Jak zjistím výbavu auta?

Jak zjistím výbavu auta?

Kde najdu v technicaku VIN

VIN vozidla je vždy uvedenou na velkém i malém technickém průkazu, najdete ho také na zalené kartě, v servisní knížce apod.

Jak zjistit historii auta zdarma

Kontrolu vozu pomocí VIN kódu lze provést jednoduše on-line pomocí systému AUTOTRACER na stránkách Cebia.com. Jedná se o největší databázi záznamů o ojetých vozidlech v ČR.

Kde zkontrolovat VIN zdarma

Na online kontrole VIN kódu je úžasné to, že jej lze provést odkudkoliv a v základu nic nestojí. Lze ji provést online na webových stránkách www.zkontrolujsiauto.cz, rozsáhlé databázi ojetých aut v ČR.

Jak zjistím VIN vozidla

Kde najdu VIN kód Vyraženo na automobilu na speciálním výrobním štítku, přičemž nejčastěji bývá v motorovém prostoru. Někdy ho najdete i pod čelním sklem na straně řidiče.
Archiv

Co Vyčtu z VIN kodu

Složení VIN kóduPrvní tři znaky VIN kódu značí výrobce vozidla, přičemž první znak označuje region výrobce (evropský region má přiřazen písmena S až Z) a druhý znak upřesňuje konkrétní zemi výrobce.Čtvrtý až devátý znak představují tzv.Posledních osm znaků tvoří jedinečné výrobní číslo konkrétního vozidla.

Jak vypadá VIN kód

VIN tvoří směsice 17 písmen a číslic, má ustálenou podobu (určenou normou ISO 3779 z roku 1983). V kódu se používají číslice a znaky anglické abecedy kromě písmen I, O a Q, u kterých by hrozila záměna s číslicemi 0 a 1.

Jak zjistit jestli auto bylo bourané

Prvním viditelným znakem, jak poznat bourané auto jsou nesourodé spáry mezi jednotlivými díly karoserie. Zvláště škvíra mezi předními a zadními dveřmi by se neměla rozšiřovat ani zužovat. Dalším vodítkem může být spára mezi kapotou a blatníkem. Na obou stranách automobilu by totiž měla být stejnou šířku.

Jak funguje carVertical

Společnost carVertical vyhodnocuje stav prověřovaného vozu a udává jeho celkové hodnocení od 1 do 10. Skládá se ze tří hlavních faktorů: dat o poškození, záznamů najetých kilometrů, poruch modelu. Skóre carVertical vám umožní rychle porovnat různá vozidla, která zvažujete koupit.

Jak zjistit výbavu auta dle VIN

VIN decoder Cebia – AUTOTRACER

Systém AUTOTRACER umí na základě dekódovaného VIN kódu zobrazit nejen základní specifikace vozu (model, značka, typ motoru, technické specifikace, výbava apod.), ale také dohledat jeho historii. VIN decoder od Cebia dokáže mj. dohledat: Kompletní specifikaci vozu včetně příplatkové výbavy.

Jak zjistit informace podle VIN

Dají se poznat Některé informace jsou na specializovaných portálech k dispozici zdarma, kompletní historii lze získat většinou za poplatek. Vyhledávat podle VIN lze například na portálech vindecoder.eu, cardetect.cz, vincheck.cz nebo zkontrolujsiauto.cz.

Co Vyčtu z VIN

První znak určuje region, ve kterém výrobce působí, druhý znak pak upřesňuje stát, třetí identifikuje značku (Škoda má kód TMB). Následujících pět pozic uvádí model, druh karoserie, provedení motoru a další specifikace.

Jak zjistit jestli mám zaplacené povinné ručení

Pokud si nejste jisti, zda máte platné pojištění nebo u jaké pojišťovny jste povinné ručení sjednali, můžete to ověřit pomocí SPZ. Za tímto účelem existuje webový portál ČKP*, kam stačí zadat SPZ a datum k jakému pojištění hledáte, takže třeba to momentální. SPZ je zkratka pro státní poznávací značku.

Co lze vyčíst z VIN

Pomocí VIN kódu lze vozidlo nejen identifikovat, ale také lze na jeho základě dohledat a prověřit všechny důležité informace o vozidle (výrobce, model, kód motoru, datum výroby, historii najetých km, servisní historii, předchozí poškození apod.).

