Jak se platí v autobazaru?

Jak se platí v autobazaru?

Na co si dát pozor v autobazaru

Vyžádejte si všechny potřebné náležitosti

Poptejte se na původ vozidla i na předchozí majitele. Zkontrolujte si vše, co bylo uvedeno v inzerci. Ujistěte se, že bude auto připravené k prohlídce a projetí. Zeptejte se, zda je na místě možnost dát auto na zvedák nebo na rampu.
Archiv

Jak funguje koupě auta z bazaru

Kupní smlouva: Koupě auta

Koupě ojetiny je právním vztahem stejně jako koupě nového auta. Některé autobazary používají často vzorové smlouvy, které jsou mnohdy napsané ve prospěch autobazaru a na úkor kupujícího. Pokud se vám bude zdát některé ujednání z kupní smlouvy na auto nevýhodné, zkuste o smlouvě vyjednávat.
Archiv

Jak funguje autobazar

Komisní prodej funguje tak, že odvezete auto do bazaru, ten ho vystaví na své ploše a stará se o jeho propagaci, a pak si z prodeje vezme provizi. Lepší bazar se postará nejen o propagaci auta, ale i o veškerou dokumentaci spojenou s prodejem. Auto ale nemáte pod kontrolou a nevíte, co se s ním děje.

Jak zaplatit při koupi auta

Otázka vyvstává v případě formy úhrady automobilu. Soukromí majitelé aut dříve preferovali platbu v hotovosti, s pokrokem doby je ale samozřejmostí bezhotovostní platba a žádný prodejce by s tím neměl mít problém. Pokud by prodejce doslova vyžadoval platbu v hotovosti, zvažte, zdali je prodejce opravdu věrohodný.

Kdy se vyplatí koupit ojeté auto

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak ověřit ojeté auto

Před samotnou návštěvou prodejce si vždy prověřte historii vozidla – největší databázi záznamů o ojetých vozech naleznete na Cebia.com. Odhalit můžete stočený tachometr, předchozí poškození, fotky z historie auta a mnoho dalšího.

Proč nekupovat auto z bazaru

Nákup ojetého vozu je vždy spjat s určitými riziky a v málokterých případech je lze stlačit na nulu. Pokud se všem budete držet našich rad, rozhodně zvýšíte pravděpodobnost, že auto, které jste si právě přivezli z bazaru, není kradený vrak se stočeným tachometrem a padělanými doklady.

Jak ziskat slevu v autobazaru

“ Tak nějak zkuste zaútočit na prodejce. Pokud je auto v komisi, pak máte z 80 % vyhráno. Prodejce zavolá majiteli a řekne mu, že je tu zákazník, který by auto koupil, ale jen se slevou kvůli následným opravám. Majitele většinou přesvědčí, že jinak se auto nepodá, bazar svou marži má stále a pak si s radostí plácnete.

Jak si koupit ojeté auto

V potaz vezměte náklady na palivo, cenu pneumatik (dle jejich rozměru), ceny náhradních dílů, délku servisních intervalů i hodinovou sazbu servisu. U ojetého auta nezapomínejte na první servis – vždy je dobré vyměnit olej, filtry, zkontrolovat stav brzd, rozvody motoru apod.

Kdy jsou auta nejlevnější

A co víc, toto období (8. – 11. rok) je ze všech období nejlevnější, protože amortizace auta každým uplynulým rokem klesá jen velmi málo a náklady na údržbu jsou stále na přijatelné úrovni.

Jak drahé auto si koupit

Experti na osobní finance radí, aby lidé za auto dali maximálně 5-7 % hrubých příjmů domácnosti za dobu jeho předpokládaného užívání. Češi by tak měli ve dvou při průměrné mzdě lehce nad 33 000 Kč a koupi auta na 10 let vybírat mezi modely s cenovkou do 600 000 Kč.

Co je lepší Cebia nebo carVertical

Přehledy carVertical jsou komplexnější, obsahují údaje o historii mezinárodních vozidel, včetně údajů o nehodách, krádežích či najetých kilometrů. Naopak jiní mohou ocenit společnost Cebia a její dlouholetou působnost na českém trhu, přehledné webové stránky, PDF reporty nebo funkci AUTROTRACER.

