Na co si dát pozor v Keni?

Na co si dát pozor v Keni?

Co je typické pro Keňu

Typické na nich je, že je zdobí krásná lidová swahilská přísloví. Tím se řadí k velice často pořizovaným suvenýrům z Keni. Kikoi jsou barevné šátky, zhotovené ze silnější pruhované bavlny. Jedná se o velmi praktickou věc i pro všechny návštěvníky Keni.
Archiv

Co se nesmi vyvazet z Keni

Nikdy nekupujte výrobky pocházející z divoké zvěře a jiných chráněných zvířat (slonovina, kůže, korály, mušle) a raději se ujistěte, že nekupujete nic, co se nesmí vyvážet. Pozor také na drogy, jejich vývoz je přísně trestný.

Co si vzít s sebou do Keni

Nezpomeňte si také vzít s sebou toaletní potřeby a osobní léky a případně náhradní brýle. Pro ty, kdo se chtějí vydat na kempové safari je dobré mít baterku a nůž. V Keni také potřebujete adaptér do zásuvky. Hodí se mít s sebou dalekohled a kameru.
ArchivPodobné

Jakou řečí se mluví v Keni

Keňa

Keňská republika Jamhuri ya Kenya Republic of Kenya
Hustota zalidnění 78 ob. / km² (124. na světě)
HDI 0,575 (střední) (152. na světě, 2021)
Jazyk svahilština, angličtina (úřední), arabština a kmenové jazyky
Národnostní složení převažují Kikujové a další bantuská etnika, neafrických obyvatel je asi 1 % populace

Kdy na dovolenou do Keni

Z předcházejících řádků tedy vyplývá, že nejlepšími měsíci pro cestu do Keni jsou především leden, únor a březen, kdy jsou nejvyšší teploty a nejméně deště. Alternativní variantou pak může být cesta v září či říjnu, kdy jsou v Keni průměrné teploty, málo deště a především málo turistů.

Co v Keni

Pokud se vydáte do Keni, určitě se to neobejde bez návštěvy některého z národních parků. Turisticky oblíbený je NP Masai Mara na jihozápadě Keni, který má jméno po svých původních obyvatelích – Masajích, a místní řece Mara. Zavítat můžete také do NP Amboseli, Tsavo East nebo Nairobi. Stačí si jen vybrat.

Co se nesmí vozit do Řecka

Vývozní a dovozní předpisy se liší• ŘECKO – Bez povolení je zakázáno dovážet a vyvážet starožitnosti a umělecké předměty. Zcela zakázáno je vozit do Řecka pokojové rostliny. V kanystru se také nesmí převážet více než 10 litrů pohonných hmot. CHORVATSKO – Pro dovoz potravin jsou množstevní limity.

Co si zabalit do Afriky

Seznam vychází z vlastních zkušeností.Seznam věcí a tipy na safari v Africe:OBLEČENÍ: lehké dlouhé kalhoty, kraťasy, trika nebo košile s dlouhým i krátkým rukávem, šátek, kšiltovka, teplejší mikina, nepromokavá bunda, ručník, plavky, sandále/pantofle, pevnější obuv, tenké rukavice, termoprádlo (moira)

Co znamená svahilsky Jambo

Znamená „žádný problém“ nebo „neboj“ (doslova: „nejsou potíže“). Jambo! – pozdrav užívaný především v kontaktu s turisty, mezi domorodými mluvčími je většinou ohýbán (např. hamjambo, hatujambo).

Proč jet do Keni

Proč do Keni letět

Keňa je známá především díky safari, o tom není pochyb. Má širokou nabídku národních parků, které se liší například cenou, rozsahem, dostupností (do některých se dostanete po 1–2 dnech jízdy autem), druhy zvířat či nabídkou ubytování nebo adrenalinových zážitků.

Kdy je nejlepší jet na safari

Doporučuje se jet na safari na konci období sucha, kdy je zvířat vidět nejvíce a je lepší viditelnost, tráva roste minimálně. Každý měsíc však má své kouzlo. Chladnější počasí na začátku období sucha,ale i krásné oblohy v období dešťů.

Kdy je nejlepší jet do Keni

Z předcházejících řádků tedy vyplývá, že nejlepšími měsíci pro cestu do Keni jsou především leden, únor a březen, kdy jsou nejvyšší teploty a nejméně deště. Alternativní variantou pak může být cesta v září či říjnu, kdy jsou v Keni průměrné teploty, málo deště a především málo turistů.

