Co se dá zjistit z VIN?

Co se dá zjistit z VIN?

Co Vyčtu z VIN

První znak určuje region, ve kterém výrobce působí, druhý znak pak upřesňuje stát, třetí identifikuje značku (Škoda má kód TMB). Následujících pět pozic uvádí model, druh karoserie, provedení motoru a další specifikace.

Jak zjistit informace o vozidle

Kontrolu vozu pomocí VIN kódu lze provést jednoduše on-line pomocí systému AUTOTRACER na stránkách Cebia.com. Jedná se o největší databázi záznamů o ojetých vozidlech v ČR. U vozidel lze prověřit: Ověření VIN.

Co je ve VIN kódu

První znak VIN kódu označuje region působnosti výrobce (Evropa = S–Z, Asie = J–R, Severní Amerika = 1–5). Druhý znak udává stát, kde bylo auto vyrobeno (např. ČR = TJ–TP, Francie = VF–VR, Švédsko = YS–YW, Německo = SN–ST, W), takže např. Škoda Auto má kód TMB.

Jak poznat typ auta

Registrační značka (RZ)

Mezi nejpoužívanější rejstříky poznávacích značek patří Informační středisko pro poškozené u České kanceláře pojistitelů. Po zadání RZ a data, ke kterému chcete informaci vyhledat, získáte tyto informace: druh vozidla, o který se jedná (osobní, nákladní, motocykl apod.)
Archiv

Jak zjistit majitele vozidla podle VIN

Vzhledem k přísným právním předpisům tykajícících se ochrany osobních údajů nelze dohledat žádné údaje o majiteli vozidla na základě SPZ ani VIN vozidla. Státní orgány a některé soukromé společnosti (např. pojišťovny) tuto možnost mají, ale bez souhlasu majitele vozidla nesmějí jeho osobní údaje nikomu předávat.

Jak zjistit rok výroby z VIN

Jak určit stáří s pomocí čísla VIN

Pro určení data výroby se podívejte na desátou pozici u VIN. Písmena A–Y reprezentují roky 1980– 2000 (jsou řazena jako abeceda bez háčků, čárek a písmen O, Q, U a Z). Roky 2001–2009 najdete pod číslicemi 1–9. Rok 2010 už je zase A, 2011 B a tak dále.

Jak zjistit výbavu vozu podle VIN

Systém AUTOTRACER umí na základě dekódovaného VIN kódu zobrazit nejen základní specifikace vozu (model, značka, typ motoru, technické specifikace, výbava apod.), ale také dohledat jeho historii. VIN decoder od Cebia dokáže mj. dohledat: Kompletní specifikaci vozu včetně příplatkové výbavy.

Jak zjistit výbavu auta dle VIN

Systém AUTOTRACER umí na základě dekódovaného VIN kódu zobrazit nejen základní specifikace vozu (model, značka, typ motoru, technické specifikace, výbava apod.), ale také dohledat jeho historii. VIN decoder od Cebia dokáže mj. dohledat: Kompletní specifikaci vozu včetně příplatkové výbavy.

Jak ověřit VIN zdarma

Některé weby nabízejí základní informace po prověření VIN kódu zdarma:www.kontrolatachometru.cz (informace o ujeté vzdálenosti vozidla, web provozuje Ministerstvo dopravy ČR),www.vincheck.cz (kontrola VIN kódu i v databázích Policie ČR a SR, informace o počtu servisních prohlídek a majitelů ad.),

Jak zjistit vlastníka auta

Legální cestou zjistíte údaje o majiteli vozidla pouze prostřednictvím Policie České republiky. Ta má ale v případě neznámého majitele svázané ruce. Ani jedna ze zmíněných institucí nesmí poskytnout údaje o majiteli bez jeho souhlasu. Pokud neznáte vlastníka vozidla, který ujel od nehody, nahlaste proto nehodu policii.

Kdo je majitelem auta

Držitel vozidla je osoba zapsaná v technickém průkazu vozidla. Současný zákon o provozu na pozemních komunikacích používá pro držitele vozidla označení provozovatel vozidla. Může jím být vlastník vozidla či jiná osoba, která je vlastníkem oprávněna k provozování vozidla vlastním jménem.