Kdy pojistit auto při koupi

Kdy je nutné sjednat povinné ručení

Hodně lidí se domnívá, že na sjednání povinného ručení platí nějaká ochranná lhůta do 14 dní po koupi. Ale pozor – žádná ochranná lhůta neexistuje! Pokud autobazar ukončí povinné ručení na auto v den prodeje, pak musíte mít při vyjetí z brány bazaru sjednané povinné ručení.

Jak vyjednávat o ceně auta

Jak se připravit na jednání Před zahájením jednání se musíme vyzbrojit co možná největším množstvím argumentů. Především si zjistěme co nejvíce o modelu, který chceme koupit. Ověřme si, jaké jsou jeho typické závady, u jakého počtu najetých kilometrů se objevují a jaká je cena jejich odstranění.

Kdy je nejlepší čas na koupi auta

Březen a září jsou nejrušnějšími obdobími pro prodej nových aut a stejně tomu je i u těch ojetých, i když s mírným zpožděním. Mezidobí před začátkem léta je obvykle tím nejlepším obdobím roku na koupi ojetého auta, pokud tedy nechcete čekat až do zimy.

Jak dlouho trvá koupě auta

Vůz vystavený v autobazaru čeká na nového majitele v průměru 1 až 3 měsíce. Průměrná doba inzerce auta činí 56,6 dne. Informovala o tom společnost AAA AUTO. Do statistik jsou ale započítány i specifické vozy, které si majitele hledají hůře.

Jakou ojetiny do 50000

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Co je výhodnější úvěr nebo leasing

Pro finanční ústav je leasing výhodnější a méně rizikový. V případě leasingu nemá problém věřitel majetek zabavit, protože si v podstatě bere to, co je jeho. U bankovního úvěru to má věřitel o něco složitější. Leasingové společnosti ve spolupráci s pojišťovnami nabízejí výhodnější pojištění předmětu.

Jak zjistit jestli bylo auto bourané zdarma

A jak zjistit jestli bylo auto bourane zdarma Základní prověření VIN je zdarma. Využít můžete například službu VinCheck. Ta vám kromě specifikace vozu prozradí i to, zda automobil není nahlášen jako kradený nebo jestli není například majetkem leasingové společnosti.

Jak zjistit VIN z SPZ

Vzhledem k přísným právním předpisům tykajícících se ochrany osobních údajů nelze dohledat žádné údaje o majiteli vozidla na základě SPZ ani VIN vozidla. Státní orgány a některé soukromé společnosti (např. pojišťovny) tuto možnost mají, ale bez souhlasu majitele vozidla nesmějí jeho osobní údaje nikomu předávat.

Kdo platí za přepis auta

Samotný přepis vozidla je zpoplatněn částkou 800 Kč, kterou platí prodávající, pokud není smluvně určeno jinak. K tomu si připočítejte poplatek za evidenční kontrolu na STK ve výši 400 Kč a případně ekologickou daň. Výše ekologické daně se odvíjí od emisní třídy vozidla.

Jak dlouho mám na přepis auta

56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích, do 10 pracovních dní podat žádost o zápis změny vlastníka silničního vozidla na registru silničních vozidel. Zápis změny vlastníka vozidla může provést jakýkoliv obecní úřad obce s rozšířenou působností (odbor dopravy).

Jaké levné auto koupit

Nejlepší levná auta do 50 000 KčMinivozy – Renault Twingo. Mezi nejmenšími auty se dá logicky nejlépe vybírat, pokud máte omezený rozpočet.Malé vozy – Škoda Fabia. I v této třídě je výběr poměrně široký.Nižší střední třída – Ford Focus.Střední třída – Toyota Avensis.MPV – Citroën Xsara Picasso.

Jak sehnat auto levně

Nástěnku s inzercí zdarma nabízejí také některé hypermarkety přímo ve svých prodejnách. Dost možná nejsnazší cesta pro legračně levné auto vede přes sociální síť Facebook, kde jsou skupiny přímo věnované prodeji a nákupu ojetin s nízkým cenovým stropem.

Proč je auto na splátky levnější

Úvěr je výhodnější i pro ně, protože si z částky mohou odepsat DPH, které může následně posloužit jako akontace. Výsledná částka, o kterou člověk žádá je nižší a tím i rozpočet, který na to byl určen. Firmy tak mají o něco dříve splaceno a mohou si nakonec půjčit méně peněz.