Co je potřeba k vyřízení povinného ručení?

Co je potřeba k vyřízení povinného ručení?

Jak dlouho trvá udělat povinné ručení na auto

Výběr pojistky netrvá déle, než pár minut

A to jak s ohledem na rozsah samotného krytí, tak i s ohledem na výše pojistných limitů. Nezapomínáme také na to, že bychom si měli prostudovat ceník povinného ručení.

Jak pojistit nové auto bez SPZ

Pojistná smlouva se může sjednat bez SPZ i čísla technického průkazu, ale je potřeba tyto údaje následně doložit. Pro sjednání pojištění v tomto případě je nejdůležitější VIN kód (výrobní identifikační číslo vozidla), který je uveden na zelené kartě místo SPZ a který stačí ke sjednání povinného ručení.
Archiv

Jak pojistit auto kdyz nejsem majitel

Kdo je pojistník

Pojistníkem se může stát fyzická i právnická osoba. Osoba pojistníka je uvedena v pojistné smlouvě a je povinna hradit pojistné. Nemusí přitom mít žádný vztah k pojišťovanému vozidlu. To znamená, že jej nemusí vlastnit a není ani nutné, aby jej reálně provozovala.

Jak dlouho může být auto bez povinného ručení

Vůz může v depozitu setrvat rok a půl (tj. 18 po sobě jdoucích měsíců) a po tuto dobu s ním nesmíte jezdit. Před vyzvednutím značek z depozitu zkontrolujte platnost technické kontroly, případně zařiďte novou a sjednejte si povinné ručení. Budete totiž potřebovat zelenou kartu.

Co vše udělat po koupi auta

Čerstvě zakoupený ojetý vůz většinou potřebuje odbornou péči, a proto jej nechte překontrolovat v odborném servisu. Ojeté vozidlo vyžaduje alespoň výměnu základních kapalin a případně i výměnu rozvodů. Doporučeno je také zkontrolovat stav pneumatik a zda odpovídají ročnímu období (zimní vs. letní pneumatiky).

Co když nemám povinné ručení

Nesjednání pojištění je jednoznačným porušením zákona, a proto musí být potrestáno. Pokud řidič nepředloží zelenou kartu při silniční kontrole, hrozí mu bloková pokuta na místě až 1 500 Kč nebo ve správním řízení až 3 000 Kč.

Co kdyz nemám Zaplacene povinné ručení

Až 40 000 Kč pokuta za neplatné povinné ručení

Nesjednání pojištění je jednoznačným porušením zákona, a proto musí být potrestáno. Pokud řidič nepředloží zelenou kartu při silniční kontrole, hrozí mu bloková pokuta na místě až 1 500 Kč nebo ve správním řízení až 3 000 Kč.

Jak dlouho trvá vyřízení nové SPZ

Duplikát značky nedostanete ihned, značka se musí vyrobit. Doba vyhotovení SPZ bývá 14 dní. Některé registry vozidel požadují při podání žádosti o výrobu SPZ předání obou registračních značek. Registr vozidel uloží danou SPZ do úschovy a vydá ji až po vyrobení duplikátu RZ.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Za co zodpovídá majitel auta

Provozovatel vozidla odpovídá za přestupek v okamžiku, kdy bylo porušení pravidel zjištěno prostřednictvím automatizovaného technického prostředku používaného bez obsluhy při dohledu na bezpečnost provozu na pozemních komunikacích nebo se jedná o neoprávněné zastavení nebo stání, nebo pokud porušení povinností řidiče …

Co kdyz jsem nezaplatil povinné ručení

Co se stane, když nezaplatíte povinné ručení Při silniční kontrole dostanete pokutu až 3 000 Kč, pokud nepředložíte platnou zelenou kartu. Nepředložení zelené karty ještě ale nutně neznamená, že jezdíte bez povinného ručení. Pokuta za nepojištěné vozidlo se může vyšplhat až na 40 000 Kč.

Na co si dát pozor při koupi stareho auta

Nejprve se udělejte statickou prohlídku, při které je třeba auto pořádně prolézt zvenku i zevnitř.Prověřte všechna čísla a papíry.Pořádně obejděte karoserii.Zkontrolujte provozní kapaliny.Důkladně prohlédněte interiér.Zkontrolujte elektroinstalaci.Poslechněte motor.

