna přidávejte plyn.Zatáčejte pomocí řídítek.Používejte brzdy.

Jak si půjčit koloběžku Uber

Zarezervuj si nebo rovnou odemkni

V aplikaci Uber klepni na ikonu koloběžky a zarezervuj si elektrokoloběžku v nejbližším okolí, případně si nějakou najdi přímo na ulici.

Kdo vymyslel koloběžku

letech 20. století, kdy švýcarský vynálezce Wim Ouboter představil první lehkou hliníkovou koloběžku. Od té doby se koloběžky vyvíjí všemi směry, vylepšují se a stal se z nich oblíbený sport.

Jak rychle jede Elektrokoloběžku

Většina koloběžek vám nabídne spíše průměr

Výkon Maximální rychlost
elektrokoloběžka 250–500 W 15–35 km/h
elektrokoloběžka 1000 W 30–50 km/h
elektrokoloběžka 2000 W 40–50 km/h
elektrokoloběžka 3000 W až 55 km/h

Co je to omezovač rychlosti

Omezovače rychlosti jsou ve vozech výrobcem nastaveny za účelem omezovat přívod paliva ve vysokých otáčkách motoru a ovlivňovat tak maximální rychlost zmiňovaného vozu z důvodu konstrukčních limitů vozidla a jeho komponentů.

Jak zrychlit Bafang

Zvýšení maximalní rychlosti Vašeho elektrokola s pohonem Bafang na 50km/h. Vyšší nebo původní rychlost se aktivuje krátkým stisknutím tlačítka pro osvětlení umístěném na čele ovládacího panelu.

Jak rychle jede elektrokolo

Bude i nadále pravdivě ukazovat veškeré doposud zobrazované informace, včetně rychlosti, dojezdu, výkonu atd. Produkt je na českém trhu legálně prodáván, je nicméně nutné vzít v potaz, že se elektrokola na našich veřejných komunikacích smí legálně pohybovat pouze s aktivním omezovačem – rychlostí 25 km/h.

Jak poznam že je koloběžka nabitá

U většiny nabíječek se kontrolka rozsvítí zeleně ještě před úplným nabitím. Pokud má vaše koloběžka vestavěný voltmetr nebo se na displeji zobrazuje indikátor nabití baterie, zjistíte, že nejste zcela na 100 %. Pokud potřebujete maximální dojezd, můžete pokračovat v nabíjení, dokud nedosáhnete 100%.

Jak vypnout omezovač rychlosti na elektrické koloběžce

Postup: odšroubujte kryt u předního kola (4 šrouby), uvidíte 2 spojené drátky (omezovač je zapnut), rozpojením drátků omezovač vypnete.

Jak si půjčit koloběžku Bolt

Jak jezdit na Bolt koloběžceNajít koloběžku. Najděte koloběžku na ulici nebo využijte mapu v aplikaci Bolt.Odemknout pomocí aplikace. Použijte aplikaci Bolt k odemknutí koloběžky a začněte jízdu!Následujte bezpečnostní pokyny. Dodržujte dopravní předpisy.Opatrně zaparkujte.

Jak odblokovat Elektrokoloběžku

Dobrý den, rychlost lze zvýšit až na 45 km/h. Postup: odšroubujte kryt u předního kola (4 šrouby), uvidíte 2 spojené drátky (omezovač je zapnut), rozpojením drátků omezovač vypnete.