Jak vyčistit hadici od pračky?

Jak vyčistit hadici od pračky?

Čím vyčistit odpadní hadici u pračky

Přidáte-li octu do pračky a do běžného pracího programu příliš mnoho, může vám poškodit pryžové části, tedy právě odtokovou hadici. Doporučuje se také po praní nechávat pračku pootevřenou a občas zvolit vyšší teplotu. Vyšší teplota krásně vyčistí pryžovou hadici a nečistoty se vám nebudou hromadit v pračce a prádle.

Jak odstranit usazeniny z pračky

Postačí vám přibližně 300 – 400 ml octa, který nalijete do prázdného bubnu pračky a pustíte nejdelší prací program s nejvyšší možnou teplotou. Po dokončení praní vytřete zbytek uvolněných nečistot houbičkou a nakonec hadříkem namočeným v čisté vodě. S čištěním pračky vám může pomoci také obyčejná jedlá soda.
Archiv

Jak vyndat hadici z pračky

Odšroubujte matici, které spojuje hadici s pračkou. Pokud to nepůjde rukou, použijte stavitelný klíč (francouzák). Stejným způsobem odšroubujte hadici od potrubí. Vezměte novou hadici a našroubujte jí nejprve na potrubí, potom na druhé straně k pračce.
Archiv

Jak vyčistit odtokovou hadici

Odpadní hadici pračky vyčistěte nekovovým kartáčem na čištění hadic, který je na trhu běžně dostupný. S ním se snadno dostanete do hadice a štětiny kartáče zachytí každou nečistotu. Hadici po vyčištění propláchněte a nakonec ji zapojte zpět k pračce a kanalizaci.
Archiv

Jak prodlouzit hadici

Samotné prodloužení hadice je snadné. Do stávající hadice zasunete speciální spojku vypouštěcí hadice a zajistíte ji hadicovou celonerezovou sponou. Na druhou stranu spojky nasunete novou vypouštěcí hadici a opět zajistíte sponou. A je hotovo.

Jak vyčistit pračku jedlou sodou a octem

Půl hrnku jedlé sody rozpusťte ve vodě a nalijte do přihrádky na prášek a aviváž. Do bubnu pračky nalijte 2 hrnky octa a přidejte sáček jedlé sody. Spusťte nejdelší program s nejvyšší teplotou, po vyprání pračku propláchněte. Roztokem octa a jedlé sody očistěte i další místa, kde se usazuje vodní kámen a nečistoty.

Kam dát ocet do pračky

Pokud byste se do takového čištění pračky octem chtěli přeci jen pustit, pak stačí jen jednou nebo dvakrát do roka. Připravte si k tomu dva menší hrnky octa, které nalijte přímo do bubnu pračky. Pak pusťte pračku na prázdno na nejvyšší možnou teplotu a nejdelší program.

Co je nejlepší na čištění pračky

Nejlepší přírodní prostředky pro čištění pračky

Používá se ocet, jedlá soda, kyselina citronová a různé jejich kombinace.

Jak prodlouzit Vypousteci hadici

Klidně kupte hadici patřičné potřebné délky (prodloužení) a k tomu spojku. Toto jsem koupil – Plus další hadici potřebné délky ( normálně se prodává ) , napojil k sobě a do sifonu s výhodem pro odpad . Slouží v pohodě do roztrání těla !

Jak prodloužit hadici od pračky

Klidně kupte hadici patřičné potřebné délky (prodloužení) a k tomu spojku. Toto jsem koupil – Plus další hadici potřebné délky ( normálně se prodává ) , napojil k sobě a do sifonu s výhodem pro odpad . Slouží v pohodě do roztrání těla !

Jak napojit odpadní hadici u pračky

Odtok vody

připojení pračky k odpadu. Pokud má vaše koupelna odtokové potrubí, stačí do něj hadici zapojit a máte hotovo. Pokud tomu tak není, můžete vypouštěcí hadici vložit do plastového kolena a zavěsit na okraj vany nebo umyvadla. Toto napojení odpadu k pračce bohužel není příliš estetické ani bezpečné.

Proč se dává ocet do pračky

Použití octa totiž prádlo vybělí, rozjasní, sníží zápach a navíc oblečení změkčí, aniž byste museli používat drsné chemikálie. Ocet je navíc levný a lze ho bezpečně používat jak ve standardních, tak i vysoce účinných pračkách. Při nákupu octa vybírejte destilovaný bílý ocet.

Proč přidat ocet do pračky

Používejte při čištění pračky a praní bílý ocet, vyčistí pračku, prádlo vybělí i změkčí a nahradí i aviváž. Stojí pár korun, je šetrný k přírodě a jeho použití je snadné a rychlé. Čištění pračky často podceňujeme, pokud ale chceme, aby nám pračka dlouho sloužila, je dobré se čištění věnovat pravidelně.

Proč nečistit pračku octem

Ocet a soda zbaví pračku bakterií i vodního kamene

Zároveň se v ní usazují nečistoty z prádla, zbytky pracích prášků a aviváží. Obyčejný ocet je důkladně vyčistí a prací soda zbaví pračku usazenin vodního kamene, který ji může jinak poškodit. Pračku čistěte alespoň 3x ročně a prádlo z ní vždy vytáhnete čisté a voňavé.

Jak napojit hadici na odpad

Hadici nasadíme na vývod odpadu (ideální je, pokud je tento odpad vyveden samostatně v koupelně nebo kuchyni, další z možností je použití odpadního vývodu v sifonu dřezu nebo koupelnového umyvadla) a pomocí svorky a šroubu jí utáhneme. Vývody v sifonu mají svůj vlastní plastový uzávěr, který stačí jen utáhnout.

Kdy přidat ocet do pračky

Do přihrádky na prací prostředek nalijte 2 menší hrnky octa a zapněte dlouhý program na min. 60 °C. Pračka bude dokonale čistá, bez vodního kamene a zbytků usazeného pracího prostředku. Takovéto čištění provádějte 2-3x za rok.

Kam se lije ocet do pračky

Ocet můžete použít i jako ekologickou aviváž. Nalijte do zásobníku pro aviváž cca 100 ml octa, prádlo pak bude krásně měkké. Ocet oceníte i při praní oblečení miminek nebo pokud vás trápí alergie. Je totiž šetrný k pokožce, dezinfikuje a změkčuje prádlo.