Na co dát pozor při koupi ojetého auta

Co zkontrolovatvšechny doklady k vozidlu (včetně servisní knížky, původní kupní smlouvy atd.)všechny identifikátory (VIN, číslo karoserie, číslo motoru)prověření ve všech databázích kradených aut.vizuální prohlídka interiéru (ošoupaný volant, pedály, sedačky, švy na přístrojové desce v místech, kde je airbag…)

Kdy neplatí povinné ručení

Zrušení povinného ručení

Jedná se o případy, kdy je motorové vozidlo havarované a tedy nepojízdné. Dále pokud jejo technický stav je nevyhovující. V obou případech se buď motorové vozidlo nedá již opravit, nebo by se oprava finančně nevyplatila, může majitel požádat o zrušení registrace tohoto vozidla.

Co se stane když nezaplatím povinné ručení

Pojišťovna vám nezaplacené povinné ručení automaticky sama nepozastaví. Pokud se náhodou stane, že jim od vás nepřijde, jako každý měsíc, platba, tak vám poštou pošle upomínku, poté druhou. Pokud nezaplatíte ani tehdy, tak vaše pojištění zaniká. Nezaplacené platby ale zůstávají.

Jak zjistit že mám zaplacené povinné ručení

Pokud si nejste jisti, zda máte platné pojištění nebo u jaké pojišťovny jste povinné ručení sjednali, můžete to ověřit pomocí SPZ. Za tímto účelem existuje webový portál ČKP*, kam stačí zadat SPZ a datum k jakému pojištění hledáte, takže třeba to momentální. SPZ je zkratka pro státní poznávací značku.

Co hrozi za Nepojistene auto

Samotné pojištění obvykle zaniká po druhé nezaplacené upomínce a to už budete v hledáčku ČKP, která po vás bude peníze vymáhat. Pokuta za nepojištěné vozidlo se může vyhoupnout až na 40 000 korun. Za nepředložení zelené karty při kontrole pak hrozí pokuta 1 500 korun v blokovém řízení, až 3 000 korun.

Co je potreba k vymene SPZ

Výměna SPZ – potřebné doklady:Originál velkého technického průkazu.Originál malého technického průkazu.Pokud jste nahlásili odcizení značek – protokol od policie ( originál, Vám bude vrácen )Zbývající značka.Podepsaná plná moc – není třeba ověřená ( ke stažení ) *

Co je potřeba k registraci nového vozidla

Přihlášení nového vozidlaDoklad totožnosti.Doklad o nabytí vozidla – kupní smlouva, leasingová smlouva, faktura.Zelenou kartu – vůz musí mít sjednané povinné ručeníVelký technický průkaz – pokud již byl k vozidlu vystaven.C.O.C.U podnikatelů – živnostenský list, koncesní listina nebo notářsky ověření výpis z OR.

Co je potřeba při přepisu auta

Jaké dokumenty jsou potřeba k převodu vozidla:osobní doklady obou smluvních stran (popř.velký technický průkaz,malý technický průkaz (osvědčení o registraci vozidla),platná zelená karta,protokol o evidenční kontrole – na základě novelizace zákona č.uhrazený správní poplatek za přehlášení vozidla ve výši 800 Kč.

Jak vyresit Prepis auta

Dříve se převod auta do osobního vlastnictví neobešel bez odhlášení a následného znovu přehlášení novým majitelem. Dnes je celý proces naštěstí o poznání jednodušší, byť skrývá poměrně značná rizika. Ke kompletnímu přepisu stačí jediná návštěva registru vozidel na jakémkoliv úřadu obce s rozšířenou působností.

Kdo platí pokutu

Když policie neodhalí řidiče, který spáchá přestupek, pokutu musí zaplatit majitel nebo provozovatel auta.

Jaký je rozdíl mezi provozovatelem a vlastníkem vozidla

Provozovatel je osoba, která vozidlo nemusí vlastnit, ale se souhlasem vlastníka je fakticky užívá a provozuje, hradí náklady provozu vozidla atd. Je-li provozovatel jinou osobou než vlastník, potom se i tento odlišný provozovatel zapisuje se do registru vozidel.

Co se stane když nemám zelenou kartu

V případě, že zelenou kartu při kontrole nepředložíte (z důvodu, že jste ji zapomněli, nebo není platná), jde o přestupek a policie vám může uložit pokutu do výše 3 000 Kč. Pokud vůz není pojištěn vůbec, hrozí vám i vyšší sankce v podobě několika desítek tisíc korun.

Co je třeba udělat po koupi auta

Nový majitel auta má totiž povinnost do 10 dnů od nákupu navštívit registr vozidel. Přepis vozidla vyřídíte na kterémkoliv registru, bez ohledu na místo prodávajícího nebo kupujícího. U přepisu s vámi nemusí být nutně původní majitel, stačí, když s sebou budete mít podepsanou plnou moc.