Proč nekupovat auto po bouračce

vidíte reálnou podobu auta, prodejce neskrývá závady a jedná s vámi na rovinu, bouraná auta jsou levnější a při nenáročné opravě můžete výhodně přijít k zánovnímu kousku, koupě bude o to výhodnější, když zvládnete opravu svépomocí nebo se známým mechanikem.

Jak zjistit zda auto není kradené

Kontrola odcizení až ve 12 registrech je součástí každého prověření historie vozidla od společnosti Cebia. Zkontrolovat historii vozidla včetně kontroly odcizení lze jednoduše online na webu Cebia.com. Pro kontrolu stačí zadat VIN kód vozidla.

Co je lepší Cebia nebo carVertical

Přehledy carVertical jsou komplexnější, obsahují údaje o historii mezinárodních vozidel, včetně údajů o nehodách, krádežích či najetých kilometrů. Naopak jiní mohou ocenit společnost Cebia a její dlouholetou působnost na českém trhu, přehledné webové stránky, PDF reporty nebo funkci AUTROTRACER.

Co patří do povinné výbavy auta

Co obsahuje povinná výbavavýstražný trojúhelník,reflexní vestu,autolékárničku,rezervní kolo nebo prostředky na opravu (lepicí sadu),klíč na kola,zvedák.

Co je lepší carVertical nebo Cebia

Přehledy carVertical jsou komplexnější, obsahují údaje o historii mezinárodních vozidel, včetně údajů o nehodách, krádežích či najetých kilometrů. Naopak jiní mohou ocenit společnost Cebia a její dlouholetou působnost na českém trhu, přehledné webové stránky, PDF reporty nebo funkci AUTROTRACER.

Jak zjistit majitele auta

Vzhledem k přísným právním předpisům tykajícících se ochrany osobních údajů nelze dohledat žádné údaje o majiteli vozidla na základě SPZ ani VIN vozidla. Státní orgány a některé soukromé společnosti (např. pojišťovny) tuto možnost mají, ale bez souhlasu majitele vozidla nesmějí jeho osobní údaje nikomu předávat.

Co kdyz nemám Zaplacene povinné ručení

Až 40 000 Kč pokuta za neplatné povinné ručení

Nesjednání pojištění je jednoznačným porušením zákona, a proto musí být potrestáno. Pokud řidič nepředloží zelenou kartu při silniční kontrole, hrozí mu bloková pokuta na místě až 1 500 Kč nebo ve správním řízení až 3 000 Kč.

Co se stane kdyz zapomenu zaplatit povinné ručení

Pokud z nějakého důvodu zapomenete zaplatit povinné ručení, pojišťovna vás na tuto skutečnost písemně upozorní. Když dlužnou částku ihned zaplatíte, nic se neděje. Samozřejmě se může stát, že se dopis nebo e-mail někde ztratí. Další upomínky už mohou být zpoplatněny.

Co Vyčtu z VIN kódu

Složení VIN kóduPrvní tři znaky VIN kódu značí výrobce vozidla, přičemž první znak označuje region výrobce (evropský region má přiřazen písmena S až Z) a druhý znak upřesňuje konkrétní zemi výrobce.Čtvrtý až devátý znak představují tzv.Posledních osm znaků tvoří jedinečné výrobní číslo konkrétního vozidla.

Jak zjistit vlastníka auta

Legální cestou zjistíte údaje o majiteli vozidla pouze prostřednictvím Policie České republiky. Ta má ale v případě neznámého majitele svázané ruce. Ani jedna ze zmíněných institucí nesmí poskytnout údaje o majiteli bez jeho souhlasu. Pokud neznáte vlastníka vozidla, který ujel od nehody, nahlaste proto nehodu policii.

Jak koupit Bourane auto

Při zvažování nákupu bouraného auta musíte brát v potaz jeho reálný stav, pořizovací cenu, odhad nákladů na opravu, ale i nějakou tu korunu navíc, protože ono se vždycky ještě něco objeví. Na prvním místě by však měla stát schopnost bezpečného provozu.

Jaká auta se nejvíce kradou

Zajímavější je pohled na konkrétní modely. Opět absolutními čísly je zloději nejvíce ohrožena Škoda Octavia (797 kusů). Hned za ideálem mnohých Čechů se nejvíce pátralo po Fabii (248 případů) a třetí místo překvapivě zaujímá stařičká Felicia, která se 160 případy o 5 jednotek překonala Superb.