Co se vyrábí v Kvasinách?

Co se vyrábí v Kvasinách?

Jaká auta se vyrábí v Kvasinách

Automobilka zde vyrábí nepřetržitě šest dní v týdnu modelové řady KODIAQ, KAROQ, SUPERB a SUPERB iV s plug-in hybridním pohonem. První z obou videí ukazuje výrobní proces v dynamické podobě, zatímco druhé video klade důraz na zajímavé informace ze zákulisí výroby. This opens in a new window.

Co vyrábí Škoda

Škoda (podnik)

Škoda a.s.
Oblast činnosti konglomerát, výroba parních kotlů, kromě kotlů pro ústřední topení, výroba železničních lokomotiv a vozového parku, výroba zbraní a střeliva, výroba motorů a turbín, kromě motorů pro letadla, automobily a motocykly, výroba strojů a zařízení, vehicle construction a zbrojní průmysl

Kde se vyrábí auto Škoda

Sídlo společnosti je v Mladé Boleslavi, kde se nachází i největší výrobní závod. V rámci Česka má společnost dva další výrobní závody, a to v Kvasinách a ve Vrchlabí.

Kde se vyrábí Kodiaq

Škoda Kodiaq
Výrobce Škoda Auto
Koncern Volkswagen
Roky produkce 2016–dosud
Místa výroby Kvasiny, Česko Čchang-ša, Čína Aurangábád, Indie Nižnij Novgorod, Rusko Solomonovo, Ukrajina

Jak dlouho trvá výroba Škoda Superb

Přes krátký pohled do lakovny se pak podíváte i na samotné montážní linky. Na nich se vyrobí přes 50 automobilů za hodinu, za den (vyrábí se šest dnů v týdnu) to tedy dělá přibližně 1200 nových vozů.

Kde se vyrábí Karoq

Auto se začalo vyrábět v 30. týdnu roku 2017 na přelomu června a července v Kvasinách na stejné lince jako Seat Ateca. Prodávat se začalo na podzim roku 2017. Jelikož automobilka nestíhala uspokojit poptávku, vůz se začal vyrábět i v Mladé Boleslavi a mezi lety 2018–2019 se vyráběl i v německém Osnabrücku.

Kde se vyrábí Scala

Škoda Scala
Výrobce Škoda Auto
Roky produkce 2019–Současnost
Místa výroby Mladá Boleslav
Předchůdce Škoda Rapid

Co se vyrábí ve Vrchlabí

Od konce roku 2020 vyrábí závod ve Vrchlabí jako první lokalita ŠKODA AUTO na světě s neutrálními emisemi CO2. Vysoce moderní stroje zde zajišťují optimální úsporu energií, řezné kapaliny se používají zčásti i vícekrát a v přepravních systémech jsou nasazeny lithiové baterie.

Kde se vyrábí Volkswagen

Volkswagen potvrdil plány na výrobu elektromobilů v německých továrnách v Cvikově, Hannoveru a Emdenu. Právě v Emdenu se nyní vyrábějí passaty. Koncern hodlá v Cvikově zahájit produkci elektromobilů již v příštím roce a v Emdenu a Hannoveru v roce 2022.

Kde se vyrábí Octavia 4

“ V závodě v Mladé Boleslavi společnost ŠKODA AUTO vyrobila 480 000 vozů z modelových řad FABIA, SCALA, OCTAVIA, OCTAVIA iV, KAMIQ, KAROQ a ENYAQ iV. Se 187 000 vyrobenými vozy je OCTAVIA i nadále modelem, který je v tomto závodě vyráběn v nejvyšším počtu.

Jak dlouho se čeká na auto

„Aktuálně je nejkratší čekací doba šest měsíců, na některé modely se čeká sedm až devět měsíců, nejdelší lhůty jsou pak dvanáct až patnáct měsíců. Situace je způsobena především obrovskou poptávkou po našich modelech v celé Evropě,“ uvádí Jitka Jechová z Toyota Česká republika.

Jak dlouho se vyrábí Škoda Octavia

Škoda Octavia
Roky produkce 1996–dosud
Generace 4 (1996, 2004, 2012, 2020)
Karoserie liftback, kombi
Koncepce pohonu motor vpředu, pohon předních kol, pohon všech kol

Co je to Kamiq

Slovo kamiq je původem z inuktitutštiny, jazyka Inuitů, a do češtiny lze dle automobilky přeložit jako výraz pro něco, co „padne jako ulité“.

