Ve kterém italském městě najdeme fontánu di Trevi?

Ve kterém italském městě najdeme fontánu di Trevi?

Ve kterém italském městě je Fontána di Trevi

Fontána di Trevi
Výstavba 1735
Materiály římský travertin a Kararský mramor
Poloha
Adresa Piazza di Trevi, Roma, Řím, Municipio I, Itálie

Jak hodit minci do fontány di Trevi

K římské fontáně Di Trevi se váže legenda, že pokud k ní stojíte zády a vhodíte dovnitř minci přes levé rameno, určitě se do Říma zase vrátíte.

Co znamená di Trevi

K fontáně se sbíhají úzké uličky, od nichž je odvozen její název (tre vie – tři ulice). Fontana di Trevi krásně zdobí celé průčelí paláce.
Archiv

Co delat v Rime

Co vidět a navštívit v ŘíměKoloseum. „Dokud bude stát Koloseum, bude stát i Řím.Vatikán. Nejmenší stát na světě, sídlo Svatého stolce a tím pádem i papeže, najdete přímo v srdci Říma.Andělský hrad.Pantheon.Fontana di Trevi.Forum Romanum.Palatin.Španělské schody.

Kdy se čistí Fontana di Trevi

Asi si dovedete představit, že by miliony turistů, kteří ročně navštíví Řím tuto krásnou fontánu, rychle mincemi zaplnili. Fontána není plná mincí, protože se každou noc čistí a mince jdou na charitu. Průměrně jde na charitu 3.000 eur za den, což je opravdu velká částka (75.000 kč).

Co navštívit v Římě zdarma

Před návštěvou Říma si můžete zařídit ROMA PASS, jde o turistickou kartu, se kterou lze navštívit zdarma památky, které jsou do tohoto projektu zapojeny, tedy Koloseum, Forum Romanum, Trajánovo fórum, Andělský hrad, Kapitolská muzea, Galerie Borghese, Caracallovy lázně, Circus Maximus, Římské národní muzeum aj…

Kdy nejlépe jet do Říma

Nejlepší čas na návštěvu Itálie je na jaře od dubna do června nebo na podzim od září do října. V těchto obdobích jsou v rozmanitých regionech této země mírnější teploty a často i méně turistů než v hlavní letní sezóně.

Jak dlouho trvá prohlídka Kolosea

Jak dlouho trvá návštěva Kolosea Pokud navštívíte Koloseum bez průvodce nebo audioprůvodce, budete na prohlídku potřebovat přibližně jednu hodinu. Pokud se však rozhodnete pro prohlídku s průvodcem, může trvat od 1,5 do 3 hodin v závislosti na tom, jaký typ prohlídky Kolosea si vyberete.

Kdy nejezdit do Itálie

S ohledem na počasí je nevhodnějším obdobím na návštěvu Itálie duben až červen a září až říjen, kdy jsou mírné teploty. Horkému a dusnému srpnu je nejlepší se vyhnout, a to bez ohledu na to, kterou část země plánujete navštívit.

Co si přivézt z Říma

Typickými suvenýry dovezenými z Říma jsou jak klasické figurky, trička s potiskem, tak kožené boty či kabelky. Řím byl již v dávných dobách centrem designu a módy a mnoho lidí sem i dnes míří za nákupy. Při nákupu suvenýrů se můžete nechat inspirovat římským elegantním stylem v módě.

Kdy je nejlepší navštívit Řím

Nejlepší čas na návštěvu Itálie je na jaře od dubna do června nebo na podzim od září do října.

Na co si dát pozor v Římě

Bezpečnostní situace je v Itálii v zásadě stejná jako v jiných jihoevropských zemích, pozor na kapesní krádeže, krádeže v automobilech, v dopravních prostředcích a na pláži. Velice časté je vykrádání vozidel a karavanů.

Na co si dát pozor na dovolené v Itálii

Bezpečnostní situace je v Itálii v zásadě stejná jako v jiných jihoevropských zemích. Dejte si pozor na kapesní krádeže, krádeže v automobilech, v dopravních prostředcích a na pláži.

Co si vzít s sebou do Itálie

Kromě běžné kosmetiky (zubních kartáčků, mýdla, šamponu…) nezapomeňte na holicí potřeby pro muže i ženy, zrcátko, ženské hygienické potřeby, prezervativy, papírové kapesníky, pomádu na rty, manikúru (nůžky, pinzetu). Přiberte také malovátka, antiperspirant, parfém, gumičky a sponky do vlasů.

