Jak útočí krokodýl?

Jak útočí krokodýl?

Jak vysoko Vyskoci krokodýl

Krokodýli jsou překvapivě zdatní skokani, pomocí silného ocasu dokáží vymrštit kolmo nad hladinu až dvě třetiny své celkové délky. Velké, těžké kusy už tak mrštné nejsou, ale například třímetrový dokáže vyskočit až dva metry nad hladinu.
Archiv

Co umí krokodýl

V zajetí se umí naučit povely a pamatují si různé věci. Například poznají ošetřovatele. Jsou obdařeni celkem dobrým zrakem, sluchem i čichem. Oči, uši i nosní otvory jsou umístěny v horní části hlavy, aby krokodýl mohl mít skoro celé tělo pod vodou a přesto vnímat, co se děje.

Jak vidí krokodýl

Výborně vidí za šera i v noci, ale patrně to není jejich nejsilnější smysl. Přes oko se jim ze strany táhne jemné průhledné víčko, kterému se říká mžurka. Když se krokodýl potopí, mžurka se přes oko zatáhne. Pod vodou však příliš dobře nevidí.

Jak se rozmnožuje krokodýl

Po páření, které probíhá ve vodě, si samice na břehu vyhrabe jámu, hlubokou asi 50–80 cm, do které může položit až 100 vajec (nejméně asi okolo 20–25). Počet vajec závisí na velikosti a kondici samice. Vejce mají oválný tvar a měří asi 8 x 6 cm. Po nakladení samice jámu s vejci zahrabává.

Jak dlouho vydrží krokodýl bez jídla

Krokodýl vydrží až 6 měsíců bez potravy. Krokodýli žijí v tropických oblastech Afriky , Asie , Ameriky i Austrálie. Jejich potravou jsou nejenom ryby , ptáci , savci , plazi ale stává se jí i člověk.

Jak rychlý je krokodýl

Kajman černý: 48 km/hKrokodýli / RychlostKajman černý je velký druh krokodýla a společně s aligátorem severoamerickým jeden z největších zástupců čeledi aligátorovití. Wikipedie

Jak slyší krokodýl

Jak slyší krokodýl Přestože krokodýli nemají ušní boltce, bez problémů poznají, odkud přichází zvuk. Jak je to možné Skupina vědců z Marylandské univerzity zjistila, že za schopnost krokodýlů rozeznat směr zvuku může kanál, který vede napříč lebkou a propojuje oba ušní bubínky.

Jak rychle běhá krokodýl

Kajman černý: 48 km/hKrokodýli / RychlostKajman černý je velký druh krokodýla a společně s aligátorem severoamerickým jeden z největších zástupců čeledi aligátorovití. Wikipedie

Jak často jí krokodýl

„Větší exempláře krokodýlů se krmí dvakrát týdně, menší třikrát až čtyřikrát. To ale neznamená, že si krokodýli žijící ve volné přírodě občas nepřilepší. „Čas od času uloví nějakou tu zebru, pakoně, antilopu a podobné kopytníky. Krokodýl je schopný najednou pozřít až 23 % svojí vlastní váhy.