Co je to Karoq

Jméno Karoq pochází stejně jako jméno Kodiaq od Aleutů, původních obyvatel jihoaljašského ostrova Kodiak. Jméno KAROQ vzniklo kombinací aleutských slov KAA'RAQ a RUQ, tedy auto a šíp, který je motivem loga automobilky.

Kde se vyrábí Toyota

Přehled míst výroby známých značek

Značka Země původu Místo výroby
Toyota Japonsko Japonsko, Francie, Španělsko, Anglie, Turecko, Rakousko, JAR
Škoda ČR ČR, Čína, Rusko, Slovensko, Indie, Ukrajina, Kazachstán
Nissan Japonsko Japonsko, Španělsko, Francie, Anglie
Hyundai Jižní Korea Jižní Korea, Turecko, ČR

Kde se vyrábí vozy Volvo

Hlavní továrny s výrobními linkami pro vozy značky Volvo jsou postaveny v Göteborgu (Švédsko), Gentu (Belgie) a v Čcheng-tu a Ta-čchingu (Čína), zatímco motory se vyrábějí ve Skövde (Švédsko) a v Čang-ťia-kchou (Čína). Díly karoserie se produkují ve švédském Olofströmu.

Kde se vyrábí auta Ferrari

Maranello
Souřadnice 44°31′32″ s. š., 10°51′59″ v. d.
Nadmořská výška 137 m n. m.
Stát Itálie
Maranello

Jaká auta se vyrábí v ČR

Dnes mezi nejvýznamnější výrobce osobních automobilů v Česku patří mladoboleslavská společnost Škoda Auto, vlastněná koncernem Volkswagen, kolínská společnost Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech a nošovický Hyundai. Nákladní automobily se vyrábí v kopřivnické Tatře a v pražské společnosti AVIA.

Jak dlouho trvá vyrobit Octavii

"Kde se nové auto bude vyrábět, zatím nebylo rozhodnuto," řekl Černý. Šéf Škody Reinhard Jung v březnu uvedl, firma na vývoji nového auta se stupňovitou zádí pod úrovní Octavie intenzivně pracuje. "Obvykle trvá vývoj auta zhruba dva až a dva a půl roku a my jsme nyní zhruba v polovině," uvedl Jung.

Jak dlouho trvá výroba BMW

Standardem by mělo být dodání za 16 týdnů. BMW – „Pokud si zákazník nyní objedná vůz do výroby a budeme se bavit o EU produkci, je standardní čekací doba kolem tří měsíců. U US produkce je to přibližně další měsíc navíc,“ říká mluvčí automobilky David Haidinger.

Co znamená slovo Octavia

Jméno Octavia pochází z latiny, jedná se o výraz pro slovo „osmý“. Původní Octavia, lidově přezdívaná oktávka, toto pojmenování dostala podle toho, že byla osmým modelem znárodněného československého průmyslu po druhé světové válce.

Jak dlouho se vyrábí jedno auto

„Aktuálně je nejkratší čekací doba šest měsíců, na některé modely se čeká sedm až devět měsíců, nejdelší lhůty jsou pak dvanáct až patnáct měsíců. Situace je způsobena především obrovskou poptávkou po našich modelech v celé Evropě,“ uvádí Jitka Jechová z Toyota Česká republika.

Kdo je majitel Volvo

Volvo Cars
Mateřská společnost Geely
Majitel Geely
Identifikátory
Oficiální web www.volvocars.com

Kdo si kupuje automobily Volvo

Čínská automobilka Geely v neděli podepsala závaznou smlouvu o převzetí švédského výrobce osobních vozů Volvo Car od americké společnosti Ford Motor. Je to dosud největší čínská akvizice zahraniční automobilky a analytici její hodnotu odhadují kolem dvou miliard dolarů (zhruba 38 miliard Kč).

Co je nejdražší auto na světě

Jaké je nejdražší auto na světě V kategorii Nejdražší auto na světě drží momentálně první příčku model Mercedes-Benz 300 SLR Uhlenhaut Coupe, který se na aukci v květnu 2022 vydražil za 3,3 miliardy korun.