Co je levné v Itálii

Levnější jsou lokální produkty (zelenina, ovoce, těstoviny, …), o něco dražší jsou sýry a uzeniny, které jsou ovšem kvalitní. V supermarketech se dívejte po akcích, dobré víno můžete v akci koupit za 3–4 eura. Drahé jsou cigarety. Na trzích se prodávají místní kvalitní potraviny a oproti cenám u nás jsou dražší.

Co se vyplatí koupit v Itálii

Oblíbeným suvenýrem je italské víno, Grappa, různé likéry. Mezi nejoblíbenější likéry patří Limoncello, Limoncillo, které se vyrábí v oblasti kolem Neapole, v Sorrentu. Známý je také likér mandlový Amaretto, který se používá na výrobu oblíbeného zákusku Tiramisu. K tomu potřebujeme ještě Mascarpone.

Co vidět v Římě za 4 dny

Koloseum – temná historie arény, kde se bojovalo na smrt. Tato stavba je oblasti starého, tedy antického Říma tou nejimpozantnější.Forum Romanum a další císařská fóra.Pahorek Kapitol – velký Michelangelův projekt.Španělské schody.Pantheon – nejzachovalejší antický chrám.Vatikán – Bazilika a náměstí svatého Petra.

Co se nesmí dělat v Itálii

Co se nesmí v Itálii

Pro ilustraci: Například ve městě Eraclea nesmíte na pláži hrabat díry do písku. V Benátkách krmit holuby, v Lerici chodit pouze v plavkách. Pozor ale i na líbání, v Eboli můžete dostat pokutu za líbání v autě. V celé Itálii potom platí zákaz nákupu zboží u plážových či pouličních prodejců.

Jaké oblečení do Itálie

1. Vhodné oblečení Chodit v Itálii v nevhodném oblečení je tak trochu faux pas, být situaci přiměřeně oblečen je tu bráno jako projev úcty k okolí i k sobě samému. Při návštěvě Říma myslete především na nutnost mít zakrytá ramena a kolena při návštěvě kostelů, kterých jsou tu desítky.

Co se vyplatí v Itálii

Italové se chlubí výbornými víny, sýry, olivovými oleji a balsamikovým octem. Olej kupujte panenský, lisovaný za studena. Vyplatí se investovat a za kvalitu si připlatit, neboť v Itálii zpravidla skutečně platí, že čím vyšší cena, tím vyšší kvalita (což se u nás bohužel říct nedá).

Jak nejlépe platit v Itálii

eurozóny, tedy se zde platí eurem. Kromě těchto moderních bankovek můžete použít také platební karty Visa, MasterCard, Diners a American Express. Kolik peněz v Itálii ponecháte, záleží také na místu a na době, kdy tuto přátelskou zemi navštívíte. K nejdražším městům patří Benátky a Řím.

Jaké potraviny nakoupit v Itálii

Gurmáni si vozí z Itálie kvalitní olivový olej, nakládané papričky, feferonky, nakládané olivy, a já si nikdy neopomenu dovézt peperliziu, nakládanou zeleninu v olivovém oleji do rizota. Výborné jsou oplatky s medem a mandlemi (ripiete), které jsou k dostání na Gargánu.

Co si dát v Itálii

10 pokladů italské gastronomie: pizza, sladkosti i likérySvětoznámý italský dezert TiramisùPizza Margherita – legenda původem z Neapole.Těstoviny jsou základem italské kuchyněPravá italská káva je jedinečnáMozzarella di bufala se připravuje v Kampánii z buvolího mléka.Sicilské cannoli dostanou každého.

Co se snídá v Itálii

Italové mají ve zvyku snídat málo, typicky sladké pečivo a kávu. V průměrných 3hvězdičkových hotelech čekejte podobnou snídani. Během dne si v baru můžete sednout na menší jídlo jako „panino“ – plněná bageta, jak studená, tak zapečená, toasty, případně nějaké těstoviny. Večer se v nich podává „aperitivo“.

Co se pije v Itálii

Typické italské nápojeItalská káva.Limoncello – tradiční italský nápoj.Aperol Spritz – osvěžující koktejl.Pivo Peroni – Nastro Azzurro.Italské víno.