Jak zjistit výbavu auta podle VIN

Systém AUTOTRACER umí na základě dekódovaného VIN kódu zobrazit nejen základní specifikace vozu (model, značka, typ motoru, technické specifikace, výbava apod.), ale také dohledat jeho historii. VIN decoder od Cebia dokáže mj. dohledat: Kompletní specifikaci vozu včetně příplatkové výbavy.

Co patří do povinné výbavy auta

Co obsahuje povinná výbavavýstražný trojúhelník,reflexní vestu,autolékárničku,rezervní kolo nebo prostředky na opravu (lepicí sadu),klíč na kola,zvedák.

Jak zjistit jestli je auto kradené

Základní možností jak si ověřit, zda není automobil kradený, je prověření jeho registrační značky, takzvaná VIN čísla karoserie a případně čísla motoru v policejní databázi odcizených vozů.

Jaký je rozdíl mezi provozovatelem a vlastníkem vozidla

Provozovatel je osoba, která vozidlo nemusí vlastnit, ale se souhlasem vlastníka je fakticky užívá a provozuje, hradí náklady provozu vozidla atd. Je-li provozovatel jinou osobou než vlastník, potom se i tento odlišný provozovatel zapisuje se do registru vozidel.

Co kdyz nemám povinnou vybavu

Každé auto musí mít povinnou výbavu. Pokud některá věc chybí nebo není platná, hrozí řidiči pokuta až dva tisíce korun. Na druhou stranu, povinná výbava není samoúčelná, může motoristům pomoci při nehodě, případně zranění.

Jak daleko dát trojúhelník

Podle pravidel má stát výstražný trojúhelník na běžné silnici minimálně 50 metrů za autem.

Jaká auta se nejvíce kradou

Zajímavější je pohled na konkrétní modely. Opět absolutními čísly je zloději nejvíce ohrožena Škoda Octavia (797 kusů). Hned za ideálem mnohých Čechů se nejvíce pátralo po Fabii (248 případů) a třetí místo překvapivě zaujímá stařičká Felicia, která se 160 případy o 5 jednotek překonala Superb.

Kdo platí pokutu majitel nebo provozovatel

Jde o objektivní odpovědnost, tedy odpovědnost, u které se nevyžaduje zavinění. Nezáleží tudíž na tom, jestli vozidlo řídil provozovatel nebo někdo jiný. Pokud dojde k porušení pravidel provozu či povinností řidiče, je provozovatel odpovědný za přestupek, za který se mu uloží pokuta.

Co je dobré mít v autě

Ve svém autě musíte mít náhradní pojistky a žárovky, rezervní kolo nebo sadu na opravu pneumatiky, hever, klíč na matice šroubů kol, reflexní vestu, výstražný trojúhelník a autolékárničku.

Jak vytáhnout člověka z auta

Jak na toOdepněte nebo přestřihněte bezpečností pás.Zkontrolujte, zda nejsou dolní končetiny zaklíněné pod pedály.Provlékněte ruce pod pažemi postiženého tak, abyste mohli uchopit jeho paži.Vždy se pokuste uchopit neporaněnou nebo méně poraněnou horní končetinu.Úchop provádějte oběma vašima rukama.

Kdy pouzit výstražný trojúhelník

Podle něj řidič vozidla, které je trojúhelníkem povinně vybaveno, jej musí užít po dobu nouzového stání, například při přerušení jízdy pro závadu na vozidle nebo nákladu, v důsledku dopravní nehody nebo pro náhlou nevolnost, jestliže takové vozidlo tvoří překážku provozu na pozemních komunikacích.

Co se krade z aut

Zloději kradou hlavně xenonové světlomety, hliníkové součásti, mlhovky, zpětná zrcátka, střešní nosiče, ale i katalyzátory, parkovací senzory a někdy se nezdráhali ani uříznout výfuk nebo vysát celou nádrž a odstřihnout hadice. Z vnitřní výbavy jde o airbagy, navigace, antiradary, sedačky, ale i rezervy nebo nářadí.

Jak se kradou auta

Nejčastější způsoby odcizenímechanická krádežkrádež pomocí odcizených klíčkůodtažení vozidla.odcizení zesílením signálu bezklíčového přístupu.krádež výměnou řídící jednotky.

Kdy dorazi pokuta

Pokuta za rychlost Vám do schránky přijde obvykle v řádu týdnů. Může to však trvat až měsíce. Nejdelší doba kdy Vám mohou úřady pokutu za rychlost doručit je maximálně 3 roky! Po této době je už pokuta promlčena a nelze za ní uložit pokutu.