Kdy jet na safari do Keni

Kdy vyrazit na safari

V lednu, únoru a březnu panuje v Keni suché a teplé počasí a tyto měsíce představují hlavní turistickou sezónu. Po nich následuje první období dešťů – duben a květen. Dalším příhodným obdobím pro návštěvu keňského safari jsou červenec a srpen. Období od října do prosince je dalším obdobím dešťů.

Co se vyplatí koupit v Řecku

Co nakoupit v Řecku Z Řecka se vyplatí koupit domů jako dárek olivový olej, víno, fetu, sezamová semínka v medu. Dobrý je i zdejší med, nejlepší je tympánový z Limnu a Kalymnu, skvělý jogurt měli i na ostrově Thassos. Výborný je i místní jogurt.

Co si přivézt z Kréty

Nejlepší suvenýry, které se vezměte domů z Kréty z ŘeckaHorský bylinkový čaj.Olivový olej.Tradiční oblečeníKeramika.Víno.Bylinky.Raki.

Jak se řekne africky Ahoj

Obyvatelé velmi ocení, pokud je v jejich jazyce alespoň pozdravíte. Tanzanský pozdrav se skládá z mnoha zdvořilostních otázek a odpovědí. Nemůžete ale nic zkazit, začněte-li pozdravem JAMBO (lze přeložit jako ahoj). Pro starší a vážené osoby je lépe použít SHIKAMOO [šikamó], na což vám osoba odpoví MARAHABA.

Jak se řekne africky dobrý den

ZÁKLADNÍ KONVERZAČNÍ FRÁZE

Dobrý den Jambo (džambo)
Vítejte Karibu
Nashledanou Kwaheri
Zítra Kesho
Dobrou noc Lala salama

Co si vzít s sebou na safari

Vezměte si sebou teplé oblečení – mikinu, bundu, někdo bude preferovat i čepici a rukavice. Vyhněte se výrazným barvám, jako je červená a modrá. Ideální je hnědá a zelená. Vezměte si sebou láhev s vodou, dalekohled, fotoaparát nebo kameru.

Jak dlouho trvá cesta letadlem do Keni

Přehledná tabulka s trváním letů

Destinace příletu Délka letu Vzdálenost z Česka
Délka letu do Keni ? 8:00 5820 km
Délka letu do Kolumbie ? 11:20 9740 km
Délka letu do Kostariky ? 12:40 9990 km
Délka letu na Kubu ? 10:50 8770 km

Co vzít s sebou na Krétu

Máte-li šnorchl a ploutve, doporučuji přibalit, aspoň si zpestříte nudné povalování na pláži. Opalovák s vysokým faktorem snad nemusím ani připomínat a rozhodně nezapomeňte na Panthenol (nejlépe ve formě pěny). Když je řeč o chemikáliích, ještě si opatřete repelent. Né že bych měl s komáry na Krétě špatnou zkušenost.

Jak se mluví v Tanzánii

Úředními jazyky v Tanzanii jsou angličtina a svahilština, ale v praxi se používá více než 100 domorodých jazyků. Svahilština převažuje ve vládních kruzích, v nižším soudnictví a na prvních stupních základních škol. Anglicky se hovoří v diplomacii, v obchodním styku, ve vyšším soudnictví a ve vyšších stupních škol.

Jak je dlouhý let do Keni

Let do Keni trvá asi 8 hodin.

Co se nesmí v Řecku

10 věcí, které nikdy nedělejte v ŘeckuNespěchejte. Čas pro Řeky nic neznamená.Neházejte toaletní papír do záchodu.Neukazujte, že je něco OK!Nejezte u McDonald's.Nechoďte na svatá místa v tílku a v kraťasech.Nedotýkejte se památek.Nefotografujte válečné loděNechoďte nikam na vlastní nebezpečí

Jak dlouho trvá let z Prahy do Keni

Nejrychlejší let Česká republika–Keňa trvá 18hod 50min (Praha Letiště Václav Havel–Nairobi Jomo Kenyatta Mezinárodní letiště).

Jak se domluvit v Řecku

Úředním jazykem Řecka a řecké části Kypru je řečtina. Píše se alfabetou (řeckou abecedou). Mezi nejčastěji používané cizí jazyky patří angličtina a francouzština. V turistických destinacích se tedy dobře domluvíte anglicky a někdy uspějete i s němčinou.